Annonce
Vestjylland

Et liv med kronisk sygdom og kystvandringer

Eva Yde insisterer på at have så høj en livskvalitet som muligt, på trods af daglige smerter og en uregerlig krop. Dette opnår hun blandt andet ved at vandre langs kyster. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Idom: Onsdag 22. januar klokken 19.30 kan man i Plexus i Idom høre Eva Yde fortælle om livet med kronisk sygdom. Hun blev i 2009 ramt af "generaliseret dystoni", en neurologisk lidelse som giver overspændte muskler, ufrivillige bevægelser og lange krampeanfald, og var meget handicappet heraf.

I 2014 fik hun indopereret to elektroder i hjernen, som med konstant strøm via en neurostimulator, indsat under huden ved kravebenet, dæmper symptomerne en del - så meget, at hun nu kan gå igen.

Eva Yde insisterer på at have så høj en livskvalitet som muligt, på trods af daglige smerter og en uregerlig krop. Dette opnår hun blandt andet ved at vandre langs kyster.

- Kom og hør denne beretning om, hvordan hele familien påvirkes, når sygdom rammer, men i særdeleshed om, hvordan man kan lykkes med at være et glad menneske, lyder opfordringen.

Foredraget er krydret med fotos fra Eva Ydes mange kystvandringer.

Arrangør er Idom Råsted foredragsforening.

Tilmelding til foredraget skal ske senest to dage før afholdelse. Man kan se nærmere på foreningens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce