Navne

Et job med mange forskellige opgaver

Henriette Lauridsen er ny menighedskoordinator i Skjern Kirke. Foto: Jørgen Kirk
Henriette Lauridsen er blevet ansat som ny menighedskoordinator ved Skjern Kirke. Hun er glad for sit nye job, hvor der er mange forskelligartede opgaver, og hun håber at kunne bruge sine erfaringer fra lærergerningen og som korleder.

Skjern: - Jeg var ikke træt af at være lærer, men jeg fik lyst til at prøve mig af på en ny bane, og til at finde ud af, hvad der er uden for skolens fire vægge, siger Henriette Lauridsen.

Hun blev den 1. april ansat som ny menighedskoordinator ved Skjern Kirke efter samlet ti år på Skjern Kristne Friskole og tre år som viceskoleleder på Videbæk Kristne Friskole.

- Jeg har gode dage. Det er spændende at prøve noget nyt, og at lære et nyt hus og nye mennesker at kende. Og det er spændende at sidde med mange forskellige opgaver. Jeg hjælper for eksempel med at føre kirkebog, og med at holde kalender og hjemmeside opdateret. Jeg sidder som sekretær for menighedsrådet. Jobbet som menighedskoordinator er meget alsidigt, jeg synger også som kirkesanger, og spiller klaver, hvis der er behov for det. I det hele taget sker der meget mere i Skjern Kirke end jeg tror mange forestiller sig. Morgensang for alle og Salmesang for småbørn, koncerter og foredrag med videre, siger Henriette Lauridsen.

Hun håber, at hendes erfaringer fra lærergerningen vil komme hende til gode i det nye job.

- Jeg kan godt lide at formidle stof til børn, unge og voksne, og jeg vil gerne være med til at styrke skole-kirke-samarbejdet. Det kunne foreksempel være med et børnekor, siger Henriette Lauridsen.

Hun er uddannet som musiklærer og har tidligere været korleder for gospelkoret Joy. Hun har også været med til at arrangere Skjern Gospel Festival.

Henriettet Lauridsen har altid været kirkeligt interesseret, og engageret i Dejbjerg Kirke. Hun kender også godt Skjern Kirke, Så jobbet som menighedskoordinator lå hende ikke fjernt.

- Det er også dejligt, at det er et job, som jeg selv har en vis frihed til at være med til at forme, for eksempel med nye tiltag, siger Henriette Lauridsen.

Henriette Lauridsen

Henriette Lauridsen er 45 år. Hun er født op opvokset i Ringkøbing.

Henriette Lauridsen er uddannet lærer fra Jelling Seminarium, og har i samlet ti år arbejdet på Skjern Kristne Friskole og tre år som viceskoleleder på Videbæk Kristne Friskole.

Hun bor i dag i Dejbjerg sammen med sin mand Karsten Lauridsen, der er bygningskonstruktør. Parret har tre større børn på 19, 17 og 15 år.

I sin fritis holder Henriette Lauridsen meget af at færdes i naturen. Sang og musik fylder også rigtig meget i hendes liv. Hun har blandt andet været korleder i en periode.

Henriette Lauridsen er forkvinde for bestyrelsen i Missionshuset i Dejbjerg, samt børneklubmedarbejder samme sted.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Stafet for Livet: Over 200.000 kroner til kampen mod kræften

Erhverv

Et paradis for islændere: Landi-Askja på opdagelse omkring Skjern Å

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Danmark For abonnenter

Thorbjørn har skabt millionforretning på influencere: Branchens omsætning kan tredobles i år

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Tarm For abonnenter

73-årig giver atter Europa pedal: Mads Peder cykler ny cykel hjem fra Italien

Navne For abonnenter

Henriette blev kun 33 år: Hun nåede ikke med til barnedåb

Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Skjern For abonnenter

Galleri: 581 deltog i stafet for livet

Annonce