Annonce
Navne

Et job med mange forskellige opgaver

Henriette Lauridsen er ny menighedskoordinator i Skjern Kirke. Foto: Jørgen Kirk
Henriette Lauridsen er blevet ansat som ny menighedskoordinator ved Skjern Kirke. Hun er glad for sit nye job, hvor der er mange forskelligartede opgaver, og hun håber at kunne bruge sine erfaringer fra lærergerningen og som korleder.

Skjern: - Jeg var ikke træt af at være lærer, men jeg fik lyst til at prøve mig af på en ny bane, og til at finde ud af, hvad der er uden for skolens fire vægge, siger Henriette Lauridsen.

Hun blev den 1. april ansat som ny menighedskoordinator ved Skjern Kirke efter samlet ti år på Skjern Kristne Friskole og tre år som viceskoleleder på Videbæk Kristne Friskole.

- Jeg har gode dage. Det er spændende at prøve noget nyt, og at lære et nyt hus og nye mennesker at kende. Og det er spændende at sidde med mange forskellige opgaver. Jeg hjælper for eksempel med at føre kirkebog, og med at holde kalender og hjemmeside opdateret. Jeg sidder som sekretær for menighedsrådet. Jobbet som menighedskoordinator er meget alsidigt, jeg synger også som kirkesanger, og spiller klaver, hvis der er behov for det. I det hele taget sker der meget mere i Skjern Kirke end jeg tror mange forestiller sig. Morgensang for alle og Salmesang for småbørn, koncerter og foredrag med videre, siger Henriette Lauridsen.

Hun håber, at hendes erfaringer fra lærergerningen vil komme hende til gode i det nye job.

- Jeg kan godt lide at formidle stof til børn, unge og voksne, og jeg vil gerne være med til at styrke skole-kirke-samarbejdet. Det kunne foreksempel være med et børnekor, siger Henriette Lauridsen.

Hun er uddannet som musiklærer og har tidligere været korleder for gospelkoret Joy. Hun har også været med til at arrangere Skjern Gospel Festival.

Henriettet Lauridsen har altid været kirkeligt interesseret, og engageret i Dejbjerg Kirke. Hun kender også godt Skjern Kirke, Så jobbet som menighedskoordinator lå hende ikke fjernt.

- Det er også dejligt, at det er et job, som jeg selv har en vis frihed til at være med til at forme, for eksempel med nye tiltag, siger Henriette Lauridsen.

Annonce

Henriette Lauridsen

Henriette Lauridsen er 45 år. Hun er født op opvokset i Ringkøbing.

Henriette Lauridsen er uddannet lærer fra Jelling Seminarium, og har i samlet ti år arbejdet på Skjern Kristne Friskole og tre år som viceskoleleder på Videbæk Kristne Friskole.

Hun bor i dag i Dejbjerg sammen med sin mand Karsten Lauridsen, der er bygningskonstruktør. Parret har tre større børn på 19, 17 og 15 år.

I sin fritis holder Henriette Lauridsen meget af at færdes i naturen. Sang og musik fylder også rigtig meget i hendes liv. Hun har blandt andet været korleder i en periode.

Henriette Lauridsen er forkvinde for bestyrelsen i Missionshuset i Dejbjerg, samt børneklubmedarbejder samme sted.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyve havde både held og uheld

Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce