Navne

Et hyggeligt gensyn: Studenter på VGT for 50 år siden

50 års jubilarer i 3.y. Bagerst: Flemming Rasmussen (Aarhus), Bent Lystbæk (København), Niels Vendelbo (Allerød), Otto Veie (Skødstrup), Jørgen Vesterager (Aarhus), Poul Nissen (København). Forrest: Aksel Poulsen (Viborg), Jakob Vestergaard (Bøvlingbjerg), Ulla Christensen (Ryslinge), Gunnar Kloster (Frederikssund), Karen Lausted (Skødstrup), Søren Leth (Hornslet), Hans-Ole Jessen (Ringkøbing). PR foto

Tarm: 3.Y fra 1969 på VGT i Tarm fejrede forleden 50 års studenterjubilæum.

Efter en rundvisning og en fortælling om skolens udvikling gennem de seneste 50 år fortsatte guldstudenterne rundt om Ringkøbing Fjord med stop ved Skjern Enge og Pumpestation Nord samt Nymindegab Museum. Lokalhistorien og egnen er gruppens fælles kulturarv gennem ungdommen, inden de i deres voksenliv har bosat sig rundt i hele landet.

Dagen blev afsluttet med jubilæumsmiddag på Bechs Hotel og aktiv deltagelse i de unges studenteroptog gennem byen. Det blev en festlig afslutning på dagen som markering af tre års hårdt og koncentreret arbejde honoreret med studenterhuen og en åben fremtid.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Mindeord For abonnenter

Til minde om et liv: Gurli smurte madpakker til de børn, der ikke havde én med

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce