Annonce
112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Garagen på Sønderupvej ved Fiskbæk blev udråbt som amfetaminlaboratorium, og her fandt politiet Christian Nørgaard Pedersens DNA. Det var hovedårsagen til, at han fik en dom på 10 års fængsel, selvom han har nægtet sig skyldig. Foto: Morten Stricker
Det skal stadig undersøges, om der var fejl i teleoplysningerne i amfetaminsagen.

TROLDHEDE: Et håb er blevet slukket i Troldhede, da Procesbevillingsnævnet for nylig afviste at sende Christian Nørgaard Pedersens anke i den store amfetaminsag videre til Højesteret. Han havde anket sin fængselsdom på 10 år, da han med støtte fra sin familie fastholder sin uskyld.

Amfetamin-sagen havde sit udgangspunkt i en garage på Sønderupvej ved Fiskbæk, som, politiet mener, blev brugt som laboratorium til at fremstille over 100 kilo amfetamin. Christian Nørgaard Pedersens DNA blev fundet i garagen. Flere vestjyder blev idømt fængselsstraffe på op til 15 år i sagen.

Procesbevillingsnævnet fandt ikke, at Christian Nørgaard Pedersens sag er principiel og har derfor afvist, at Højesteret skal tage stillingen til den. Det betyder dog ikke, at alt håb er ude, fortæller hans advokat.

Masteoplysninger med fejl

- Sagen vil blive gennemgået uanset hvad på grund af de fejl i teleoplysninger, som politiet har stået med, fortæller advokat Karoline Normann.

Det er kommet frem, at politiet gennem en længere årrække har haft fejlbehæftede teleoplysninger, der som bevismateriale har ligget til grund for domme i tusindvis af retssager. Disse sager skal gennemgås for at undersøge, om fejlene har haft betydning for dommene.

- Først skal det undersøges, om der har været fejl i sagen, og i så fald om teleoplysninger har været tungen på vægtskålen i sagen, eller de blot har været understøttende beviser, forklarer Karoline Normann.

Det er uvist, hvornår teleoplysningerne i amfetamin-sagen bliver undersøgt for eventuelle fejl.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Erhverv

Dansk gymnastiktøj er et eksport-hit

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce