Annonce
112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Garagen på Sønderupvej ved Fiskbæk blev udråbt som amfetaminlaboratorium, og her fandt politiet Christian Nørgaard Pedersens DNA. Det var hovedårsagen til, at han fik en dom på 10 års fængsel, selvom han har nægtet sig skyldig. Foto: Morten Stricker
Det skal stadig undersøges, om der var fejl i teleoplysningerne i amfetaminsagen.
Annonce

TROLDHEDE: Et håb er blevet slukket i Troldhede, da Procesbevillingsnævnet for nylig afviste at sende Christian Nørgaard Pedersens anke i den store amfetaminsag videre til Højesteret. Han havde anket sin fængselsdom på 10 år, da han med støtte fra sin familie fastholder sin uskyld.

Amfetamin-sagen havde sit udgangspunkt i en garage på Sønderupvej ved Fiskbæk, som, politiet mener, blev brugt som laboratorium til at fremstille over 100 kilo amfetamin. Christian Nørgaard Pedersens DNA blev fundet i garagen. Flere vestjyder blev idømt fængselsstraffe på op til 15 år i sagen.

Procesbevillingsnævnet fandt ikke, at Christian Nørgaard Pedersens sag er principiel og har derfor afvist, at Højesteret skal tage stillingen til den. Det betyder dog ikke, at alt håb er ude, fortæller hans advokat.

Annonce

Masteoplysninger med fejl

- Sagen vil blive gennemgået uanset hvad på grund af de fejl i teleoplysninger, som politiet har stået med, fortæller advokat Karoline Normann.

Det er kommet frem, at politiet gennem en længere årrække har haft fejlbehæftede teleoplysninger, der som bevismateriale har ligget til grund for domme i tusindvis af retssager. Disse sager skal gennemgås for at undersøge, om fejlene har haft betydning for dommene.

- Først skal det undersøges, om der har været fejl i sagen, og i så fald om teleoplysninger har været tungen på vægtskålen i sagen, eller de blot har været understøttende beviser, forklarer Karoline Normann.

Det er uvist, hvornår teleoplysningerne i amfetamin-sagen bliver undersøgt for eventuelle fejl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce