Annonce
112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Garagen på Sønderupvej ved Fiskbæk blev udråbt som amfetaminlaboratorium, og her fandt politiet Christian Nørgaard Pedersens DNA. Det var hovedårsagen til, at han fik en dom på 10 års fængsel, selvom han har nægtet sig skyldig. Foto: Morten Stricker
Det skal stadig undersøges, om der var fejl i teleoplysningerne i amfetaminsagen.

TROLDHEDE: Et håb er blevet slukket i Troldhede, da Procesbevillingsnævnet for nylig afviste at sende Christian Nørgaard Pedersens anke i den store amfetaminsag videre til Højesteret. Han havde anket sin fængselsdom på 10 år, da han med støtte fra sin familie fastholder sin uskyld.

Amfetamin-sagen havde sit udgangspunkt i en garage på Sønderupvej ved Fiskbæk, som, politiet mener, blev brugt som laboratorium til at fremstille over 100 kilo amfetamin. Christian Nørgaard Pedersens DNA blev fundet i garagen. Flere vestjyder blev idømt fængselsstraffe på op til 15 år i sagen.

Procesbevillingsnævnet fandt ikke, at Christian Nørgaard Pedersens sag er principiel og har derfor afvist, at Højesteret skal tage stillingen til den. Det betyder dog ikke, at alt håb er ude, fortæller hans advokat.

Annonce

Masteoplysninger med fejl

- Sagen vil blive gennemgået uanset hvad på grund af de fejl i teleoplysninger, som politiet har stået med, fortæller advokat Karoline Normann.

Det er kommet frem, at politiet gennem en længere årrække har haft fejlbehæftede teleoplysninger, der som bevismateriale har ligget til grund for domme i tusindvis af retssager. Disse sager skal gennemgås for at undersøge, om fejlene har haft betydning for dommene.

- Først skal det undersøges, om der har været fejl i sagen, og i så fald om teleoplysninger har været tungen på vægtskålen i sagen, eller de blot har været understøttende beviser, forklarer Karoline Normann.

Det er uvist, hvornår teleoplysningerne i amfetamin-sagen bliver undersøgt for eventuelle fejl.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Mellemstort kvægbrug er gået konkurs

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Navne

Tjener fra Kommandobroen vinder legat

Annonce