Annonce
Hvide Sande

Et godt regnestykke: Fem nætter tæller for en hel uge i sommerhus

Udsigten bliver bedre og bedre langs vestkysten - både for de, der udlejer fritidshuse, og de, der gerne vil booke en sommerferie i den unikke natur. Arkivfoto: John Randeris
Fra mandag 15. juni kan turister midlertidigt nøjes med at opholde sig i Danmark i fem nætter i stedet for seks. Det vækker begejstring på vestkysten.
Annonce

Vestkysten: Sommerhuse udlejes typisk fra lørdag til lørdag, og derfor medførte det en del undren i branchen, da regeringen på et pressemøde i fredags meldte ud, at turister fra Tyskland, Norge og Island fra 15. juni må komme til Danmark, hvis de kan dokumentere, at de har booket seks overnatninger på hotel, campingplads eller i sommerhus.

Det regnestykke går dårligt op, da 15. juni er en mandag, hvilket nu har fået Justitsministeriet til at ændre overnatningskravet til fem nætter:

- Turister fra Tyskland, Norge eller Island, der har bestilt ferie i Danmark fra 13. til 20. juni, kan godt komme ind i Danmark 15. juni på trods af, at turisterne alene skal opholde sig i Danmark i fem nætter, skriver ministeriet i en udtalelse ifølge dr.dk.

- Turisterne skal fortsat kunne fremlægge dokumentation ved grænsen for et ophold på minimum seks dage, men de vil få lov til indrejse, selvom der ved åbningen 15. juni kun er fem dage af bookningen tilbage, lyder det videre i meddelelsen fra Justitsministeriet.

Ændringen gælder kun i den første uge efter genåbningen af grænserne.

Folk har stået klar i startblokkene, og tyskerne har bestemt ikke glemt os.

Thomas Christiansen, salgs- og marketingdirektør, Esmark

Annonce

Klar i startblokken

Hos Esmark, der står for udlejning af knap 2700 fritidshuse på vestkysten, stråler salgs- og marketingdirektør Thomas Christiansen om kap med pinsesolen:

- Det er ekstremt dejligt, og vi er så glade for ændringen i uge 25. For hver dag, vi kan redde, jo bedre er det for husejerne og for lokalområdet, siger Thomas Christiansen.

Han melder om en fuldstændig vild efterspørgsel på sommerhuse langs kysten efter fredagens pressemøde:

- Folk har stået klar i startblokkene, og tyskerne har bestemt ikke glemt os, fastslår salgs- og marketingdirektøren hos Esmark.

Det er forventningen, at regeringen først på den anden side af sommeren vil se på mulighederne for at åbne grænserne for andre lande end Island, Norge og Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce