Annonce
Skjern

Et godt år for husmoderforeningen

Et af husmoderforeningens udflugtsmål var det tidligere statsfængsel i Horsens. Arkivfoto: Horsens Fængsel

Skjern: Skjern Husmoderforening har holdt generalforsamling 27. februar i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor 92 medlemmer var mødt op.

Formand Else Marie Tang fortalte om et rigtig godt år 2019 med hjælp fra frivillige medlemmer og en god aftentur til politistationen i Holstebro. Heldagsturen gik til Museum Horsens Statsfængsel, Café Alrø på øen Alrø og til sidst den Genfundne Bro.

Der har endvidere været mange aftener med gode foredrag.

Kasserer Birgit Sig gennemgik regnskabet, og både regnskabet og beretningen blev godkendt.

Foreningen har 209 medlemmer, og kontingentet forblev uændret.

Else Marie Tang, Bente Mortensen og Lilly Thomsen var på valg. Else Marie Tang og Bente Mortensen blev genvalgt. Lilly Thomsen modtog ikke genvalg. I stedet blev Gerda Christiansen valgt.

Som suppleant var Inge Andersen og Lene Gadgaard på valg, begge modtog genvalg.

På valg som revisor var Edith Kjær og Tinne Jensen begge modtog genvalg.

Revisorsuppleant Nina Sørensen modtog genvalg.

Den nye bestyrelse har konstitueret sig således. Else Marie Tang (formand), Ilse Nisgaard (næstformand) Birgit Sig (kasserer), Bente Mortensen (sekretær) og Gerda Christiansen (menig medlem).

Næste arrangement er 17. februar i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor den lokale pige fra Stauning Lisa Kjær Gjessing kommer og fortæller om sit liv med parateakwondo.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce