Annonce
Ringkøbing

Et års fængsel venter forude: Par stjal pakker fra DAO-bokse

Spjald Superkiosk fik stjålet pakker fra deres DAO-boks i marts sidste år, ligesom mange andre mindre butikker oplevede at deres pakkebokse var brudt op og tømt. Nu er et par fra Skive dømt for tyverierne, der skete over hele Midt- og Vestjylland. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Parret stjal omkring 500 pakker fra 29 jyske byer, blandt andet i Ringkøbing og Spjald.

RINGKØBING-SKJERN/HERNING: Anklageskriftet mod et par fra Skive, der havde specialiseret sig i at tømme pakkebokse, indeholdt ikke færre end 115 lovovertrædelser, som nu er blevet vekslet til et års fængsel ved retten i Herning.

Dommeren fandt 36-årige Jonas Frederiksen Rasmussen og 32-årige Marie Nielsen Søndergaard skyldige i 86 ud af de 115 forhold, som også tæller tyverier af dyre cykler, bedrageri på Den Blå Avis og flere overtrædelser af færdselsloven samt loven om euforiserende stoffer.

Politiet fortæller, at man blev opmærksom på parret, da der i begyndelsen af 2020 kom en lang række anmeldelser om natlige tyverier fra pakkebokse ved købmænd, tankstationer og kiosker.

Samtidig dukkede der salgsannoncer op, som førte efterforskerne på sporet af parret, der blev anholdt i juni 2020 og varetægtsfængslet.

Annonce

Over 1000 tyvekoster

Ved en ransagning af parrets bil og hjem fandt man flere stjålne pakker og andre tyvekoster. Der blev desuden fundet lagerrum i Ikast og Aarhus, hvor der lå endnu flere tyvekoster, så politiet samlet fandt mere end tusinde koster.


Det er en stor og alvorlig sag om berigelseskriminalitet, og det er tilfredsstillende, at sagen er opklaret, og gerningsmændene stillet til ansvar.

Katrine Melgaard. Anklagerfuldmægtig, Midt- og Vestjyllands Politi


Parret blev ved retten dømt for blandt andet to tyverier fra pakkebokse i Ringkøbing i marts, hvor de stjal i alt ni pakker, ligesom de var en tur omkring Superkiosken i Spjald, hvor de tømte en DAO-boks for tre pakker.

I samme måned var parret en tur omkring Hvide Sande, hvor de stjal en kopi af lænestolen Svanen fra en villa, ligesom den 36-årige mand, der i øvrigt er frakendt kørekortet, blev fotograferet af stærekassen på Herningvej ved Ringkøbing 14. april med 115 kilometer i timen.

Annonce

Mulig anke på vej

- Det er en stor og alvorlig sag om berigelseskriminalitet, og det er tilfredsstillende, at sagen er opklaret, og gerningsmændene stillet til ansvar, siger anklagerfuldmægtig Katrine Melgaard fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sammen med statsadvokaten vil hun dog vurdere, om sagen skal ankes, da parret ikke blev dømt for tyveri af særligt grov beskaffenhed.

De to dømte er også tiltalt i en anden sag med i alt 26 forhold – blandt andet cykel- og indbrudstyverier. Den sag vil senere blive behandlet ved retten i Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Karakterer til Skjern Håndbold efter nedtur: Fløjene var på toppen - bagkæden havde problemer

Skjern Håndbold

Nedtur i Skjerns nøglekamp: Cheftræner tror, semifinaleplads kræver mindst 8 af 10 mulige point

Annonce