Annonce
Debat

Et år med corona: Glem ikke taknemmeligheden

Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Foto: Johan Gadegaard

Netop i dag, 27. februar, er der gået præcis et år, siden Patient Nul kom til Danmark. Landets første patient med covid-19.

366 dage, hvor både store og små har lært at spritte af. Hvor vi har erstattet restaurantbesøg med takeaway. Hvor vi har byttet hyggeshopping i gaderne ud med distanceret indkøb på nettet. Hvor vi har lært, hvordan det er at få en vatpind langt ned i hals eller næse, og hvor vi har båret vores mundbind og coronahår med anstand. 

Et år, hvor vi har holdt afstand til hinanden - og hvor en del af os nok må indrømme, at vi også af og til har taget afstand, når den indre corona-betjent ikke længere kunne holdes nede ved synet af det, vi oplever som overtrædelser af de nye normer.

Et år, hvor vi har sagt farvel til de danske mink og goddag til voldsomme slagsmål om erstatning og lovhjemmel. Et år, hvor forretningsdrivende har bidt negle helt ned til rødderne, efterhånden som nedlukning er fulgt på nedlukning. Et år med tomme gader og fyldte sommerhuse. Et år, hvor børn og unge har opdaget, hvor fantastisk det er at gå i skole.

Et år, hvor vi alle, dag for dag, er blevet mere utålmodige.

4.347.470 danskere er i skrivende stund blevet testet for corona mindst én gang. 209.682 danskere har været smittet. 2.351 af dem er døde.


Flemming Madsen og hustruen Kaja er bare taknemmelige over, at han er i live. Måske kunne vi andre lære af det?


Flemming Madsen er ikke med i den sidstnævnte gruppe - men han kunne let have været det. Den seje 69-årige vestjyde er indehaver af den ubehagelige Danmarksrekord som den, der har været længst indlagt på intensiv. 100 døgn i respirator blev det til - og flere kriser, hvor familien blev tilkaldt, fordi han var tæt på at dø.

Sådan gik det heldigvis ikke. Dygtigt sygehuspersonale, hans egen styrke og familiens kærligt insisterende kalden ham tilbage til livet virkede, og Flemming er snart på vej hjem til Ahlergaard.

11 måneder er gået, siden han blev smittet. I dag er Flemming Madsen og hustruen Kaja ikke blandt de danskere, der utålmodigt kritiserer restriktionerne. De er bare taknemmelige over, at han er i live. Måske kunne vi andre lære af det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce