Annonce
Navne

Esther er ny klummeskribent: Det er det nære, der skal bære os oppe

Esther Jørgensen, Ringkøbing. Foto: Kaj Poulsgaard
Corona får ikke lov til at stjæle Esther Haubjerg Jørgensens grundlæggende gode humør og tro på, at livet skal leves. I dag bringer Dagbladet den første klumme fra hendes hånd.
Annonce

Ringkøbing: I dag bringer Dagbladet den første klumme af Esther Haubjerg Jørgensen, der er nyt medlem af Dagbladets lørdagsklumme-korps.

Hvorfor handler din første klumme om coronakrisen? 

- Fordi den her tid er frygtelig, frygtelig sort og negativ og næsten helt ubærlig. Vi skal have en forståelse for, at nogle rammes virkeligt hårdt af krisen. Men samtidig skal vi se fremad. Vi har det her liv, som vi skal leve, og som vi skal leve godt. Det er det nære, der skal bære os oppe, synes jeg, og så er den aktuelle blomsterudstilling på Nr. Vosborg, som jeg blev projektleder på, jo bare et kanongodt eksempel på, at det kan lade sig gøre at lave noget fantastisk på trods af corona.

Du måtte selv lukke Café Teske på grund af corona?

- Det var rigtig, rigtig svært at lukke Café Teske. Arbejdet med cafeen var det liv, som jeg havde forestillet mig, at jeg skulle leve nu. Jeg havde energien til at køre cafeen videre, og havde fået  det tilrettelagt, så jeg kunne begynde at slappe lidt af i det. Derfor føles det underligt og tomt at lukke cafeen. Men man forstår jo mere og mere, at restriktioner og nedlukninger er nødvendige. Truslen fra corona hænger stadig over hovedet på os. Men det er svært med de ting, der kommer udefra, som man ikke selv er herre over.

Hvad kan dine næste klummer komme til at handle om?

- Jeg kan godt lide at reflektere over tingene. Når man har levet så mange år, som jeg har, og oplevet så mange ting, så hører og ser man meget, der sætter nogle tanker i gang. Jeg er altid interesseret i at være sammen med mennesker og i, hvordan tingene foregår i samfundet. Mine klummer skal - som udgangspunkt - ikke være politiske, men mere handle om den menneskelige dimension i vores samfund.

- Min erfaring er, at intet er givet i livet. Alle skal kæmpe. For nogen ser det måske ud til, at andre har det let, men vi får alle noget at kæmpe med i livet. Og så gælder det om at finde ro i den nye situation.

Annonce

Kvindesagen

Esther Jørgen var byrådsmedlem fra 1993 til 2006 for den tværpolitiske Kommunelisten. I den tid kæmpede hun blandt andet for kvinderne.

- Jeg var med til at skabe landets første puljeinstitution i Hover. Hvis man gerne vil have kvinder på arbejdsmarkedet, så skal det også være muligt at få børnene passet, og jeg fik ført til protokol, at Kommunelisten skulle kæmpe for, at børn kan blive passet, der hvor de bor. Det er stadig ikke en selvfølge, det kunne vi jo se i Spjald for nylig. Jeg forstår det ikke, for børn bliver jo registreret, når de bliver født, så kommunen har god mulighed for at planlægge behovet.

- Jeg er ikke kvindesagsforkæmper bare for at være det. Men jeg synes, at der skal være gode muligheder for alle, uanset køn, og etnicitet. Min mor havde ti børn og var dagplejemor. Hun havde hverken kørekort eller uddannelse, så hun havde ikke andre muligheder. Hun var glad for sit liv, men jeg synes ikke, at det skal være sådan. Jeg har også skrevet speciale om Suffragetternes kamp for stemmeretten i England. Der er virkeligt nogen, der har kæmpet for at åben døre for andre. Det er vigtigt at huske, synes jeg.

I dag arbejder du sammen med din mand og tre af dine fire sønner i HV Transport, hvordan er det?

- Jeg kommer fra andre erhverv end dem, og jeg er som tidligere leder vant til at arbejde med referater og dagsordner. Det har jeg nemt ved, og de er gode til at tage imod. I firmaet handler det kun om, hvad der er bedst for firmaet, og vi tager eventuelle problemer på kontorer og ikke herhjemme. Det fede ved møderne i firmaet er, at lige pludseligt, så kommer det et eller andet frem fra familielivet, og så sidder vi og skraldgriner. Nogle gange kan jeg også fange noget, der hører til storebror-lillebror-oplevelser. Det er sjovt. Og selv om vi alle er optaget af vores arbejde, så er det sjovt at værre Mutti der, og at kunne deltage i mine børn liv. Det er da et kæmpe privilegium. Det var jo ikke planlagt. Men det går godt.

I boede i Herning, hvor firmaet er, i ti år, men flyttede så til Ringkøbing, hvordan er det?

Ja, først Hover, så Herning og de sidste mange år i Ringkøbing. Det er rigtig dejligt at komme tilbage til kommunen. I Ringkøbing møder vi mange folk, vi kender og folk, som man ved lidt om, hvem er. Det kan vi godt lide. Her er vi også tæt på svømmehal, biblioteket og den slags. Men hele kommunen er jo bare dejlig, og tæt ved fjord og hav, som vi tit benytter.

Esther Haubjerg Jørgensen

Esther Haubjerg Jørgensen blev født i Hover i 1961. Hun er gift med vognmand Poul Jørgensen, der driver virksomheden HV Transport. Sammen har de fire drenge, Rasmus, Simon, Nikolaj og Johan samt børnebørnene Frederikke, Kristoffer og Benjamin. Parret bor i dag på Tangsvej i Ringkøbing.

Esther Jørgensen blev uddannet sygeplejerske i 1985, og arbejdede frem til 1997 på hjerteafdelingen på Holstebro Sygehus. Siden var hun på medicinsk afdeling på Ringkøbing Sygehus og skolesygeplejerske i den tidligere Videbæk Kommune.

Derefter tog hun læreruddannelsen på Nr. Nissum Seminarium og arbejdede i seks år på Spjald Skole, et år på Lind Skole samt tre år på Kølkær Skole. Hun har også været viceskoleinspektør på Alkjærskolen i Ringkøbing i tre år samt fået tid til at tage en diplomuddannelse i ledelse.

I 1992 blev Esther Jørgensen valgt ind i byrådet i Ringkøbing Kommune for Kommunelisten. Hun sad i byrådet fra 1993 til 2006.

I 2016 åbnede Esther Jørgensen Café Teske i Ringkøbing, som hun drev fra 2016 til 2020. Hun har været projektkoordinator på "Danmarks Smukkeste juleudstilling" på Nr. Vosborg i år. Og arbejder derudover med HR-opgaver for familiefirmaet HV Transport, der har 45 ansatte. 

Fritiden går gerne med familie og venner samt rejser og ture i autocamper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce