Annonce
Skjern

Ester i Gellerups ghetto

Ester Engrob deltog i efteråret i tv-programmet "180 dage i ghettoen", hvor hun boede i en lille lejlighed og deltog i frivilligt arbejde i området. Foto: Diana Gonzalez

Skjern: I 180 dage har Ester Engrob fra Skjern boet i ghettoen i Gellerup ved Aarhus, og det er alt sammen blevet fulgt af et filmholm og blevet vist på DR i efteråret 2019 i dokumentarserien "180 dage i ghettoen".

Mandag 17. februar kl. 19 kan man høre Ester Engrob selv fortælle om oplevelsen, når hun holder foredrag på Skjern Bibliotek. Her vil hun fortælle om, hvordan det var at bo i en lejlighed på 41 kvadratmeter i et multietnisk område, og hvordan det var at have en kamerahold i ryggen.

En del af aftalen med DR var at yde mindst 30 timers frivilligt arbejde om måneden, og her deltog Ester Engrob i arbejdet i Onsdagsværkstedet i ghettoens bibliotek på Gudrunsvej og i lektiecaféen drevet af Dansk Flygtningehjælp.

Programmerne kan stadig ses på DR's hjemmeside. Der er entre, og billetter kan købes på Ringkøbing-Skjern Biblioteks hjemmeside.

Annonce
Ester Engrob holder 17. februar foredrag på Skjern Bibliotek, hvor hun fortæller om sin oplevelse i tvprogrammet. Foto: Diana Gonzalez
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce