Annonce
Sport

Esporten vokser - nu er der 172 registrerede spillere

Der er gang i den i esportcentret i Skjern. Der er nu 172 registredede esportspillere i Ringkøbing-Skjern Kommune. Arkivfoto: Morten Holm, DGI Vestjylland
Esport er den klart mest voksende sportsgren på verdensplan, og det samme gælder i Danmark, hvor flere og flere melder sig ind i foreninger for at spille CS:GO, Dota 2 eller andre spil på højt plan. I Ringkøbing-Skjern Kommune er der også registreret en stigning.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Esport er den klart mest voksende sportsgren på verdensplan, og det samme gælder i Danmark, hvor flere og flere melder sig ind i foreninger for at spille CS:GO, Dota 2 eller andre spil på højt plan.

På baggrund af den årlige rapport fra Centralt Foreningsregister, som udkom i begyndelsen af april, har Mesterbold.dk taget et kig på, hvordan esport i Danmark udvikler sig.

- Tallene er blevet indsamlet ved udgangen af 2019, og derfor har coronavirussen ikke umiddelbart en indflydelse på disse tal, men der er ingen tvivl om, at esport er blandt de meget få sportsgrene, som har oplevet øget interesse, mens andre sportsgrene er blevet lukket helt ned., fortæller Gustave Seeberg fra Mesterbold.dk.

Hele 57 af de 98 kommuner har oplevet en stigning i forhold til udgangen af 2018, hvilket nok ikke er overraskende, men det fortæller alligevel noget om den stigende popularitet. Omvendt har 17 kommuner set et fald. Størst er det i Haderslev, hvor antallet er gået fra 92 til 57, mens det i andre tilfælde er mere overkommeligt.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er medlemstallet steget med 760 procent fra 2012-2019, hvor de seneste tal er fra. Disse tal blev udgivet i april 2020 og her kan man også se, at Ringkøbing-Skjern Kommunes medlemstal er steget med 11.59 procent alene fra 2018 til 2019 til nu 172 registrerede spillere.

Langt de fleste registrerede er under DGI Vestjylland, der driver esportscentret i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor klubber som Skjern GF, Tarm Badmintonklub, Højmark GF og Bork FK har trænet og spillet esport. En stor gruppe mennesker må formodes at spille Dota 2, CS:GO og andre spil uden at være meldt ind i en decideret forening.

- Det er i hvert fald meget nemt at konkludere, at esport er kommet for at blive i både Danmark såvel som resten af verden. I 2012 var der kun registreret 449 spillere, så det samlede antal er steget med 1.792 procent på otte år. Mon ikke vi ser den samme udvikling i de kommende år, siger Gustave Seeberg.

  Lavet af Mesterbold.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce