Annonce
Hvide Sande

Esmark er klar til at åbne ny afdeling på ferieø: Byggeplaner møder dog politisk modstand

Sammen med sin familie er Nikolaj Gramstrup i dag bosiddende i Ringkøbing, men når året går på hæld, bliver kursen sat mod Fanø, hvor den nuværende ejerrådgiver hos Esmark bliver chef på et nyt lokalkontor. Foto: Esmark Feriehusudlejning/Theis Poulsen
3. januar er Esmark Feriehusudlejning klar til at åbne bureau på Fanø - med Nikolaj Gramstrup som daglig leder.

Hvide Sande/Fanø: Tre dage inde i 2022 er Esmark klar til at åbne firmaets syvende udlejningsbureau. Det får adresse på Fanø, hvor Nikolaj Gramstrup kommer til at stå i spidsen for satsningen.

- Jeg er stolt og ydmyg over at være med til at etablere Esmark på Fanø. Min hustru og jeg var ikke i tvivl om, at vi skulle tage springet og flytte til Fanø. Det er en fælles beslutning, hvor vi er indstillet på, at fritid og arbejdsliv bliver mere sammenhængende som en livsstil, siger Nikolaj Gramstrup.

Han er født og opvokset i Vestjylland og er frem til januar bosat med familien i Ringkøbing.

Annonce

Nikolaj Gramstrup har indtil nu været ansat som ejerrådgiver hos Esmark, og han har stor erfaring med både gæster og husejere. Ligeledes har den kommende bureauchef et indgående kendskab til virksomhedens værdier.

Det er en fælles beslutning, hvor vi er indstillet på, at fritid og arbejdsliv bliver mere sammenhængende som en livsstil

Nikolaj Gramstrup, kommende bureauchef på Fanø

Nikolaj Gramstrup har tidligere været ansat indenfor salg og indkøb i trælastbranchen.

Byggeprojekt sat på pause

I en pressemeddelelse fortæller Esmark, at firmaet bygger eget lokalkontor på ferieøen, der ligger 12 minutters sejlads sydvest for Esbjerg:

- Bygningen vil blive opført i samme stil som Esmarks respektive kontorer i røde sten med stråtag og kobberspir - nøjagtigt som det oprindelige bureau, der ligger i Bjerregård syd for Hvide Sande, hedder det i pressemeddelelsen.

Det kan dog meget vel ske, at byggeprojektet trækker lidt ud, da der i Fanø Kommunes erhvervs-, natur- og teknikudvalg er delte meninger om nybyggeriet, der indtil videre er afvist.

Det er et byggeri i denne stil, Esmark ønsker at opføre på Fanø. Foto: Esmark Feriehusudlejning/Jack Bejer Pedersen

Ifølge Jydske Vestkysten har Esmark et ønske om at bygge i en højde på 7,25 meter, men lokalplanen for området tillader kun byggeri i 6,5 meters højde.

Af Jydske Vestkysten-artiklen, der blev offentliggjort 30. oktober, fremgår det blandt andet, at én af projektets modstandere, viceborgmester Erik Nørreby (V), foreslår Esmark at bede om foretræde for udvalget for ad den vej at få sat gang i processen med en ny lokalplan.

Over for Fanø Kommune har Esmark - ifølge Jydske Vestkysten - påpeget, at firmaet i 2017 fik dispensation i Vejers for en lokalplan med de samme begrænsninger som på Fanø.

I dag siger udlejningsvirksomhedens salgs- og marketingdirektør, Thomas Christiansen, til Dagbladet, at der endnu ikke er nyt i forhold til højden på byggeriet:

- Vi er ved at finde ud af, hvilke muligheder vi har for at kunne få en endelig godkendelse, siger han.

Annonce

Kontor på campingplads

I tiden frem til, at det nye domicil står klar til indflytning, vil Esmark have et midlertidigt lokalkontor hos Rødgaard Camping i Rindby.

- Ønsket om at etablere et lokalkontor på Fanø har længe været undervejs, og det støtter op om Esmarks strategi om at være til stede langs Vestkysten. Fanø har alt det, vores gæster efterspørger; lange strande, storslået natur, kulturrigdom og plads til ro og fordybelse, siger medejer af Esmark, Thomas Sørensen.

Salgs- og marketingdirektør, Thomas Christiansen, gør det i pressemeddelelsen klart, at der vil være fokus på miljøet og lokalområdet, når Esmark fra 3. januar er repræsenteret på øen med omkring 3500 fastboende:

- Som på vores andre destinationer ønsker vi i samarbejde med lokalsamfundet at passe på Fanøs natur og løfte det ansvar, som følger med, når man etablerer et feriehusbureau og tiltrækker gæster til et område. Derfor vil vi allerede ved vores ankomst sætte fokus på at passe på naturen gennem konkrete indsatser, siger Thomas Christiansen.

Esmark blev grundlagt i 1965, og firmaet har i dag kontorer i Søndervig, Bjerregaard, Houstrup, Henne Strand, Vejers Strand og i Blåvand. I 2022 bliver der også opført et lokalkontor i Hvide Sande.

Annonce
Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Fra L.O.C. til Birthe Kjær: To festivaler klar med de første navne

Ringkøbing For abonnenter

Dansk er vejen til succes: Ngun har en dansk mand på arbejde og en burmesisk mand derhjemme

Debat

Corona: Fortsæt idrætsaktiviteterne ude i lokalsamfundene

Ringkøbing-Skjern

Coronasmitten sætter fortsat rekorder: 321 lokale er smittet de seneste syv dage

Ulrik Wilbek kritiserer smitteopsporing: Antallet af selvisolerede eksploderer og risikerer at lukke samfundet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ribo Vinduer opfører ny fabriksbygning på 9500 kvm., Bechs Hotels ordrebog med alle 250 julefrokost-bestillinger forsvandt og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande For abonnenter

Naboer er rasende over erhvervsmands byggeri af swimmingpool og anneks midt i Søndervig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Ringkøbing-Skjern

Gæt en træner: Vind billetter til Skjern Håndbolds kamp mod Mors Thy

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ridder af Hvide Sande og meget mere: Tidligere borgmester fik helt særlig overraskelse til sin fødselsdag

Ringkøbing-Skjern

47-årig mand bortvist fra værtshus: - Han råbte og skreg, siger politiet

Annonce