Annonce
Ringkøbing

Esben Lunde var ikke inhabil i byrådet

Esben Lunde Larsen er glad for den redegørelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune, der dokumenterer, at han ikke har haft noget med behandlingen af sagen om vindmølleparken Gestenge at gøre, mens han sad i byrådet.

Ministeren deltog ikke i behandlingen af vindmølleparken Gestenge

Esben Lunde Larsen var ikke på noget tidspunkt, mens han var medlem af Ringkøbing-Skjern byråd, sat uden for døren i forbindelse med behandlingen af sagen om vindmøllerne i Gestenge.

Dette hænger sammen med, at sagen politisk først blev behandlet, efter at Esben Lunde Larsen havde forladt byrådet for at indtage pladsen som medlem af Folketinget.

Esben Lunde Larsen er kommet ud i et politisk stormvejr, fordi han og hans familie har økonomiske interesser i vindmølleparken Gestenge nær Stauning Lufthavn.

Annonce

Tilbage i 2011 fik kommunen en forespørgsel om udskiftning af de 18 år gamle møller i Gestenge med 25 store møller; forespørgslen blev dog ikke fremsendt af Esben Lunde Larsen.

Projekt bremset

Dette projekt blev dog - ligesom rejsningen af fire kæmpestore Vestas-testmøller i Velling Mærsk - bremset af, at de konfliktede med sikkerhedskravene til lufthavnen; de rager simpelthen for højt op i indflyvningszonen.

Tidligere i år stillede Esben Lunde Larsen og Venstres trafikpolitiske ordfører, Kristian Pihl Lorentzen, derfor en række spørgsmål i Folketinget til den daværende trafikminister, Magnus Heunicke.

Formålet var at sikre, at der blev plads til både lufthavn og vindmøller, sagde Esben Lunde Larsen dengang til Dagbladet.

Han oplyste i forbindelse med forespørgslen ikke noget om, at han og hans familie har økonomiske interesser i Gestenge, og det har ført til skarp kritik.

Til Dagbladet sagde Esben Lunde Larsen tidligere i denne uge, at det var alment kendt i lokalområdet, at hans familie har interesser i vindmøller.

Annonce

Ikke inhabil

Flere byrådsmedlemmer i Ringkøbing-Skjern afviste dog i går, at de kendte til dette forhold, og SF'eren Niels Rasmussen sagde til Ritzau:

»Hvis han har anparter i nogle af de vindmøller, vi har behandlet i byrådet, så er det en grim sag. For det har vi behandlet i byrådet med Esben Lundes tilstedeværende.«

Dette er dog ikke tilfældet, viser kommunaldirektøren Niels Erik Kjærgaards opgørelse: En konkret ansøgning om opstilling af 25 vindmøller i Gestengene er først modtaget den 2. februar 2015, og blev første gang politisk behandlet i økonomi- og erhvervsudvalget den 29. september i år; det endte i øvrigt med et afslag.

Esben Lunde Larsen er glad for redegørelsen.

»Jeg er meget tilfreds med, at det fastslås, så ingen kan være i tvivl, at jeg aldrig har været inhabil i denne sag. Den har aldrig været behandlet, mens jeg sad i byrådet, så der er ikke noget at komme efter,« sagde ministeren i morges til Dagbladet.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Derfor hører du dunke-lyde over Ringkøbing: Nu får havnen den store overhaling

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Dagbladsredaktørs tragiske død oprullet på tv: Fokus på kødædende bakterier

Skjern For abonnenter

Tyve brød gennem vægge og undgik overvågningskamera: To virksomheder mister over ét ton kobber

Ringkøbing-Skjern

Vestas lukker tre steder i Europa - fabrik i Esbjerg rammes

Debat

Demokrati, miljø og penge: Er det en god ide, at vi skal have skilteskove op til et valg?

Hvide Sande

Fortsat for farligt: Politiet kan stadig ikke komme ind i laksefabrik for at tjekke årsag til katastrofe-brand

Sport For abonnenter

Sådan gik det i weekendens kampe: Tophold smed point og fik profil langtidsskadet – men regner stadig med oprykning

Ringkøbing

Velling Friskole kan det der med Facebook: Skolen er indstillet til national pris

Vestjylland

Gjort til grin for medalje-kommentar: Enhver kan jo se, at det er en talemåde

Danmark

Giftige svampe kostede Tikko livet: Nu melder dyrehospital om flere døde hundehvalpe

Debat

Møllenabo: Sørgeligt, Helge Albertsen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Ringkøbing IF

Ringkøbing IFs nye initiativ er en succes: - Danner grundlag for grin og gode stunder

Annonce