Annonce
Hvide Sande

Esben Lunde bad selv om at slippe for fiskeriet

Esben Lunde Larsen (t.v.) og Thomas Danielsen (t.h.). Arkivfoto

Esben Lunde Larsen (V) er fortsat miljø- og fødevareminister, men fiskerierhvervet er ikke længere hans politiske ansvar. Ifølge partikollega er det sket efter eget ønske.

Christiansborg: Det var Esben Lunde Larsen (V) selv, der valgte at gå til statsminister Lars Løkke Rasmussen med et ønske om at blive frataget det politiske ministeransvar for fiskerierhvervet.

Det fortæller Esben Lunde Larsens vestjyske partikollega i Folketinget, Thomas Danielsen:

- Det ønske har Lars Løkke jo så bifaldet. Og sagt, det er det, vi gør, siger Thomas Danielsen, der for et par dage siden blev ringet op af Esben Lunde Larsen.

Emnet for telefonsamtalen var - ifølge Thomas Danielsen - netop et ønske fra Esben Lunde Larsen om at trække sig fra fiskeriområdet.

Thomas Danielsen fortæller videre, at han tidligere havde haft en tilsvarende samtale med Esben Lunde Larsen:

- Han havde gjort sig de her overvejelser om at trække sig som fiskeriminister for at få de politiske forhandlinger til at glide, tilføjer Thomas Danielsen.

Et personligt had

Thomas Danielsen, der er valgt i Vestjyllands Storkreds, begræder Esben Lunde Larsens beslutning:

- Det er virkelig trist, at han stopper som fiskeriminister, for Danmark mister desværre dermed en af de fiskeriministre, der besidder den største detailviden på området. Men samtidig vil jeg sige, at jeg synes, det er den rigtige løsning, så vi nu kan komme videre. Alle kan jo se, at det er Dansk Folkepartis fiskeriordførers peronlige had til Esben, der gør, at det ikke kører, siger Thomas Danielsen med direkte henvisning til folketingsmedlem Ib Poulsen.

I et interview med Dagbladet Ringkøbing-Skjern afviser Esben Lunde Larsen, at der er tale om en degradering. Ligeledes vil miljø- og fødevareministeren slet ikke høre tale om en fyring:

- Ved du hvad, man er ikke i politik for at være forfængelig omkring sine arbejdsområder. Fiskerierhvervet skal have ro, og det får det nu, siger Esben Lunde Larsen, der flere gange har været ude i politisk stormvejr.

Det politiske ansvar for fiskeriområdet er med øjeblikkelig virkning lagt i hænderne på Karen Ellemann (V), der også er minister for ligestilling og nordisk samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Tage Elkjærs følelsesladede tur på knallert til Herning i 1960: Da otte danske landsholdsspillere mistede livet bare få timer før en landskamp i Herning

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce