Annonce
Hvide Sande

Erstatningen for Emilie Robin kommer tidligst i 2025

Emile Robin blev bygget i 1989 og har været i drift i Hvide Sande lige siden på mangen en redningsopgave. Der kommer dog til at gå mindst fem år, før der ligger en ny motorredningsbåd i havnen. Arkivfoto
Udover Hvide Sande kan Hanstholm, Hirtshals, Esbjerg og Thyborøn se frem til at få nye redningsbåde.
Annonce

HVIDE SANDE: Den første af de fem nye redningsbåde, som er blevet stillet i udsigt til kystredningsstationer, er tidligst færdig i 2025.

- Og det er endda med elastik i metermål, siger kaptajn ved Søværnet, Anders Lønne, om tidsperspektivet.

- Lige nu kører udbudsprocessen efter planen, og vi forventer, at det er klart i år. Men først når vi ser, hvem der vinder udbuddet, ved vi, hvornår der er plads i deres ordrebøger, forklarer Anders Lønne, der kalder 2025 for et optimistisk bud.

Det er Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelsen, der er ved at søsætte udbuddet af de fem kommende motorredningsbåde, der alle skal ligge i havn langs Vestkysten i henholdsvis Hvide Sande, Hanstholm, Hirtshals, Esbjerg og Thyborøn.

Annonce

Allerede 12 år forsinket

Emile Robin, den nuværende redningsbåd i Hvide Sande, er fra 1989, hvor den blev bygget på det nu nedlagte Nordsøværftet i Ringkøbing. Den har allerede sejlet 12 år mere end planlagt, og på redningstationen har Lorentz Lauridsen tidligere udtalt til Dagbladet, at man godt kan mærke bådens alder.

Hvide Sandes redningsbåd er dog ikke den ældste af de fem Vestkyst-både, der skal udskiftes. Det er båden C.B. Claudi i Hanstholm, som blev bygget i 1979. Thyborøn og Hirtshals har henholdsvis redningsbådene Martha Lerche og Margrethe Gaardbo fra 1989, mens Esbjergs Niels Iversen er fra 2002.

Annonce

Ingen plan endnu

Endnu ligger der ingen plan for hvilken redningsstation, der får den første båd.

- Vi vurderer standen af de enkelte både, når vi kommer længere hen i processen. Før kan vi ikke sige i hvilken rækkefølge, de bliver udskiftet, fortæller Anders Lønne.

I Esbjerg, hvor man har den yngste redningsbåd, er man tålmodige, selvom der før har været meldt et tidligere årstal end 2025 ud.

- Vi ved, at vi ikke står først i række, så det tager vi helt roligt, siger Anders Gehring Rasmussen, der er stationsleder på redningsstationen i Esbjerg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra lederen af redningsstationen i Hvide Sande i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce