Annonce
Ringkøbing

Erindringscafé: Kom og hør om postvæsenet før og nu

Postmester Gunnar Kildegaard Graversen lukkede og slukkede i maj 2018 posthuset i Ringkøbing. Han fortæller i erindringscaféen om postvæsenets historie. Arkivfoto
Postmester Gunnar Kildegaard Graversen fortæller om postvæsenet.

Ringkøbing: Siden Ringkøbing Lokalarkiv og Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne holdt de første erindringscaféer, har det været en overvældende succes, hvor forskellige foredragsholdere har delt deres erindringer om en svunden tid i Ringkøbing.

Ved denne erindringscafé kommer tidligere postmester Gunnar Kildegaard Graversen og fortæller om postvæsenets historie.

Gunnar Kildegaard Graversen lukkede og slukkede i maj 2018 posthuset i Ringkøbing og blev således byens sidste postmester.

Han begyndte i 1974 at gå med post som sommerafløser i Søndervig og blev hængende i etaten. Her arbejdede han sig op fra landpost og pakkepost til sælger og videreuddannede sig, så han i 1997 blev postmester i Ringkøbing.

Siden 1652 har der været postvæsen i Ringkøbing, dog i begyndelsen kun én gang om måneden som et bi-kontor på ruten fra Aarhus til Ringkøbing. I 1802 blev det første posthus oprettet, og den første postmester blev ansat, så der er lagt op til en spændende beretning om postvæsenet i Ringkøbing før og nu.

Lokalarkivet opfordrer i øvrigt besøgende til at tage gamle fotos, papirer og andet fra Ringkøbing og Rindum egnen med for at få en snak med en fra arkivet om det.

Foredraget foregår i rådhushallen tirsdag 10. marts kl. 14.30-16.00, og der er gratis adgang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hold nu fast i den sunde fornuft

For mange af de, der har bevæget sig i sportsverdenen, erhvervslivet eller et helt tredje sted, er der noget, der aldrig bliver træls. Det er at komme ind i en god stime og være en del af et vinderhold. Succes avler som bekendt succes og giver samtidig en helt god fornemmelse i maven. Derfor er succes altid godt at have med, når der skal arbejdes videre mod nye mål. Forhåbentlig er det blandt andet succes og en god mavefornemmelse, vi alle sidder med, efter at statsministeren mandag klokken 17.30 igen tonede frem på tv-skærmen for at give en status på landets tilstand. Selv om ingen i disse tider kan sidde med armene langt oppe over hovedet, med årets skæveste smil og være en humørbombe, er der dog noget positivt, vi kan tage med i takt med, at påskedagene nærmer sig med hastige skridt. Danmark kan nemlig være på vej mod at blive åbnet stille og roligt op igen, når vi kommer om på den anden side af påskeferien, lød det forsigtigt fra Mette Frederiksen. Når det er sagt, er det ikke mærkeligt, at statsministeren samtidig slår fast, at en genåbning vil kræve, at vi på alle måder holder fast i den fornuftige opførsel, som langt de flest på flotteste vis har leveret de seneste uger. Så der er vel bare at gentage følgende, selv om det i virkeligheden bør sidde lige så fast i alles bevidsthed som resultatet af regnestykket 2x3: Stå sammen ved at holde afstand. Tænk, hvis de seks små ord kan være med til at overbevise Mette Frederiksen om, at vi danskere faktisk er et folkefærd, der med fornuft og omtanke kan snuppe en af de store sejre sammen. Og lige nøjagtig i april 2020 vil det være en af de sejre, der for mange vil stå skarpest i erindringerne, hvis vi ved at være snusfornuftige kan få lov til at gå på arbejde og sende børnene i skole igen efter påske. Det vil nemlig være et stort skridt på vej mod det Danmark, vi kender bedst. Så lad os stå sammen ved at holde afstand - og lad os holde fast i den sunde fornuft. Så kan du og jeg være med i den gode stime og en del af et hold, der kan hjælpe med at gøre hele Danmark til en vinder.

Annonce