Annonce
Sport

Eriksen spår Hareide stort job - og så er der en avisside om hurling

Christian Eriksen var ikke i tvivl om, at Åge Hareide kan få en ny stor arbejdsplads efter sommeren 2020. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)

Christian Eriksen blev af en norsk reporter spurgt, hvad der kunne ligge af opgaver til landstræner Åge Hareide, når hans kontrakt med DBU udløber til sommer. - Det er op til Åge, hvad han vil. Man kan se på, hvad han har gjort for os og så vil han helt sikkert få et stort job et andet sted.

Kasper Schmeichel blev igen spurgt til baneforholdene, som er bedre på Aviva Stadium end i Parken. - En god bane er godt for fodbolden. Og nu har jeg ikke været på Aviva endnu, men den kan ikke være værre end Parken var i fredags mod Gibraltar, tilføjede Leicester-keeperen.

TV2's reporter Patrik Strodl Petersen måtte flere gange under sit arbejde i Dublin undskylde for en manglende stemme, der var mistet et eller andet sted under kampen mod Gibraltar. Måske lykkedes det for Kvægtorvets dygtige folk at klippe ham helt ud af indslagene fra Dublin.

Irerne trænede en sidste gang før mødet med Danmark på fodboldforbundets baner ved National Sports Campus. Mens danskerne brokker sig over Parken, så er irerne i en helt anden liga. Træningsbanen har præcis de samme dimensioner og det samme type græs som nationalstadion Aviva Stadium, der meldes i glimrende forfatning. Kun mændenes og kvindernes fodboldlandshold træner på banen i løbet af et år på National Sports Campus.

Her har man netop også bygget en stor hal til rugby-spillerne, der kan spille syvmands-rugby i hallen. Sportsgrenen bliver olympisk disciplin og det er irerne sikkert svært tilfredse med. På det enorme anlæg i forstaden Abbotstown holder også udøverne af gælisk fodbold og hurling til. Det nationale svømmestadion findes her sammen med lokaler for irernes para-olympiske satsning.

The Sunday Times sportssektion bestod af fire siders rugby, tre sider fodbold, en side gælisk fodbold, en side hurling, næsten en side hestesport og et par B-historier om svømning, cykling og golf fra Ryder Cup. Men ikke meget håndbold.

De irske aviser gør meget ud af at fortælle, at det mandag er præcis ti år siden, at Frankrigs Thierry Henry brugte armen til at tæmme og fastholde bolden, så han kunne spille William Gallas helt fri til en scoring mod irerne på Stade de France, så franskmændene bookede VM-billetterne til Sydafrika på Irlands bekostning. Den havde VAR helt sikkert set. "Armed robbery", skrev Irish Independent dengang.

Ud over 5-1-nederlaget for to år siden har Danmark en gang tidligere også pillet irerne fra hinanden på en anden novemberdag i Dublin. Det var den 13. november 1985, da Danmark vandt 4-1. Frank Stapleton bragte Irland foran 1-0, men Preben Elkjær med to mål, Michael Laudrup og John Sivebæk med hver et scorede de danske mål. Sivebæk løb som en galophest 70 meter med bolden forbi en skov af grønklædte modspillere, indtil han ikke så anden mulighed end at score.

The Sunday Independent mener, at U21-landsholdets træner Stephen Kenny omgående skal overtage Mick McCarthys managerjob på det irske A-landshold, hvis Danmark og Schweiz mandag aften går videre til EM på irernes bekostning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce