Mindeord

Erik Faurholdt Andersen

Erik Faurholdt med et eksemplar af ”Ugeavisen Ringkøbing”, som bliver udgivet af Dagbladet Ringkøbing-Skjern og produceret i bladhuset på St. Blichersvej. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING: Dagbladet har modtaget følgende mindeord fra Kristian Sand, Jagtvej 18, Ringkøbing: Fhv. typotekniker Erik Faurholdt Andersen, Alkjærhøj 28, Ringkøbing, er død, 75 år gammel. Efter nogle ugers indlæggelse på sygehuset i Holstebro blev han midt i sidste uge overført til Hospice i Hvide Sande, hvor han døde fredag aften.

Erik Faurholdt var 100 procent ringkøbingenser, søn af Ketty og Troels Faurholdt Andersen. I skoletiden var han bybud hos købmand Jespersen i Bredgade (nu Algade), og efter mellemskolen kom han i lære som typograf på Dagbladet.

Det var den 1. august 1959, og i de følgende 43 år var han en højt værdsat medarbejder i avisens sætteri, hvor han var såkaldt ombryder - det vil sige en af de typografer, som placerede overskrifter, tekst og billeder på avis-siderne. I de første mange år var det i bly-materiale, senere på papir og efter 1990 på elektroniske ombrydnings-skærme.

Ved Erik Faurholdts 40-års jubilæum i 1999 karakteriserede chefredaktøren ham med følgende udsagn: ”Du er den bedste og mest kreative ombryder, vi nogensinde har haft på avisen”. Og i bladets omtale af jubilaren kunne man bl.a. læse: ”Erik Faurholdt er notorisk morgenmand og altid blandt de første, der går i gang med dagens arbejde i sætteriet. Han er en dygtig fagmand og fortæller gerne en lun historie. Blandt fritids-interesserne kan nævnes familien, en god bøf, haven, sport i almindelighed og fodbold i særdeleshed”.

I sine unge år var Erik Faurholdt nemlig en fremragende fodboldspiller. Fast mand på Ringkøbing IFs førstehold - og helt i særklasse på Dagbladets firmahold. Efter årene som aktiv spiller var han træner i forskellige vestjyske fodboldklubber. Og indtil sin død fulgte han med stor interesse de danske og europæiske topholds kampe i TV.

I første halvdel af 1960’erne var Erik Faurholdt - som alle andre unge ringkøbingensere - et ivrig medlem af Vesterhavs-Hallens Ungdomsklub samt deltager i de traditionelle forenings-baller på Højskolehotellet. Her traf han Inge-Lis fra Nørhede, og de blev gift i Højmark Kirke lørdag 28. maj 1966.

De købte hus ved Holmegårdsvej i Ringkøbing og flyttede nogle år senere til Alkjærhøj 28 - hvor de skabte et godt og trygt hjem med sønnen Lars og datteren Marianne.

Erik Faurholdt vil blive husket som en positiv og gemytlig person, der gerne fortalte en god vits. Han var vellidt af alle. Bedre ven og kammerat fandtes ikke.

Ved sin død efterlader han fru Inge-Lis. Sønnen Lars og svigerdatteren Trine i København. Datteren Marianne og svigersønnen Steen Møller Nielsen i Ringkøbing med børnebørnene Christina, Alexander og Nicolai.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Inden ny serie: Anders Aggers interview med 12-årig går viralt i Mellemøsten

Klumme

Den dag, Munk knækkede farvekoden: Drengebørn skal da have lyserødt tøj på

Hvide Sande

Stræk og bøj: Strandfitness giver en god start på dagen

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Videbæk

Vin og vejr: Lokal vinavler er foreløbig rigtig godt tilfreds med den danske sommer

Danmark For abonnenter

Notre Dame var meget tættere på at styrte sammen, end folk almindeligvis ved

Ringkøbing For abonnenter

Planen var at blive elektriker - men nu er planterne blevet et livsværk

Sommerland

Forundringens Have udfordrer sanserne: Smid skoene, luk øjnene, spis ukrudt og gå ind i en livmoder

Annonce