Annonce
Mindeord

Erik Faurholdt Andersen

Erik Faurholdt med et eksemplar af ”Ugeavisen Ringkøbing”, som bliver udgivet af Dagbladet Ringkøbing-Skjern og produceret i bladhuset på St. Blichersvej. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING: Dagbladet har modtaget følgende mindeord fra Kristian Sand, Jagtvej 18, Ringkøbing: Fhv. typotekniker Erik Faurholdt Andersen, Alkjærhøj 28, Ringkøbing, er død, 75 år gammel. Efter nogle ugers indlæggelse på sygehuset i Holstebro blev han midt i sidste uge overført til Hospice i Hvide Sande, hvor han døde fredag aften.

Erik Faurholdt var 100 procent ringkøbingenser, søn af Ketty og Troels Faurholdt Andersen. I skoletiden var han bybud hos købmand Jespersen i Bredgade (nu Algade), og efter mellemskolen kom han i lære som typograf på Dagbladet.

Det var den 1. august 1959, og i de følgende 43 år var han en højt værdsat medarbejder i avisens sætteri, hvor han var såkaldt ombryder - det vil sige en af de typografer, som placerede overskrifter, tekst og billeder på avis-siderne. I de første mange år var det i bly-materiale, senere på papir og efter 1990 på elektroniske ombrydnings-skærme.

Ved Erik Faurholdts 40-års jubilæum i 1999 karakteriserede chefredaktøren ham med følgende udsagn: ”Du er den bedste og mest kreative ombryder, vi nogensinde har haft på avisen”. Og i bladets omtale af jubilaren kunne man bl.a. læse: ”Erik Faurholdt er notorisk morgenmand og altid blandt de første, der går i gang med dagens arbejde i sætteriet. Han er en dygtig fagmand og fortæller gerne en lun historie. Blandt fritids-interesserne kan nævnes familien, en god bøf, haven, sport i almindelighed og fodbold i særdeleshed”.

I sine unge år var Erik Faurholdt nemlig en fremragende fodboldspiller. Fast mand på Ringkøbing IFs førstehold - og helt i særklasse på Dagbladets firmahold. Efter årene som aktiv spiller var han træner i forskellige vestjyske fodboldklubber. Og indtil sin død fulgte han med stor interesse de danske og europæiske topholds kampe i TV.

I første halvdel af 1960’erne var Erik Faurholdt - som alle andre unge ringkøbingensere - et ivrig medlem af Vesterhavs-Hallens Ungdomsklub samt deltager i de traditionelle forenings-baller på Højskolehotellet. Her traf han Inge-Lis fra Nørhede, og de blev gift i Højmark Kirke lørdag 28. maj 1966.

De købte hus ved Holmegårdsvej i Ringkøbing og flyttede nogle år senere til Alkjærhøj 28 - hvor de skabte et godt og trygt hjem med sønnen Lars og datteren Marianne.

Erik Faurholdt vil blive husket som en positiv og gemytlig person, der gerne fortalte en god vits. Han var vellidt af alle. Bedre ven og kammerat fandtes ikke.

Ved sin død efterlader han fru Inge-Lis. Sønnen Lars og svigerdatteren Trine i København. Datteren Marianne og svigersønnen Steen Møller Nielsen i Ringkøbing med børnebørnene Christina, Alexander og Nicolai.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce