Annonce
Mindeord

Erik Faurholdt Andersen

Erik Faurholdt med et eksemplar af ”Ugeavisen Ringkøbing”, som bliver udgivet af Dagbladet Ringkøbing-Skjern og produceret i bladhuset på St. Blichersvej. Arkivfoto: Jørgen Kirk

RINGKØBING: Dagbladet har modtaget følgende mindeord fra Kristian Sand, Jagtvej 18, Ringkøbing: Fhv. typotekniker Erik Faurholdt Andersen, Alkjærhøj 28, Ringkøbing, er død, 75 år gammel. Efter nogle ugers indlæggelse på sygehuset i Holstebro blev han midt i sidste uge overført til Hospice i Hvide Sande, hvor han døde fredag aften.

Erik Faurholdt var 100 procent ringkøbingenser, søn af Ketty og Troels Faurholdt Andersen. I skoletiden var han bybud hos købmand Jespersen i Bredgade (nu Algade), og efter mellemskolen kom han i lære som typograf på Dagbladet.

Det var den 1. august 1959, og i de følgende 43 år var han en højt værdsat medarbejder i avisens sætteri, hvor han var såkaldt ombryder - det vil sige en af de typografer, som placerede overskrifter, tekst og billeder på avis-siderne. I de første mange år var det i bly-materiale, senere på papir og efter 1990 på elektroniske ombrydnings-skærme.

Ved Erik Faurholdts 40-års jubilæum i 1999 karakteriserede chefredaktøren ham med følgende udsagn: ”Du er den bedste og mest kreative ombryder, vi nogensinde har haft på avisen”. Og i bladets omtale af jubilaren kunne man bl.a. læse: ”Erik Faurholdt er notorisk morgenmand og altid blandt de første, der går i gang med dagens arbejde i sætteriet. Han er en dygtig fagmand og fortæller gerne en lun historie. Blandt fritids-interesserne kan nævnes familien, en god bøf, haven, sport i almindelighed og fodbold i særdeleshed”.

I sine unge år var Erik Faurholdt nemlig en fremragende fodboldspiller. Fast mand på Ringkøbing IFs førstehold - og helt i særklasse på Dagbladets firmahold. Efter årene som aktiv spiller var han træner i forskellige vestjyske fodboldklubber. Og indtil sin død fulgte han med stor interesse de danske og europæiske topholds kampe i TV.

I første halvdel af 1960’erne var Erik Faurholdt - som alle andre unge ringkøbingensere - et ivrig medlem af Vesterhavs-Hallens Ungdomsklub samt deltager i de traditionelle forenings-baller på Højskolehotellet. Her traf han Inge-Lis fra Nørhede, og de blev gift i Højmark Kirke lørdag 28. maj 1966.

De købte hus ved Holmegårdsvej i Ringkøbing og flyttede nogle år senere til Alkjærhøj 28 - hvor de skabte et godt og trygt hjem med sønnen Lars og datteren Marianne.

Erik Faurholdt vil blive husket som en positiv og gemytlig person, der gerne fortalte en god vits. Han var vellidt af alle. Bedre ven og kammerat fandtes ikke.

Ved sin død efterlader han fru Inge-Lis. Sønnen Lars og svigerdatteren Trine i København. Datteren Marianne og svigersønnen Steen Møller Nielsen i Ringkøbing med børnebørnene Christina, Alexander og Nicolai.

Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold

Skjern sejrede sikkert mod oprykkerne - men de kunne have vundet større

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Annonce