Ringkøbing-Skjern

Erhvervsrettet internetkursus skal hjælpe virksomhedsejere at håndtere e-handel

20 kursister fra en række små og mellemstore lokale virksomheder har været på skolebænken for at blive skarpere på bl.a. e-handel og virksomhedens digitale liv. Pressefoto
Ringkøbing-Fjord Handelsråd og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd formidler et internetkursus for små og mellemstore virksomheder.

Ringkøbing: 20 kursister fra en række små og mellemstore lokale virksomheder har været på skolebænken for at blive skarpere på bl.a. e-handel og virksomhedens digitale liv.

Kursusforløbet er et tilbud fra Erhvervshus Midtjylland formidlet af Ringkøbing Fjord Handelsråd og Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd til vores små og mellemstore virksomheder.

- Det er en indføring i flere af de værktøjer, der kan gøre os bedst på nettet, siger handelsrådsdirektør Lise Mejlhede Kjeldbjerg i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Fjord Handelsråd.

Der var på kursets første dag og på næste workshop mulighed for at få råd og vejledning på helt individuelt niveau om, hvordan man som virksomhedsejer kan håndtere e-handel på bedste vis nu og i fremtiden. Der tages udgangspunkt i deltagernes dagligdag med den digitale handelsplatform.

Jette Meyer fra ByensBil er meget tilfreds og siger: - Kurset passer meget fint ind i forhold til det, jeg sidder og arbejder med, og jeg ville ønske, at jeg tidligere havde været på sådan et vedkommende kursus. Pressefoto

Handelspolitisk fokus

Kursisterne har bl.a. lært om, hvordan virksomhederne bliver mere synlige på nettet ved at starte med søgeordsanalyser og beskrive vedkommende indhold og meget gerne med korte filmklip.

Ringkøbing-Fjord Handelsråd fortæller, at kursisterne udtrykte tilfredshed med første halvdel af kurset.

Jette Meyer fra ByensBil er meget tilfreds og siger: - Kurset passer meget fint ind i forhold til det, jeg sidder og arbejder med, og jeg ville ønske, at jeg tidligere havde været på sådan et vedkommende kursus.

- Dette kursus og flere der vil komme om e-handel er i tråd med den nye handelspolitiks fokus på at øge digitalisering og e-handel, siger Bent Brodersen, formand for Ringkøbing-Fjord Handelsråd.

0/0
Annonce
Videbæk For abonnenter

Kommende nabo til højhuse klager: Fem grunde til at sagen skal gå om

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce