Annonce
Ringkøbing-Skjern

Erhvervsråd inviterer til konkurrence for nye iværksættere

Når Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd til november afvikler sin første iværksætterdyst, bliver det med Skjern Håndbolds formand Carsten Thygesen ombord i dommerpanelet. Arkivfoto: John Randeris
Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd inviterer nye iværksættere i kommunen til den første udgave af 'iværksætterdysten'. Konkurrencen, der skal forventeligt bliver en årlig tilbagevendende begivenhed, skal være med til at finde de gode iværksætterideer i kommunen.

RINGKØBING-SKJERN: Går du rundt med en god forretningside, og har du lyst til at blive iværksætter i Ringkøbing-Skjern Kommune? Eller har du allerede en virksomhed i kommunen med under 12 måneder på bagen, som du gerne vil udvikle?

Så kan der være en grund til at overveje, om du skal sende en ansøgning til Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds om at være med i ’iværksætterdysten’, som er en konkurrence for nye lokale iværksættere - unge som ældre.

Konkurrencen er sat i søen, fordi erhvervsrådet gerne vil bakke op om at give iværksættere den rigtige start og give et kapitaltilskud som en hjælpende hånd til at komme ud over stepperne. Iværksættere er nemlig vigtige, lader erhvervsrådet forstå, og derfor er man nu på jagt efter nye forretningsideer, der kan udvikle sig til succesfulde virksomheder.

- Vi henvender os til dem, der har en spændende forretningside, som man har et ønske om at få realiseret. Men vi henvender os også til dem, der har været i gang mellem 0 til 12 måneder, der måske vil videreudvikle virksomheden, siger iværksætterkonsulent hos erhvervsrådet, Michele Lykke.

Konkurrencen, der minder lidt om Løvens Hule fra tv, er den første af sin art, hvor potentielle nye virksomheder kan præsentere deres idé og få den vurderet af en række kritiske, lokale investorer, heriblandt Carsten Thygesen fra Skjern Håndbold og Lokalvækst i Ringkøbing.

Præmien er 25.000 kroner, et forretningsudviklingsforløb og en plads i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråds iværksættermiljø.

Præmierne til iværksætterdysten

1. Præmie: vinder 25.000 kr. + 9 mdrs. udviklingsforløb med tilknytning af konsulent, rådgivere og mentorer samt gratis kontorplads ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

2. Præmie: 6 mdrs. udviklingsforløb med tilknytning af konsulent, rådgivere og mentorer samt gratis kontorplads ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

3. Præmie: 3 mdrs. udviklingsforløb med tilknytning af konsulent, rådgivere og mentorer samt gratis kontorplads ved Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

Åbne for alle forslag

Michele Lykke forklarer, at de eneste krav for at deltage er, at man har en spændende ny forretningside, der har potentiale til at kunne udvikle sig til en succesfuld virksomhed.

Det betyder, at rammerne er helt frie for, hvad forretningsideen skal dreje sig om, så længe den har originalitet over sig.

- Det vil være fint, hvis det er indenfor nogle af de styrkepunkter, man har i kommunen såsom turisme, fødevarer og produktion, men det er ikke et krav. Vi er åbne for alle forslag, siger Michele Lykke.

Netværke og oplæg

Konkurrencen skal både være med til at finde en vinder i iværksætterkonkurrencen, men det er også en mulighed for at netværke og blive klogere undervejs. Derfor er der også arrangeret oplæg med de unge herrer bag den nordjyske tøjvirksomhed Shaping New Tomorrow (SNT), som deltog i tv-udsendelsen Løvens Hule.

- SNT har en spændende historie at fortælle om at have været i Løvens Hule, og hvordan man går fra at være et lille team med en god ide til at have store omkostninger, og hvordan man håndterer det. Så det er lige så meget for at give inspiration, siger Michele Lykke.

Har man lyst til at deltage, er deadline for at indsende erhvervsrådets ansøgningsskema 30. september. Frem til 7. november bliver de endelige finalister udpeget, og 14. november skal finalen stå.

Forventningen er, at iværksætterkonkurrencen kommer til at blive en årlig tilbagevendende begivenhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce