Annonce
Ringkøbing

Erhvervsprisen 2018: Turisme er årets tema

Stauning Whisky vandt Erhvervsprisen i 2017. Fra venstre Henning Svoldgaard, Alex Munch, Rasmus Palm Vestergaard og Lasse Vesterby. Arkivfoto.

Vestjysk Lederforum og Dagbladet uddeler for syvende år i træk Erhvervsprisen til en lokal virksomhed.

RINGKØBING-SKJERN: Vi har et rigt og mangfoldigt erhvervsliv her i kommunen: Metalindustri, fødevareproduktion- og forarbejdning, succesrige nethandelbutikker, varieret detailhandel ... Men man kommer ikke uden om, at et erhverv fylder mere og mere: Turisme.

De seneste tal viser, at Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med København, Aarhus og Aalborg er én af Danmarks fire største turismedestinationer målt på turismeforbrug.

I Ringkøbing-Skjern løber det samlede turismeforbrug op i intet mindre end 2,5 milliarder kroner, og erhvervet beskæftiger flere og flere.

Nye store projekter som Naturkraft og Søndervig Feriepark vil være med til at cementere erhvervets betydning yderligere.

Det er grunden til, at Vestjysk Lederforum og Dagbladet har valgt "turisme" som det overordnede tema, når erhvervsprisen for 2018 skal uddeles i begyndelsen af januar 2019.

Det er syvende år i træk, prisen uddeles til en lokal virksomhed, og læserne opfordres til at komme med kandidater.

Annonce
Erhvervsprisen uddeles i et samarbejde mellem Vestjysk Lederforum og Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Her Dagbladets chefredaktør Gudrun Pedersen og formanden for Lederforum, Carl Henrik Christiansen, under uddelingen af prisen sidste år.

Styrkepositioner

Vestjysk Lederforum og Dagbladet har i år - ligesom sidste år - valgt at tage udgangspunkt i Ringkøbing-Skjern Kommunes styrkepositioner ved valget af tema til årets erhvervspris.

De fire væsentlige erhvervsmæssige styrkepositioner i kommunen er fødevarer, turisme, produktionsindustri og energi - den grønne satsning.

Sidste år var fokus på fødevarer i bred forstand. I år er det altså turisme, der er emnet, og det vil være muligt at foreslå en bred vifte af virksomheder, der har det til fælles, at de lever af at tilbyde forskellige serviceydelser til vore gæster fra ind- og udland. Det kan være hoteller, sommerhusbureauer, restauranter, attraktioner, aktivitetstilbud og meget andet.

Har man gode ideer til kandidater, skal man bare komme med dem!

Send en motiveret indstilling til souschef i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd Lene Hagerup Hindbo på mailadressen Lhh@erhvervscentret.dk.

Sidste frist for indsendelse af forslag er mandag den 5. november, og forslagene vil derefter indgå i vurderingen af, hvilke fem kandidater, der nomineres og dermed samtidig bliver portrætteret i Dagbladet.

De nødvendige kriterier

Formålet med den årlige erhvervspris er at fremhæve en virksomhed i Ringkøbing-Skjern Kommune, der ved sit virke har skabt grobund for innovation og fortsatte vækstmuligheder.

Prisen uddeles ved Vestjysk Lederforums nytårskur, der i år finder sted på Hotel Fjordgården i Ringkøbing fredag den 4. januar 2019.

Prisen består af 25.000 kroner plus et kunstværk.

For at en virksomhed skal kunne komme i betragtning til prisen, gælder følgende kriterier:

- Der skal være tale om virksomheder med ansatte.

- Virksomheden skal have mindst tre år på bagen.

- Virksomheden bør have en positiv udvikling i omsætning, bruttoresultat, nettoresultat og egenkapital.

- Virksomheden må ikke være part i større juridiske slagsmål.

- Virksomheden bør have en positiv udvikling i antal medarbejdere.

- Virksomheden må gerne være eksportorienteret.

- Virksomheden må gerne have en CSR-politik.

- Virksomheden må ikke have uregelmæssigheder som overskridelser af skatte- og miljølovgivning.

- Virksomheden må meget gerne kunne dokumentere innovation i form af produktudvikling, metodeændring og lignende.

- Virksomheden skal have hjemstedsadresse i kommunen.

- Virksomheden skal have styr på den aktuelle økonomi.

Tidligere vindere

I 2017 var vinderen Stauning Whisky; de øvrige nominerede var Slagter Kirkeby, Ejvinds Bageri, Hvide Sande Røgeri og FunkisFood.

I 2016 år blev Hydra Grene vinder af erhvervsprisen; de øvrige nominerede var YGS, Hvide Sande Havn, Linka og One Collection.

I 2015 fik Millpart prisen, mens de øvrige nominerede var Ådum Autoophug, Søms, Herborg Smede- og Maskinforretning og Esmarch Feriehusudlejning.

I 2014 var vinderen Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri; øvrige nominerede var VM Tarm, Ølstrup Special Beton, Ringkøbing-Skjern Installationsforretning og Vestjyllands Andel.

I 2013 var vinderen købmand Keld Hansen og Søndervig Supermarked. Øvrige nominerede var Primo Tours, AS Scan, Grene Danmark og Hansen & Larsen.

I 2012 vandt K. P. Komponenter erhvervsprisen; de øvrige nominerede var Skjern Papirfabrik, Landia og Strandbygaard Grafisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce