Annonce
Ringkøbing

Fem år efter: Erhvervsparken er blevet en kæmpe succes - og nu også i Skjern

Søren Søe Plougsgaard, Karsten Sandal, Per Green, Søren Bank Sørensen, og Henrik Brink i sidstnævntes kontorlokaler i Ringkøbing-Skjern Erhvervspark. 28 ud af Ventos 300 medarbejdere har i dag arbejdsplads i den tidligere Velfac-bygning. Foto: Kaj Poulsgaard
- Det har været helt fantastisk at opleve, at man kan være seks ejere i en gruppe, og så alligevel hurtigt blive enige om beslutningerne, siger Per Green. Der er nu 14 lejere, 300 arbejdspladser og 24.000 udlejede kvadratmeter i de tidligere Velfac-bygninger i Ringkøbing. Og ejerne bag Ringkøbing-Skjern Erhvervspark er i fuld gang med et nyt erhvervseventyr i Skjern.

Ringkøbing-Skjern: Der gik over fem år, fra Dagbladet den 1. april 2011 skrev, at nu var Velfac-bygningen klar til salg, til det 34.000 kvadratmeter store kompleks på Ribovej rent faktisk blev solgt.

Køberne var seks driftige, lokale erhvervsfolk; Per Green, Karsten Sandal, Søren Søe Plougsgaard, Søren Bank Sørensen, Jesper Østergaard og Henrik Brink.

Artiklen i Dagbladet den 1. april 2011.

For Per Green var det første gang han rent forretningsmæssigt valgte at gå med i et projekt, hvor han ikke var eneejer. Det har han på ingen måde fortrudt.

- Det har været helt fantastisk at opleve, at man kan være seks ejere i en gruppe, og så alligevel hurtigt blive enige om beslutningerne, siger Per Green i dag.

Dagbladet mødte kort før påske fem af ejerne til et interview om, hvordan det så er gået siden 2016, hvor slutsedlen blev skrevet.

Annonce

Kammeratligt drilleri

Her er der tre ting, der hurtigt bliver meget synligt:

For det første, at de fem virkeligt hygger sig i hinandens selskab. De mødes hver anden fredag morgen fra 07.00 til cirka 09.00, hvor de over morgenkaffen i Dinas Køkken drøfter forretningen og ikke mindst forretningsudvikling. Det har gjort dem til gode kammerater, hvor der ikke er langt til smil og hurtige kommentarer om alt fra procenter til alder.

For det andet, at de er vestjyder. De skal presses hårdt på maven, før de selv siger, at "jow, det går da meget godt" eller "Det er gået bedre, end vi turde håbe". Men fakta er, at med 14 forskellige lejere, 300 arbejdspladser og 24.000 kvadratmeter udlejet, så har investeringen været en stor succes. Ikke blot for de seks ejere, men i høj grad også for Ringkøbing-området. Og det var faktisk hele formålet med den store investering.

For det tredie, at gruppens medlemmer stadig er risikovillige, og stadig har stor investeringslyst. De er helt klar til at udleje endnu flere kvadratmeter, og nu også i Skjern.


Vi valgte at kalde virksomheden for Ringkøbing-Skjern Erhvervspark, fordi den skulle være for hele kommunen. Nu viser det sig heldigvis - at vi var visionære med navnet.

Per Green


- Vi valgte at kalde virksomheden for Ringkøbing-Skjern Erhvervspark, fordi den skulle være for hele kommunen. Nu viser det sig heldigvis, at vi var visionære med navnet, siger Per Green med et smil.

Annonce

Opkøb og nybyggeri i Skjern

- Vi har købt de to bygninger på vejen Erhvervsparken i Skjern, hvor Jysk, TP-Kjoler og Partner Revision holder til i dag. Der bygger vi til, så der bliver plads til fire nye lejemål. De tre er der allerede lejere til, siger Per Green.

- Ja, og der er plads til yderligere byggeri på grunden, så hvis der er andre, der gerne vil være meget synlige og en del af et område i vækst, så skal de bare henvende sig, siger Søren Søe Plougsgaard.

Annonce

En rundkørsel, tak!

- Ringkøbing-Skjern Kommune har været meget hurtige og hjælpsomme, hver gang vi har fået en ny ide. Nu håber vi også, at de vil overveje en ny rundkørsel på Ringvejen i Skjern, der vil gøre adgangen til både Kulturcentret og Erhvervsparken mere let og smidig, siger Karsten Sandal.

De seks investorer bag Ringkøbing-Skjern Erhvervspark har også stor succes med lejbox.dk, hvor 85 procent af opbevaringsboksene i dag er udlejet. Foto: Kaj Poulsgaard

En af de ideer, som investorerne fik, var at ombygge en hal ud mod Odinsvej i Ringkøbing til firmaet lejbox.dk, som de selv driver.

- Det har været en stor succes. 85 procent af opbevaringsrummene er udlejet, og det kan godt være, at vi snart skal til at udvide den del af forretningen, siger Søren Bank Sørensen.

I det hele taget er gruppen ikke bleg for at kaste penge i hverken ombygning eller nybygning.

For eksempel blev 900 kvadratmeter af de gamle haller ud mod Ribovej ombygget til kontorer, og snart bliver der også sat gang i byggeriet af nye kontor- og velfærdsfaciliteter til JSB-plast.

Annonce

Plads til produktion eller nethandel

Hvad er det, I kan som gruppe?

- Vi byder hver især ind med forskellige kompetencer til gruppen, og så er der seks skuldre til at bære. Det er en fordel - både økonomisk, men også når vi sætter gang i nye projekter. Vi har alle vores egne forretninger at passe, men når vi er seks, er der altid en, der kan tage teten i et nyt projekt, siger Henrik Brink.

Med rigtig mange kontorarbejdspladser - Gældsstyrelsen alene har 5000 kvadratmeter - kunne investorerne naturligvis godt tænke sig, at lejerne til de sidste 10.000 kvadratmeter i Ringkøbing blev enten produktionsarbejdspladser eller firmaer med brug for lagerplads.

Man kan bare ringe til en af de seks. Eller til viceværten Ejvind Christensen, der i parentes bemærket er den eneste ansatte i Ringkøbing-Skjern Erhvervspark A/S.

Per Green, Karsten Sandal, Henrik Brink, Søren Bank Sørensen og Søren Søe Plougsgaard mødes hver fredag morgen til møde i Dinas Køkken i Ringkøbing-Skjern Erhvervspark. Foto: Kaj Poulsgaard
I Dags Dato ser vi tilbage på - og følger op på - begivenheder, der blev omtalt på lige nøjagtig denne dag for en, to, tre, fem eller måske ti år siden i Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce