Annonce
Skjern

Erhvervslivet er vild med lokal uddannelse: Kan slet ikke få praktikanter nok

12 studerende begynder på Innovest efter sommerferien. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Praktikpladser er der rigeligt af for de studerende, der går på markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern. Faktisk så mange, at studerende fra Herning skal dække efterspørgslen fra det lokale erhvervsliv.

SKJERN: Nogle uddannelsessteder kæmper med at skaffe nok praktikpladser til studerende. På markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern er det lige stik modsat. Her er der en kraftig efterspørgsel fra erhvervslivet for at få en praktikant, og det eneste problem er bare, at der ikke er studerende nok.

Den to-årige uddannelse åbnede i 2018, og til nytår skal det første hold studerende ud i praktik. Det første hold tæller seks studerende, og der vil blive rift om dem, vurderer Klaus Lomborg, uddannelsesleder på markedsføringsøkonom-uddannelsen.

- Vi er blevet taget utroligt godt imod af erhvervslivet, og der er så mange, der gerne vil have en praktikant, at jeg må sende deres ansøgninger til afdelingen i Herning, siger Klaus Lomborg.

Markedsføringsøkonom-uddannelsen, der har til huse på Innovest i Skjern, er en del af Erhvervsakademi Midtvest og har derfor et samarbejde. Det betyder, at efterspørgslen efter praktikanter i Ringkøbing-Skjern Kommune, kommer de studerende i Herning til gavn. Det betyder også, at der ikke kommer til at mangle praktikpladser lige foreløbigt, og når de studerende afslutter deres studium, er de så godt som sikre på at få job. Erfaringerne siger, at 90 procent af dimittenderne kommer i arbejde efterfølgende. De resterende 10 procent vælger at læse videre.

Når markedsføringsøkonom-uddannelsen byder velkommen til et nyt hold i slutningen af august, bliver det med 12 nye studerende. Foruden de seks nuværende studerende, så er der basis for at skabe et egentligt studiemiljø, hvor de studerende kan sparre med hinanden. Klaus Lomborg er yderst godt tilfreds med optagelsen.

- Det er utroligt flot, når man tænker på kommunens størrelse, konkluderer Klaus Lomborg.

Ved ansøgningsfristens slutning den 5. juli, var der 20, der havde søgt ind på uddannelsen i Skjern. Der er stadig et par ledige studiepladser, inden der kan meldes alt udsolgt i Skjern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Hun starter snart i en almindelig klasse: - Dansk bliver svært - men jeg glæder mig rigtig meget

Annonce