Skjern

Erhvervslivet er vild med lokal uddannelse: Kan slet ikke få praktikanter nok

12 studerende begynder på Innovest efter sommerferien. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Praktikpladser er der rigeligt af for de studerende, der går på markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern. Faktisk så mange, at studerende fra Herning skal dække efterspørgslen fra det lokale erhvervsliv.

SKJERN: Nogle uddannelsessteder kæmper med at skaffe nok praktikpladser til studerende. På markedsføringsøkonom-uddannelsen i Skjern er det lige stik modsat. Her er der en kraftig efterspørgsel fra erhvervslivet for at få en praktikant, og det eneste problem er bare, at der ikke er studerende nok.

Den to-årige uddannelse åbnede i 2018, og til nytår skal det første hold studerende ud i praktik. Det første hold tæller seks studerende, og der vil blive rift om dem, vurderer Klaus Lomborg, uddannelsesleder på markedsføringsøkonom-uddannelsen.

- Vi er blevet taget utroligt godt imod af erhvervslivet, og der er så mange, der gerne vil have en praktikant, at jeg må sende deres ansøgninger til afdelingen i Herning, siger Klaus Lomborg.

Markedsføringsøkonom-uddannelsen, der har til huse på Innovest i Skjern, er en del af Erhvervsakademi Midtvest og har derfor et samarbejde. Det betyder, at efterspørgslen efter praktikanter i Ringkøbing-Skjern Kommune, kommer de studerende i Herning til gavn. Det betyder også, at der ikke kommer til at mangle praktikpladser lige foreløbigt, og når de studerende afslutter deres studium, er de så godt som sikre på at få job. Erfaringerne siger, at 90 procent af dimittenderne kommer i arbejde efterfølgende. De resterende 10 procent vælger at læse videre.

Når markedsføringsøkonom-uddannelsen byder velkommen til et nyt hold i slutningen af august, bliver det med 12 nye studerende. Foruden de seks nuværende studerende, så er der basis for at skabe et egentligt studiemiljø, hvor de studerende kan sparre med hinanden. Klaus Lomborg er yderst godt tilfreds med optagelsen.

- Det er utroligt flot, når man tænker på kommunens størrelse, konkluderer Klaus Lomborg.

Ved ansøgningsfristens slutning den 5. juli, var der 20, der havde søgt ind på uddannelsen i Skjern. Der er stadig et par ledige studiepladser, inden der kan meldes alt udsolgt i Skjern.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce