Annonce
Læserbrev

Erhvervsfolk og politik: Chefredaktøren tager fejl

Når jeg har sagt ja til opgaven, skyldes det, at min virksomhed betyder langt mere for mig end det at være i politik.

Læserbrev: Dagbladet bragte tirsdag en leder, hvor chefredaktør Gudrun Pedersen undrer sig over, at jeg har sagt ja til, at KD kan købe politisk rådgivning og markedsføringsarbejde af mit firma, når jeg samtidig sidder i byrådet for Venstre.

I lederen konkluderes det, at jeg må have fået dårlig rådgivning.

Jeg havde egentlig tænkt mig at lade lederen passere i stilhed, men jeg vil faktisk gerne prøve at forklare, hvorfor jeg bestemt ikke mener, at jeg har fået dårlig rådgivning.

Når jeg har sagt ja til opgaven, skyldes det, at min virksomhed betyder langt mere for mig end det at være i politik. Det er der mennesker, som har meget svært ved at forstå, måske især mediefolk og folk med en meget stor interesse for politik, men det er ikke desto mindre, sådan jeg har det.

Det efterlyses ofte, at erhvervsfolk går ind i politik, for det er der ikke ret mange af slagsen, der gør. Da jeg blev spurgt om at stille op til byrådsvalget i 2017, var jeg også meget i tvivl, men jeg sagde ja, fordi jeg gerne vil være med til at præge samfundet i den retning, jeg synes er den rigtige. Helt konkret vil jeg gerne præge, hvordan kommunen bruger sit store budget, så vi får mere fokus på de gamle, børnene og de svage grupper i vores samfund. Jeg vil også gerne være med at sikre nogle gode rammer for vores erhvervsliv, så det bliver endnu mere attraktivt at starte egen virksomhed i Vestjylland.

Jeg mener sådan set også, at jeg har været med til at gøre en lille forskel for de mennesker, der har stemt på mig, men jeg bilder mig ikke ind, at det er som politiker, man har mulighed for at gøre den største forskel for det samfund, man er en del af.

Når jeg har utrolig stor respekt for borgmester Hans Østergaard, så skyldes det ikke kun, at han er en god borgmester. Det ér han, men jeg mener faktisk, at han som en dygtig erhvervsmand inde i Spjald har gjort en større forskel ved i årtier at skaffe arbejde til et anseeligt antal mennesker, end han kommer til at gøre som borgmester, uanset hvor godt han gør det på den post. Omvendt er hans kendskab til og erfaring fra ’det virkelige liv’ nok også en af grundene til, at han gør det rigtig godt som borgmester.

Men når det på mange måder går rigtig godt i Ringkøbing-Skjern Kommune, så er det hverken borgmesteren, byrådet eller embedsværket inde på Rådhuset, der fortjener æren for det. Det gør først og fremmest de mennesker, som hver dag står op og passer deres arbejde ude i det samfund, vi som folkevalgte er sat til at sætte nogle rammer for. Det samme gør de mennesker, der skaber arbejdspladserne, og de mennesker, som yder en frivillig indsats i forskellige sammenhænge, og ikke mindst de mennesker, som ’blot’ i al almindelighed tager sig godt af de medmennesker, de møder på deres vej.

At der så er nogle mediemennesker og nogle meget politisk interesserede mennesker, som ikke forstår, at man kan prioritere sin virksomhed over politik; det lever jeg fint med, og hvis man foretrækker en politiker, der prioriterer politik over alt andet, så er der heldigvis også andre, man kan stemme på end lige mig.

Med hensyn til, om jeg har fået dårlig rådgivning, tager Gudrun Pedersen fejl, for beslutningen har været helt min egen, og de mennesker, jeg spørger til råds om den slags, er heldigvis en hel del klogere end en simpel journalist og lokalpolitiker som mig.

Og så må der vist også være kogt suppe nok på den høne.

Annonce
Svend Boye Thomsen (V) til Ringkøbing Skjern kommunes valgfest i Rofi centeret i Ringkøbing på valgdagen under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017. Foto Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce