Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Nej, en hjemsendt medarbejder må ikke svare arbejdsmail

Morten Trap Olesen, partner og statsaut. revisor hos BDO svarer på tre spørgsmål fra en sønderjysk messearrangør, der blandt andet gerne vil kende kompensationregler ved en eventuel aflysning i maj.

Regler ved messeaflysning i maj

Event/opvisninger og messer, der er aflyst til 31. marts, får dækket deres udgifter på grund af aflysning, men jeg har i starten af maj en messe. Hvis jeg aflyser den nu, får jeg så også det dækket?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Som ordningen ser ud pt., gælder kompensationen kun til og med 31. marts.

Kompenseres kan i første omgang alle, som havde planlagt et arrangement med et forventet deltagerantal på over 1000 personer i perioden fra og med fredag 6. marts til og med tirsdag 31. marts 2020, og som har måtte aflyse, udskyde eller væsentligt ændre dette som følge af de særlige forsamlingsregler, som Covid-19 har affødt.

For arrangementer rettet mod ældre eller mod andre særlige risikogrupper kan der søges kompensation, hvis det forventede deltagerantal var større end 500 personer. Adgangen til kompensation gælder uanset, om der var tale om et gratisarrangement eller et arrangement med deltagerbetaling.

Annonce

Ingen mail for hjemsendte

Ansatte på lønkompensation: Må de slet ikke svare mail, eller er det i et meget begrænset omfang ok?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Svaret vil være nej, der må ikke arbejdes. Også selvom det kunne være besvarelse af en kritisk mail, betaling af regninger eller udarbejdelse af lønkørsel.

Annonce

Hvornår kommer pengene?

Hvornår vil vi modtage penge fra de forskellig støtteordninger?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Vi er oplyst om, at udbetaling vil kunne ske fra uge 14. Der vil dog nok være meget pres, hvorfor forsinkelser må forventes.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce