x
Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Ingen hjælpepakke for pensionister

Peter U. Faurschou, partner og statsaut. revisor i revisionshuset EY svarer her på tre spørgsmål fra avisens hotline for trængte virksomheder. I alle tilfælde modtager virksomhedsejeren pension.

Spørgsmål fra skønhedsklinik i Odense

Jeg har en skønhedsklinik på 28. år. Der arbejder jeg og en fuldtidsansat, ansat cirka 8 år.

Jeg regner med at få løntilskud på 75 procent til min medarbejder.

Jeg er folkepensionist og modtaget cirka 4600 kroner efter skat i pension. Kan jeg derfor ikke få dækket drifttab?

Hvis det er tilfældet, mister jeg meget, da jeg jo er tvunget lukket. Min medarbejder er fuldt dækket, medens jeg intet får.

Svar fra Peter U. Faurschou, partner og statsaut. revisor, EY - 25. marts:

Virksomhedsejere, der samtidig modtager folkepension, er ikke omfattet af kompensationsordningen for selvstændige erhvervsdrivende.

Din virksomhed, kan som du selv skriver, anvende lønkompensationsordningen for øvrige ansatte.

Din virksomhed kan endvidere gøre brug af kompensationsordningen for virksomhedens faste omkostninger, som omfatter husleje, uopsigelige lejekontrakter etc.

Det fulde omfang af ordningen kendes fortsat ikke på nuværende tidspunkt.

Annonce

Spørgsmål fra fysioterapeut i Aarhus

Jeg har lige solgt min halvpart i en fysioterapi og i den forbindelse blevet indlejer igen (enkeltmandsvirksomhed). I den forbindelse, og da jeg er 67, har jeg valgt at gå ned i tid og holde fri fredag. Hvis jeg holder mig under 354.000 kroner før skat, får jeg cirka 4500 kroner pr. måned efter skat.

Hvis jeg betragtes som pensionist får jeg vel ingen hjælp, men det rækker da ikke langt med sædvanlige udgifter. Mine kollegaer får fuld kompensation, som er tiltrængt.

Min økonomi er lagt op på en omsætning, som tidligere nævnt, så det beløb jeg får i pension dækker jo langt fra mine udgifter. Spørgsmålet er, kan det være rigtigt?

Ps: Jeg har arbejdet fuld tid efter min pensionsalder som 65-årig.

Svar fra Peter U. Faurschou, partner og statsaut. revisor, EY - 26. marts:

Generelt for de fremlagte støttepakker gælder det, at hvis virksomheden eller virksomhedsejeren modtager anden offentlig støtte/tilskud, kan man ikke modtage kompensation herfor.

Dette betyder, at hvis man som virksomhedsejer modtager folkepension, er man ikke omfattet af kompensationsordning for selvstændige erhvervsdrivende.

Virksomheden kan dog fortsat benytte sig af øvrige støttepakker omfattende udskydelse af moms, AM-bidrag, A-skat og B-skat, lønkompensation samt kompensation for virksomhedens faste udgifter, såfremt virksomheden opfylder kriterierne for de enkelte ordninger.

Spørgsmål fra autoværksted i Randers

Hvordan forholder det sig med regeringens hjælpepakker, hvis jeg er på folkepension?

Svar fra Peter U. Faurschou, partner, statsaut. revisor, EY - 25. marts:

Generelt for de fremlagte støttepakker gælder det, at hvis virksomheden eller virksomhedsejeren modtager anden offentlig støtte/tilskud, kan man ikke modtage kompensation herfor

Dette betyder, at hvis man som virksomhedsejer modtager folkepension, er man ikke omfattet af kompensationsordning for selvstændige erhvervsdrivende.

Virksomheden kan dog fortsat benytte sig af øvrige støttepakker omfattende udskydelse af moms, AM-bidrag, A-skat og B-skat, lønkompensation samt kompensation for virksomhedens faste udgifter, såfremt virksomheden opfylder kriterierne for de enkelte ordninger.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce