Annonce
Erhverv 112

Erhverv 112: Forskel på ægtefælle og samlever

Morten Trap Olesen, partner og statsaut. revisor hos BDO svarer på tre spørgsmål fra en selvstændig erhvervsdrivende, der står bag en kiosk med tankautomat og spillehal ved Esbjerg.

Kompensation for fast udgifter

Ang. faste udgifter i et firma, der taber mere end 40 procent. Det er min ejendom, men jeg afdrager på ejendommen til banken hver måned. Kan jeg søge kompensation herfor? Og hvad med elregning, som også er en fast udgift?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Der er endnu ikke afklaring på dækning af faste udgifter, men det vil være husleje, leasing og lignende, der er dækket ind. Afdrag i forhold til ejendom, som du ejer: Det er et spørgsmål, der må afklares med bank eller realkreditinstitut; det kan være, du kan aftale henstand eller andre ordninger i samråd med dit pengeinstitut.

Elregning er lidt det samme, der er ikke noget afklaret endnu, men der er forlydende om, at der kommer mere viden frem i uge 14 eller 15.

Annonce

Lønkompensation til samlever 

Når ens omsætning er faldet mere end 30 procent, kan du søge hjælpepakke. Jeg har hørt man kan få lønkompensation på maks. 23.000 kroner og 46.000 kroner, hvis ægtefællen er ansat. Gælder det også en samlever, der er fastansat i forretningen?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Svaret afhænger af, hvilken selskabsform drives forretningen i? Som der står, gælder lønkompensationen for medhjælpende ægtefælle og således som udgangspunkt ikke, når I ikke er gift.

Lønkompensation til én ansat  

Kan jeg søge lønkompensation for én ansat, hvis jeg sender hende hjem med løn?

Svar fra Morten Trap Olesen, senior partner og statsaut. revisor, BDO - 25. marts:

Det kræver som betingelse, at man står overfor at skulle varsle at afskedige 30 procent af virksomhedens ansatte. Dette er komplekst, er der for eksempel deltidsansatte, og hvorvidt, du selv hører med til de 30 procent, afhænger af din virksomhedsform.

Erhverv 112 er vejledende

Kommentarer i forbindelse med henvendelse til Erhverv112 - under Jysk Fynske Medier - er alene beregnet til at give en generel vejledning til spørgerens eget brug.

Vi tager forbehold for jævnlige ændringer i love, regler, forordninger, hjælpepakker og de naturligt forekommende farer som følge af elektronisk kommunikation. Af samme årsag fremgår svardatoen i teksten.

Derfor afgives kommentarerne ud fra den forståelse, at Jysk Fynske Medier, og de øvrigt til Erhverv112 medvirkende parter, ikke herved yder juridisk, regnskabsmæssig, skattemæssig eller anden professionel rådgivning eller tjenesteydelse.

Før der træffes nogen beslutninger eller forholdsregler, bør De derfor rådføre Dem med deres sædvanlige rådgivere eller søge egentlig og konkret rådgivning hos de rådgivere som bistår Jysk Fynske Medier i forbindelse med Erhverv112.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce