Annonce
Navne

Erfaren leder sætter sig i chefstolen i Handicap og Psykiatri den 15. marts

Henrik Juul Kjærs seneste stilling var direktør for Velfærd i Assens Kommune. Nu bliver han fagchef for Handicap og Psykiatri i Ringkøbing-Skjern. Foto: Rksk
Ringkøbing-Skjern Kommune har ansat 49-årige Henrik Juul Kjær som fagchef for Handicap og Psykiatri.

Ringkøbing-Skjern: Med 16 års erfaring på chef- og direktørniveau på velfærdsområdet i den kommunale forvaltning får Ringkøbing-Skjern Kommune i Henrik Juul Kjær en fagchef med en udvidet værktøjskasse og et blik for samarbejde på tværs til gavn for dem, det hele handler om: borgerne.

Således skriver kommunen i en pressemeddelelse om ansættelsen af Henrik Juul Kjær som ny fagchef for Handicap & Psykiatri.

49-årige Henrik Juul Kjær kommer fra en stilling som direktør for velfærd i Assens Kommune, hvor han lod sin åremålsansættelse løbe ud i foråret 2020 uden at forlænge den. Efter et lille år med hele familien hjemme, tid til friluftsliv og rugbrødsbagning kom der en stilling, som var for fristende til ikke at søge, siger han.

- De opgaver, der ligger i stillingen, er noget af det, jeg synes, er allermest spændende, nemlig at arbejde på kryds og tværs af fagområder med blik for at gøre en forskel for de borgere, det er allermest svært for, med udgangspunkt i den enkeltes situation.

- Det er mit indtryk, at kommunen har høje ambitioner på borgernes vegne og også er skarpe på strategien, sådan at man også kan sætte handling bag de gode hensigter. Samtidig fornemmer jeg et rigtigt godt samarbejdsklima hele vejen rundt, og det er vigtigt for mig, da jeg foretrækker at være i øjenhøjde i mine arbejdsrelationer, udtaler Henrik Juul Kjær i pressemeddelelsen, og tilføjer, at han selvfølgelig har taget nogle referencer på kommunen, der bekræfter indtrykket.

Annonce

Et perfekt match

Direktør med ansvar for fagområderne Handicap og Psykiatri, Beskæftigelse samt Sundhed og Omsorg Anette Ørbæk Andersen betegner Henrik Juul Kjær som et perfekt match til stillingen:

- Vi er i ansættelsesudvalget yderst tilfredse med at have indgået en aftale med Henrik. Særligt er det hans blik for den helhedsorienterede tilgang og indgående indblik i og erfaring med området, der matcher stillingen perfekt, siger Anette Ørbæk Andersen.

Hun hæfter også ord som 'tillidsvækkende', 'kompetent og erfaren' samt 'stille og rolig' på den nye fagchef.

Den 15. marts bliver Henrik Juul Kjærs første arbejdsdag som ny fagchef for Handicap og Psykiatri, og han kommer ikke til at vende op og ned på det hele fra første dag:

- Det er klart, at jeg kommer med en del erfaring, men et nyt sted kræver en ny tilgang, og jeg glæder mig til at lære kulturen at kende i mødet med medarbejdere og ledere. Jeg vægter god trivsel og tillid mellem ledere og medarbejdere højt, så vi kan fokusere vores fælles energi på at gøre en forskel for dem, vi er til for: borgerne, siger han.

Annonce

Far til fire med rødder i Vestjylland

Privat er Henrik Juul Kjær gift og bosiddende i Svendborg. Tre af de fire børn er flyttet hjemmefra, mens yngste skud på stammen står over for at skulle på efterskole. Om den nye stilling giver anledning til at flytte til Ringkøbing-Skjern er endnu for tidligt at sige:

- Det er klart, at jeg ikke kan pendle frem og tilbage dagligt, men vi er to voksne med fuldtidsarbejde, så det skal vi finde en løsning på. Men vi holder utroligt meget af området her vestpå, og føler at vi kender både mentaliteten og stedet, siger Henrik Juul Kjær, hvis mors familie stammer fra Ulfborgegnen.

Henrik Juul Kjær forlod i 1999 Aarhus Universitet med en juristuddannelse, der siden er suppleret med kurser i offentlig ledelse og en master i Public Management.


Det er klart, at jeg ikke kan pendle frem og tilbage dagligt, men vi er to voksne med fuldtidsarbejde, så det skal vi finde en løsning på.

Henrik Juul Kjær, fagchef for Handicap og Psykiatri


Efter to år med juridisk rådgivning i Gellerupparkens Retshjælp sideløbende med studiet, fik han sin første stilling i den kommunale verden som juridisk konsulent i Social- og Sundhedsforvaltningen i Svendborg Kommune.

Herefter har karriererejsen ført ham forbi stillinger som sekretariatschef, afdelingschef, myndighedschef og til sidst velfærdsdirektør.

Sidstnævnte i Assens Kommune, hvor han havde ansvar for børne- og ungeområdet og social- og sundhedsområdet og indtil september 2018 også beskæftigelsesområdet.

Henrik Juul Kjær afløser Helle Mikkelsen, der sad knap tre år i jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Østjysk virksomhed rykker til Vestjylland

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce