Annonce
Udland

Tyrkiets præsident truer med total gengældelse i Syrien

Khalil Ashawi/Reuters
Den tyrkiske leder siger, at der kan blive tale om luftangreb, hvis flere tyrkiske soldater såres i Syrien.
Annonce

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, siger, at Tyrkiet ikke vil tolerere flere krænkelser i Syrien.

- Hvis yderligere blot én tyrkisk soldat bliver såret i den syriske provins Idlib, så vil Tyrkiets styrker slå til mod syriske soldater alle steder, de ser dem, siger han og understreger, at det vil ske på trods af en aftale, der blev indgået med Syrien i Sotji i Rusland.

Erdogan siger, at Tyrkiet vil gøre "alt, hvad der er nødvendigt" for at tvinge syriske styrker tilbage fra Idlib.

Erdogan fremsatte advarslerne til Syrien ved et regeringsmøde i Ankara onsdag.

Den tyrkiske leder siger, at tyrkisk gengældelse, hvis flere tyrkiske soldater såres, også vil indebære luftangreb.

Den tyrkiske leder beskylder samtidig russiske styrker for at have begået en massakre i Idlib.

Mindst 12 civile blev dræbt ved luftangreb i Idlib tirsdag ifølge overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Styret i Kreml oplyser samtidig, at Erdogan har talt i telefon med den russiske præsident, Vladimir Putin, om udviklingen i Idlib.

Russerne oplyser, at Erdogan og Putin er enige om at gennemføre foranstaltninger i Syrien, og at de to lande forbliver i kontakt om udviklingen.

I en officiel russisk erklæring hedder det, at "Putin og Erdogan er enige om en fuld implementering af Syrien-aftale". En tyrkisk delegation var onsdag på vej til Moskva igen.

Der er indgået en række aftaler i Sotji ved Sortehavet ved møder mellem Rusland, Syren, Tyrkiet og Iran. En af de mest betydningsfulde blev underskrevet tilbage i 2018.

Tyrkiet sagde tirsdag, at 51 syriske soldater var blevet dræbt i det nordvestlige Syrien, da tyrkisk-støttede oprørere svarede igen på syriske regeringsstyrkers angreb på en af de sidste oprørsenklaver.

Oprørerne er en blanding af islamister og nationalistiske grupper, som har fundet sammen efter tidligere at have været rivaler.

Under tirsdagens kampe vandt de syriske regeringsstyrker kontrol over en af de vigtigste veje mellem storbyerne Aleppo og Damaskus.

Der kom samtidig meldinger om, at en helikopter fra det syriske militær er styrtet ned sydøst for Idlib efter at være blevet ramt af antiluftskyts fra oprørere.

Tyrkiet støtter nogle af de oprørsgrupper, der i Idlib kæmper mod den syriske regering. Tyrkerne har oprettet en række observationsposter i provinsen.

Tyrkiet huser 3,6 millioner syriske flygtninge og siger, at landet ikke kan tage imod flere. Nye flygtningestrømme fra Idlib vil blive holdt tilbage dér, og tyrkisk militær vil forblive i Idlib, lyder det.

Tyskland gav onsdag 300 millioner kroner til støtte for flygtningene i Idlib.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce