Annonce
Debat

Er kampen tabt? Er miljø, biodiversitet og beboere tabere?

Foto: Lars Egelund

Læserbrev: Interview med og læserindlæg fra vores borgmester og viceborgmester, Vestas-direktører samt fra enkelte personer i Dagbladet, lader ingen tvivl om, at Lem Kær er et must.

Af de lokale skribenter har nogle fået penge i forbindelse med placeringen af de to 200 m høje Tændpibe testmøller. Pengene er gået til jordejere med jord i mølleområdet og beboere inden for en vis radius. Enkelte af jordejerne er nærmest fjernejere. Der er ikke noget til husejere i for eksempel Velling City. Disse må nu forudse færre potentielle købere ved salg af hus, hvis Lem Kær projektet vedtages, som ikke vil opvejes af VE-penge til området.

Om borgmester og viceborgmester læser alle læserindlæg vedrørende Lem Kær, kan jeg godt være i tvivl om? De lidt lange synes i hvert fald valgt fra? For indlæggene har jo ikke handlet om modstand mod Vestas eller møller, men om, at man mener, at beboerne inden for en radius af 4 – 6 kilometer fra de nuværende 11 Lem Kær møller har taget deres del af den grønne omstilling, ikke mindst set i relation til at både natur, biodiversitet og menneskers velvære. Men også det, at der er alternative muligheder til det foreslåede projekt Lem Kær i Østerild og Høvsøre, selvom der ikke er brugt mange ord på dette. Derimod anvendes truslen om, at Vestas flytter, hvis vi ikke retter ind, og med ord om en kommende miljøkatastrofe.

Annonce

Den 23. august havde Lars Egelund, Ringkøbing, et læserbrev i Dagbladet. Overskriften var, ”Kæmp for alt hvad du har kært”, illustreret med et ikke manipuleret billede af de to testmøller på Tændpibe med snurrende møllevinger lige over Velling Kirkes Tårn. Når dette billede ses, kan man godt forstå, at Ribe Stift nedlagde veto. Vetoet blev som bekendt fejet af bordet af en konservativ minister. Hvor er respekten for en over 800 år gammel kulturperle, - kirken -? Og hvorfor nedlagde Danmarks Naturfredningsforening ikke protest? Men for dem går vindmøller nok forud for miljø og mennesker

Som man ser møllerne lige over kirketårnet, er der flere familier i Velling, der oplever møllerne set fra deres bolig med blinkende lys dag som nat. En lignende situation vil mange beboere i Velling komme til at opleve, hvis og når et projekt Lem Kær projekt gennemføres.

Ingen fortalte os for syv år siden, at de 11 nuværende Lem Kær møller måske skulle erstattes af andre og op til 270 meter høje møller

Vi flyttede til Velling City og ikke Ringkøbing for naturens skyld og alle de muligheder der er for at færdes i den. Ingen fortalte os for syv år siden, at de 11 nuværende Lem Kær møller måske skulle erstattes af andre og op til 270 meter høje møller, 120 meter højere end de nuværende. Huset, vi købte, var ikke helt billigt, men udsigten til gengæld fantastisk ud over Fjorden og Velling Bugt. Men med et nyt Lem Kær projekt må vi jo som ejere af et hus forudse færre interesserede købere ved evt. salg og en noget lavere pris.

Derfor, Arne Juhl og Signe Jepsen, Velling, der i et læserbrev i Dagbladet d. 23. aug. 2021 udtaler sig om tanker ved at bo i ”Vindmølleland”: Jeg/vi har som jer ofte inviteret gæster med ud og se på den nu fjernede Velling Mærsk vindmøllepark med de 100 møller 46 m høje. Når vi tog derfra, var det så det.

De møller, man nu vil opstille, føles næsten som om de forfølger én, uanset hvor man går i Velling. I bor som lejere i et hus og kan flytte uden at skulle tænke på huspriser. Faldet i huspriser er kun ejernes problem og ikke en lejers problem.

Annonce
Skjern For abonnenter

Som 22-årig vandt Benjamin en pris for sin webshop: Nu hjælper han andre iværksættere med at få succes

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Super-sti i klitterne hænger i bremsen - lodsejere vender tommelen nedad

Sport For abonnenter

Weekendens seriefodbold: Ingen kan bremse Ølstrup G&U og Faster/Hanning på vejen mod oprykning - BK Klitten snupper tre point uden at spille

Debat

De utilfredse råber højt: Vil vi have udvikling eller fortsat afvikling?

Ringkøbing

Farvel til de gamle rustne master: Flere steder i Ringkøbing skiftes gadebelysningen ud

Ringkøbing-Skjern

Desperat mangel på kandidater: Ingen ældre mødte op til Ældrerådets møder

Ringkøbing IF For abonnenter

Mikkel Kjeldstrup efter uafgjort i topkamp: Vi tabte to point i dag

Debat

Debat: Giv en hånd til unge, som lærer med hænderne

Skjern

Politiet forbi tre gange i Skjerns natteliv: Slagsbrødre ville ikke bidrage til opklaring

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Videbæk

19 børnehavebørn i Vorgod/Barde er coronasmittet: Fire var positive på fjerdedagen

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Hvide Sande

Atlantic Sapphire-branden driller stadig: Ny efterslukning i dag

Annonce