Annonce
Videbæk

Er I der Spjald?: Driftige frivillige arrangerer Rock i Spjald

Bandet The Grandfætters bliver hovednavnet på den første - og muligvis eneste - udgave af Rock i Spjald. Pressefoto: Henrik Vinther Krogh / COMPLOT
Sommeren er aflyst. Musikfestivaler, markeder og store fester må for manges vedkommende vente til næste år, men det lader de sig ikke spise af med i Spjald, der nu vil arrangere en endagsfestival under ordnede forhold.
Annonce

Spjald: - Vi synes ligesom, at folk trængte til at komme lidt ud, siger Anders Rindom Elbæk om årsagen til, at borgere i og omkring Spjald har fået noget at se frem til denne sommer i coronaens skær.

Lørdag den 1. august løber den første udgave af Rock i Spjald af stablen. En en-dags-festival der er et produkt af, at der denne sommer må kigges langt efter alt andet i samme dur.

- Med alt det nedlukning syntes vi, der skulle ske noget. Det meste i Spjald og rundt omkring er aflyst, og så er det lige så meget for vores egen skyld, at vi kan komme ud og møde hinanden under ordnede forhold, siger 29-årige Anders Rindom Elbæk, der sammen med syv andre er i fuld sving med at arrangere Rock i Spjald, der rent fysisk vil udspille sig ved Spjald Hallen på samme plads, som byfesten normalt holdes på.

Annonce

En snert af Tørfisk

På blot en måned er de otte driftige Spjald-folk nået fra en idé til et færdigt program.

- Vi havde sådan set stjålet en lille smule af konceptet fra Harboøre, hvor de fik tilladelse til at holde noget lignende for nogle hundrede stykker, og så tænkte vi, at vi da også skulle. Så vi ansøgte om at få lov til, og så vidste vi egentlig ikke så meget derfra, siger medarrangøren.

Hovednavnet bliver The Grandfætters, der har rødder i Thyborøn og familiebånd til Tørfisk, men også Morten Rune Trio, Anker & Stjernerne samt Karsten og Kristian vil agere lydtapetet til festdagen.


Jeg tror roligt, de kan slappe af. I første omgang er det bare noget, vi gør i år, men jeg vil da ikke afvise, at vi prøver igen, hvis det bliver en kæmpe succes.

Anders Rindom Elbæk, medarrangør


Den lokale musiker Knud Erik Rimmer vil flere gange i løbet af dagen spille for gæsterne.

Annonce

Coronavenlig festival

Arrangørerne har fået godkendt at have omkring 300 siddende gæster til arrangementet, der vil blive noget anderledes end under mere almindelige omstændigheder.

- Folk skal bestille minimum otte billeder af gangen, så vi kan sælge billetterne bordvis. På den måde bliver folk kun placeret sammen med folk, de kender. Samtidig med det bliver der bordservering for at slippe for forsamling oppe ved baren, der typisk vil være. På den måde tager vi det værste pres af baren, så der ikke skal stå en hel kø ad folk med to meters mellemrum.

- Vi prøver at lave nogle billige priser på en hel kasse øl af gangen, så folk ikke skal rende rundt og købe hele tiden, og så bliver der frysekasser for enden af bordene, så drikkevarerne kan blive kølet ned, siger Anders Rindom Elbæk.

Han mener dog ikke, at Rock i Ringkøbing har grund til at ryste i bukserne... Endnu.

- Jeg tror roligt, de kan slappe af. I første omgang er det bare noget, vi gør i år, men jeg vil da ikke afvise, at vi prøver igen, hvis det bliver en kæmpe succes, siger Anders Rindom Elbæk, der stiler efter at melde udsolgt.

Der er allerede solgt over 100 billeder til rockfesten, hvor konferencieren er viceborgmester Søren Elbæk (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce