Annonce
Hvide Sande

Er du frisk på 105 kilometer? Ny løbeklub vil have folk i skoene fem dage i træk

Der venter en helt særlig oplevelse for de deltagere, der er friske på fem motionsløb fem dage i træk i Hvide Sande i starten af påsken. Arkivfoto: Morten Dueholm
Løbeklubben 56°Nord Runners i Hvide Sande gør det i påsken muligt at gennemføre fem halvmaraton-løb fem dage i træk. Der er dog også kortere distancer at vælge mellem.

Hvide Sande: Lige godt 105 kilometer i løbesko over fem dage.

Det er, hvad der venter de deltagere, der vælger at satse på fuld plade med en håndfuld halvmaraton-distancer, når løbeklubben 56°Nord Runners lancerer et nyt tiltag i påsken: Fem motionsløb fem dage i streg:

- Det gjorde vi selv sidste år ved et arrangement i Strandby ved Frederikshavn, og vi tænkte, at det kunne vi da også lave her i Hvide Sande, siger Rikke Brinch Rødgaard, der - sammen med sin ægtemand, Bo Darling - for knap to måneder siden bød velkommen til den nye løbeklub med base i en tidligere elforretning på Parallelvej i havnebyen.

Det særlige påskeløb lægger fra land mandag 6. april sidst på eftermiddagen, hvor deltagerne kan vælge mellem distancer på fem, 10 eller 21,1 kilometer. Opskriften er den samme de følgende fire dage:

Rikke Brinch Rødgaard oplyser, at man kan deltage i det antal løb, man har tid og lyst til. Ligeledes er det muligt at veksle mellem distancerne fra dag til dag.

Medaljens udseende ændrer sig i takt med, at der bliver krydset tilbagelagte løb af.

Annonce
Kvinden bag løbeklubben 56°Nord Runners i Hvide Sande, Rikke Brinch Rødgaard, åbner i starten af april en butik med diverse løbegrej. Det sker i de lokaler på Parallelvej, hvor klubben også har fast base. Arkivfoto: Christian Munk

Ny butik med løbegrej

- Der bliver forskellige ruter hver gang, så deltagerne kommer lidt omkring. På halvmaraton-distancen skal vi løbe over klitter, ude på stranden og langs fjorden, siger Rikke Brinch Rødgaard som eksempel på de naturoplevelser, der er udsigt til.

Gebyret for at være med i arrangementet dér i starten af april inkluderer et velassorteret depot undervejs, og når der er pustet ud, er der dækket op til fællesspisning i form af en let anretning i klublokalerne.

Personligt er det motionsglade ægtepar kommet godt ud af startblokkene med 56°Nord Runners, der nu tæller flere end 50 medlemmer. De har hver mandag og onsdag mulighed for at deltage i fællestræninger, hvor tempo og distancer tager hensyn til folkets formkurve.

I domicilet på Parallelvej er Rikke Brinch Rødgaard 1. april klar til også at åbne en butik, der vil friste med diverse løbegrej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Corona. Fødevareforsyningen skal sikres trods lukkede grænser

Læserbrev: Følgerne af coronavirussen er mange, og en af dem risikerer snart at få konsekvenser for danske landbrug og gartnerier. Lige nu frygter landmænd i Tyskland, at årets avl af hvide asparges rådner op, fordi sæsonarbejdere fra Østeuropa ikke kan komme frem som følge af de grænsekontroller, flere EU-lande har indført. Problemet han hurtigt blive aktuelt i Danmark, når sæsonen i frilandsgartnerierne starter om en måned. I sidste uge annoncerede Tyskland et decideret indrejseforbud for sæsonarbejdere. Det betyder, at op imod 300.000 østeuropæere, der er en helt afgørende forudsætning for den tyske landbrugssektor, må blive hjemme. Også sæsonarbejdere, der bruger Tyskland som transitland til for eksempel at komme til Danmark, rammes af forbuddet. Det må vække bekymring i den danske landbrugs- og fødevaresektor. I Tyskland og Frankrig har myndighederne ligefrem opfordret til, at folk, der ikke kan varetage deres arbejde på grund af coronavirus, i stedet tilbyder deres arbejdskraft på markerne. Men behovet for hænder er stort, og nogle funktioner kræver speciel viden og erfaring. Derfor er fælleseuropæiske løsninger også afgørende. I Danmark har såvel fødevareminister Mogens Jensen som beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard sagt, at det er vigtigt, at EU-landene samarbejder, så de nødvendige fødevarer og arbejdskraft fortsat kan komme ind i Danmark, selvom der er indført grænsekontrol. Det er Europa-Kommissionen, der koordinerer arbejdet med at få Europa til at hænge sammen transportmæssigt under krisen. Kommissionen har udarbejdet retningslinjer for den fri bevægelighed for personer, der varetager kritiske funktioner. Her betragtes sæsonarbejdere i landbrugssektoren nu som personer, der varetager en kritisk funktion – fødevareforsyning – og det skal derfor sikres, at de kan nå frem, selv om de krydser en grænse undervejs. Da landene begyndte at lukke deres grænser i midt-marts, var der rapporter om, at både dyr og medicinsk udstyr holdt i kø ét til to døgn. Kommissionen krævede på den baggrund ”grønne korridorer”, som skulle sikre, at vareleverancer ikke blev blokeret. En grøn korridor et særligt vejspor ved grænsen, som det højest må tage 15 minutter at krydse – nok til for eksempel at helbredsscreene chaufføren. Det arbejde har bidraget til at nedbringe ventetiderne ved grænsen, og man håber nu at kunne skabe en lignende situation for sæsonarbejdere. Det bliver et stort arbejde at få EU bragt tilbage til den åbenhed, som var en realitet inden coronakrisen. I mellemtiden bliver samarbejdet om grønne korridorer afgørende for at sikre fødevareforsyningen.

Danmark

Se billederne fra en lukket covid-afdeling: Sådan modtages corona-patienterne

Annonce