Ringkøbing-Skjern

EP-valget: Stemmeprocenten er højere end sidste gang

Ella lærer i en tidlig alder at det er vigtigt at sætte sit kryds, når der er valg. Far Martin Dahlgaard fra Troldhede havde nemlig Ella med på armen i Troldhede Kultur- og Idrætscenter i formiddag. stemmeprocenten i Troldhede var ved middagtid på 21 procent, hvilket er højere end i 2014. Foto: Mads Dalegaard

RINGKØBING-SKJERN: Om det er udsigten til en håndboldkamp i fjernsynet søndag eftermiddag, morgenfriske borgere eller om flere blot gør brug af deres ret til at sætte et kryds ved Europaparlamentsvalget er uvist. Men stemmeprocenten er ved middagstid højere end den var ved det seneste valg i 2014.

Da klokken var 12 søndag havde 9632 borgere stemt i Ringkøbing-Skjern Kommune plus de 1558, som allerede har brevstemt. Det giver en stemmeprocent på 23,5. Ved valget i 2014 lå stemmeprocenten blot på 19,7 ved middagstid.

Indtil videre er det indbyggerne i Velling, der har været flittigst ved stemmeboksen. Her er stemmeprocent på 33, mens Holmsland og Stadil følger efter med 31 procent hver især. Bundskraberne er Hoven og Lønborg med blot 17 og 18 procent. Det kan dog ændres i løbet af dagen.

Hvis borgerne fortsætter med at sætte deres krydser i en lind strøm, er det muligt, at slå stemmeprocenten fra EP-valget i 2014, som endte med at blive på 56,48 procent.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Højhus kan være mulighed på rådhusgrunden i Skjern

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer