Annonce
Skjern

Entreprenørs konkurs standsede gravearbejde: Nu har Skjern Fjernvarme en ny tidsplan for udvidelse

Gravemaskinerne har været i stå, men nu er arbejdet genoptaget. Privatfoto: Skjern Fjernvarme
Skjern Fjernvarmes udvidelsesprojekt bliver halvanden måned forsinket. Til gengæld er der flere, der gerne vil på fjernvarmenettet, så nu bliver ledningerne forstærket.
Annonce

SKJERN: Arbejdet med at lægge fjernvarmerør ned i industrikvarteret og ved Bækgårdsvej i Skjern har været i stå de seneste uger. Maskinerne har stået stille, og flere af vejene står fortsat åbne, og det har sin årsag, oplyser Skjern Fjernvarme i en pressemeddelelse. I begyndelsen af oktober gik hovedentreprenørvirksomheden på projektet konkurs. Det betød, at hele projektet gik i stå, og at Skjern Fjernvarme ikke kunne levere varme til området fra 28. september som lovet.
– Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke kan leve op til den dato, vi har lovet, og at gravearbejdet har generet beboerne og virksomhederne i området mere end forventet. Men nu kan vi endelig meddele, at vi har landet en aftale med kurator. Det betyder, at projektet nu fortsætter, siger Heine Pedersen, der er driftsleder hos Skjern Fjernvarme, i pressemeddelelsen.

Skjern Fjernvarme har overtaget rørarbejdet, mens underentreprenøren har overtaget jordarbejdet. Det betyder, at de maskiner, der allerede står i området, kan fortsætte. Og at borgerne allerede kender de folk, der står for gravearbejdet.

Annonce

Flere vil på fjernvarmen

Rørarbejdet gik i gang igen i slutningen af sidste uge, mens jordarbejdet gik i gang mandag. Den 11. november vil rørsystemet være i drift, så virksomhedernes bygninger kan blive opvarmet med fjernvarme, hvilket vil udnytte fjernvarmens produktionsanlæg og kapacitet endnu bedre.

Entreprenørarbejdet fortsætter dog frem til omkring begyndelsen af december måned, hvor de sidste veje og huller bliver lukket helt af.

At projektet igen fortsætter, er ikke den eneste glædelige nyhed. Der er nu fire virksomheder i området, der har sagt ja til at aftage fjernvarme og en femte, som Skjern Fjernvarme er i dialog med. Desuden besluttede Skjern Fjernvarme midt i processen at forstærke ledningerne. Det giver mulighed for at eksempelvis Industriområde Vest også kan blive koblet op på fjernvarme i nærmeste fremtid, og Skjern Fjernvarme undgår dermed unødigt gravearbejde.


Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke kan leve op til den dato, vi har lovet, og at gravearbejdet har generet beboerne og virksomhederne i området mere end forventet. Men nu kan vi endelig meddele, at vi har landet en aftale med kurator. Det betyder, at projektet nu fortsætter.

Heine Pedersen, driftsleder Skjern Fjernvarme
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce