Annonce
Debat

Enten en lokal butik eller en udenlandsk netbutik: Hvor handler du?

Kvickly i Ringkøbing har skabt glæde lokalt flere gange i den seneste tid. Først gav dagligvarebutikken - her varehuschef Jasmin Ticevic - 1000 fastelavnsboller til børn og ældre. Senere donerede butikken over 100.000 kroner til handelslivet i Ringkøbing. Foto: Søren Palmelund
Annonce

Læserbrev: Kvickly-butikker landet over donerer nu deres overskud fra salg af nonfood til corona-klemte butikker. Hvad gør du for at støtte dine lokale butikker?

Butikkerne har det hårdt. Ikke dem, der fortsat må holde åbent, men de mange mindre butikker, der har fået forlænget deres nedlukning foreløbig til 28. februar.

I bestyrelsen for HK Handel MidtVest glæder vi os over, at der bliver taget forskellige initiativer til at hjælpe de pressede butikker – som eksempelvis Kvickly-butikkerne, der har valgt at donere deres overskud af nonfood til corona-klemte butikker.

Det er også blevet muligt, at pakker og varer, der er forudbestilt ved fjernsalg, altså pr. telefon, mail, webshops eller online, kan afhentes i de udvalgsvarebutikker, der ellers uanset størrelse skal holde lukket. Og siden 8. februar har der været mulighed for, at forudbestilte varer kan betales udenfor eller i butiksdøren.

Måske du ikke behøver at svinge dankortet i en udenlandsk netbutik?

Du kan overveje, om den sidste portion af de frigivne feriepenge, som er på vej ud til os danskere for at give et boost til vores trængte detailhandel, skal være medvirkende til, at udenlandske webshops vinder frem?


Måske du ikke behøver at svinge dankortet i en udenlandsk netbutik?


De store udenlandske onlinebutikker bidrager ikke til finansieringen af sygehuse, plejehjem, skoler med mere i Danmark. Og måske er der ikke overenskomst ordnede forhold for de ansatte.

Restriktionerne for detailhandlen kan betyde, at der ikke kun bliver længere mellem kunderne, men også mellem medarbejderne i butikkerne. Det er ekstra kritisk i en tid, hvor dansk økonomi er udfordret, og hvor mange danskere har mistet jobbet som følge af corona-krisen.

Susanne Sommerlund, formand for HK Handel MidtVest. Foto: HK MidtVest

Vi har de seneste år set flere og flere tomme lokaler i bybilledet. Hvis du ønsker butikker i dit lokalområde, er det vigtigt, at du også støtter dem i denne svære tid.

Tænk, før du handler. Og så håber vi snart, der kommer en afklaring på, hvordan og hvornår butikkerne må åbne igen. Vi skal lære at leve med coronaen. Den forsvinder ikke i morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Byens ældste dametøjsbutik er klar efter corona-pause: Nu håber vi bare, at folk ikke har brugt alle deres penge på nettet

Skjern

Skjern får sin egen tv-kanal: Underholdningsshow, natur, kultur og butikker skal fylde sendefladen

Annonce