Fodbold

Enmandshær skifter til ny klub på højere niveau: Jeg vil gerne udfordre mig selv

Daniel 'Cigar' Sørensen har tidligere spillet i jyllandsserien med Spjald IF. Nu tager angriberen springet fra serie 1 til Danmarksserien. Men man vil stadig kunne se ham på lægterne. - Hvis jeg ikke selv skal ud at spille kamp med Herning, kommer jeg for at se Spjald spille. Det er helt sikkert, siger han. Arkivfoto: Søren Palmelund
Daniel ’Cigar’ Sørensen scorede mere end halvdelen af Spjalds mål i serie 1 i foråret. Nu skal angriberen spille i Danmarksserien.

SPJALD: 18 gange i 15 serie 1-kampe. Så mange gange fik Spjald IF’s Daniel ’Cigar’ Sørensen netmaskerne til at blafre i forårets serie 1. Især i slutningen af foråret scorede han både scorede to, tre og fire mål per kamp. Da Spjald spillede den afgørende playoffkamp om at blive i serie 1, var det da også Daniel ’Cigar’ Sørensen, som satte banen i brand og scorede begge Spjalds mål i sejren på 2-1.

Nu drager enmandshæren så væk fra hjembyens fodboldklub. For i dag, lørdag, trækker angriberen en Herning Fremad-trøje over hovedet, når herningenserne spiller træningskamp. Angriberen rykker nemlig mod øst for at spille for Danmarksserieklubben. Dermed hopper den 21-årige angriber to rækker op.

- Jeg vil gerne prøve at udfordre mig selv på et lidt højere plan end lille Spjald, selvom det også har været ufattelige spændende at spille i klubben i foråret og også sæsonerne før, siger Daniel Sørensen.

Den nye række betyder sandsynligvis mindre tid til at tænke sig om, når han skal sparke på mål, spille bolden eller tage et træk. Og så betyder det også, at sommerferien bliver lidt mindre ferie og lidt mere forberedelse frem mod den nye sæson. Første turneringskamp er nemlig allerede om to uger.

- Jeg skal tænke over, at bare fordi jeg har ferie, skal jeg ikke ud at drikke 400 bajere, men nøjes med 200. Jeg er også begyndt at løbe selv, siger Daniel ’Cigar’ Sørensen med et smil.

Her i sommerpausen har Daniel Sørensen altså skruet op for løbetræningen, og selvom det ikke er lykkes helt endnu, forsøger ’Cigar’ at kvitte smøgerne.

- Jeg regner stærkt med, at jeg skal lave 15 mål i Danmarksserien. Jeg skal arbejde hårdt for holdet og være skarp på chancerne.

Daniel Sørensen, angriber, Herning Fremad

Divisionsbold

Angriberen forsøger at gøre sit til, at Hernings oprykkere kan overleve i en række, hvor 4 ud af 10 hold i hver pulje rykker ud. Daniel Sørensen håber på, at herningenserne kan spille sig op blandt de fire eller fem bedste hold i puljen. Det vil nok kræve nogle mål fra angriberen eller andre på holdet.

- Jeg regner stærkt med, at jeg skal lave 15 mål i Danmarksserien. Jeg skal arbejde hårdt for holdet og være skarp på chancerne, siger han.

Hvis det lykkes, tror han på, at Herning Fremad kan blive et skridt i retningen af en divisionsklub.

- Hvis jeg kommer op til et Danmarksseriehold og kommer i en rigtig god form og føler det, at det hele kører, er det klart, jeg måske tror på, jeg kan tage springet op i divisionsrækkerne. Men lige nu tænker jeg på, at jeg skal have en rigtig god sæson i Herning, siger Daniel Sørensen.

Fravalgte RIF

Målmaskinen havde faktisk chancen for at komme til en divisionsklub allerede nu. For Daniel Sørensen trænede med Ringkøbing IF en enkelt gang denne sommer, fordi klubbens sportschef, Jens Nielsen, havde inviteret. Men selvom RIF gerne ville se Daniel Sørensen an, valgte han at spille i Danmarksserien i stedet for.

For sommeropstarten er kort, og hvis han skal nå at spille sig ind på førsteholdet, ser Daniel Sørensen, at chancerne er bedre for det i Danmarksserien. Ellers ville han skulle træne i længere tid for at komme på førsteholdet, og så ville han i mellemtiden alligevel skulle spille for RIF-reserverne. De spiller i serie 1 ligesom Spjald.

- Jeg ville hellere spille serie 1 i Spjald end i Ringkøbing, selvom der selvfølgelig er nogle muligheder for at træne mere i Ringkøbing, siger Daniel Sørensen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce