Annonce
Fodbold

Enmandshær skifter til ny klub på højere niveau: Jeg vil gerne udfordre mig selv

Daniel 'Cigar' Sørensen har tidligere spillet i jyllandsserien med Spjald IF. Nu tager angriberen springet fra serie 1 til Danmarksserien. Men man vil stadig kunne se ham på lægterne. - Hvis jeg ikke selv skal ud at spille kamp med Herning, kommer jeg for at se Spjald spille. Det er helt sikkert, siger han. Arkivfoto: Søren Palmelund
Daniel ’Cigar’ Sørensen scorede mere end halvdelen af Spjalds mål i serie 1 i foråret. Nu skal angriberen spille i Danmarksserien.

SPJALD: 18 gange i 15 serie 1-kampe. Så mange gange fik Spjald IF’s Daniel ’Cigar’ Sørensen netmaskerne til at blafre i forårets serie 1. Især i slutningen af foråret scorede han både scorede to, tre og fire mål per kamp. Da Spjald spillede den afgørende playoffkamp om at blive i serie 1, var det da også Daniel ’Cigar’ Sørensen, som satte banen i brand og scorede begge Spjalds mål i sejren på 2-1.

Nu drager enmandshæren så væk fra hjembyens fodboldklub. For i dag, lørdag, trækker angriberen en Herning Fremad-trøje over hovedet, når herningenserne spiller træningskamp. Angriberen rykker nemlig mod øst for at spille for Danmarksserieklubben. Dermed hopper den 21-årige angriber to rækker op.

- Jeg vil gerne prøve at udfordre mig selv på et lidt højere plan end lille Spjald, selvom det også har været ufattelige spændende at spille i klubben i foråret og også sæsonerne før, siger Daniel Sørensen.

Den nye række betyder sandsynligvis mindre tid til at tænke sig om, når han skal sparke på mål, spille bolden eller tage et træk. Og så betyder det også, at sommerferien bliver lidt mindre ferie og lidt mere forberedelse frem mod den nye sæson. Første turneringskamp er nemlig allerede om to uger.

- Jeg skal tænke over, at bare fordi jeg har ferie, skal jeg ikke ud at drikke 400 bajere, men nøjes med 200. Jeg er også begyndt at løbe selv, siger Daniel ’Cigar’ Sørensen med et smil.

Her i sommerpausen har Daniel Sørensen altså skruet op for løbetræningen, og selvom det ikke er lykkes helt endnu, forsøger ’Cigar’ at kvitte smøgerne.

Annonce
- Jeg regner stærkt med, at jeg skal lave 15 mål i Danmarksserien. Jeg skal arbejde hårdt for holdet og være skarp på chancerne.

Daniel Sørensen, angriber, Herning Fremad

Divisionsbold

Angriberen forsøger at gøre sit til, at Hernings oprykkere kan overleve i en række, hvor 4 ud af 10 hold i hver pulje rykker ud. Daniel Sørensen håber på, at herningenserne kan spille sig op blandt de fire eller fem bedste hold i puljen. Det vil nok kræve nogle mål fra angriberen eller andre på holdet.

- Jeg regner stærkt med, at jeg skal lave 15 mål i Danmarksserien. Jeg skal arbejde hårdt for holdet og være skarp på chancerne, siger han.

Hvis det lykkes, tror han på, at Herning Fremad kan blive et skridt i retningen af en divisionsklub.

- Hvis jeg kommer op til et Danmarksseriehold og kommer i en rigtig god form og føler det, at det hele kører, er det klart, jeg måske tror på, jeg kan tage springet op i divisionsrækkerne. Men lige nu tænker jeg på, at jeg skal have en rigtig god sæson i Herning, siger Daniel Sørensen.

Fravalgte RIF

Målmaskinen havde faktisk chancen for at komme til en divisionsklub allerede nu. For Daniel Sørensen trænede med Ringkøbing IF en enkelt gang denne sommer, fordi klubbens sportschef, Jens Nielsen, havde inviteret. Men selvom RIF gerne ville se Daniel Sørensen an, valgte han at spille i Danmarksserien i stedet for.

For sommeropstarten er kort, og hvis han skal nå at spille sig ind på førsteholdet, ser Daniel Sørensen, at chancerne er bedre for det i Danmarksserien. Ellers ville han skulle træne i længere tid for at komme på førsteholdet, og så ville han i mellemtiden alligevel skulle spille for RIF-reserverne. De spiller i serie 1 ligesom Spjald.

- Jeg ville hellere spille serie 1 i Spjald end i Ringkøbing, selvom der selvfølgelig er nogle muligheder for at træne mere i Ringkøbing, siger Daniel Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet: Tag hensyn til handicappede og bevar Jobcenter og Borgerservice i midtbyen

Læserbrev: Kære politikere, Når I tirsdag tager hul på den videre beslutningsproces vedrørende Innovest II, vil vi i Danske Handicaporganisationer gerne pege på, at en udflytning af Borgerservice og Jobcenter eller andre offentlige serviceorganer til Innovest er uhensigtsmæssig for mange persongrupper – ikke mindst personer med nedsat førlighed. Hvis der sker en flytning, langt væk fra rutebilsstationen og banegården, vil det således være ganske svært for mange at deltage i møder hos de to serviceorganer. I dag går der dog nogle busser til Skolebyen, men disse er naturligvis prioriteret efter skolens time-skema. Og skulle man, som person med funktionsnedsættelse, endelig komme helt ud i den ende af Skjern by, ligger Ringvejen som den næste store forhindring. At krydse ringvejen er særdeles farligt, hvis bevægeapparatet ikke er som en ung sportsudøvers. Langt de fleste personer med et handicap, vil meget gerne have et tilknytningsforhold til arbejdsmarkedet, men det bliver meget sværere, og for nogen umuligt, at deltage i møder på Innovest II, hvis man er tvunget til at benytte offentlige transportmidler og så dernæst skal bevæge sig den, iflg. Google Maps, lange tur på cirka 2 km til Innovest. Så kære politikere – tag hensyn til mobiliteten for personer med bevægelseshandicap og bevar servicefunktionerne i Skjern midtby.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sidste bold er endnu ikke slået: 20 års kamp om rigmandens ulovlige tennisbane på Klitten

Annonce