Annonce
Kultur

Engang skræmte malerkunsten ham: Nu udstiller Reuben White igen hos Galleri Bit Kjeldsen

Reuben White har tidligere udstillet hos Galleri Bit Kjeldsen; blandt andet med selvportrættet som arketypisk englænder med bowlerhat. Arkivfoto Jørgen Kirk.
Finurlig maler med engelske rødder viser de næste to måneder sine værker i Galleri Bit Kjeldsen i Ringkøbing.
Annonce

RINGKØBING: Humor og selvironi er et fremtrædende træk hos maleren Reuben White, der blandt andet har fremstillet sig selv om arketypisk englænder med bowlerhat og paraply.

Dette billede hang på væggen, da Reuben White første gang for fire år siden udstillede i Bit Kjeldsens galleri på hjørnet af Enghavevej og Søndervigvej.

Nu kan man så igen møde den finurlige englænder, der i mellemtiden er blevet ringkøbingenser, har fået job her, og er blevet knyttet til Galleri 5 i Smedegade.

De næste to måneder udstiller han hos Bit Kjeldsen, der fortæller, at det nye i hans udvikling som maler, er portrætter. De 12 vævere, der holder til på galleriet, viser også deres værker.

Den 49-årige Reuben White stammer fra den engelske sydkyst og er noget af en globetrotter; han har boet og arbejdet i lande så forskellige som Portugal, Cypern og Japan - det sidste sted i syv år.

Selv om han har levet af at være engelsklærer, har kunsten hele tiden fyldt meget i hans liv.

Som barn følte han sig lykkeligst med skitseblok og en pen i hånden. I mange år havde han et lidt anstrengt forhold til malerkunsten; han fandt den en anelse skræmmende og ærefrygtindgydende. Men at han siden har taget revanche, kan man selv konstatere ved at besøg galleriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Fodboldskole i Hover blev en succes

Annonce