Annonce
Kultur

Engang skræmte malerkunsten ham: Nu udstiller Reuben White igen hos Galleri Bit Kjeldsen

Reuben White har tidligere udstillet hos Galleri Bit Kjeldsen; blandt andet med selvportrættet som arketypisk englænder med bowlerhat. Arkivfoto Jørgen Kirk.
Finurlig maler med engelske rødder viser de næste to måneder sine værker i Galleri Bit Kjeldsen i Ringkøbing.

RINGKØBING: Humor og selvironi er et fremtrædende træk hos maleren Reuben White, der blandt andet har fremstillet sig selv om arketypisk englænder med bowlerhat og paraply.

Dette billede hang på væggen, da Reuben White første gang for fire år siden udstillede i Bit Kjeldsens galleri på hjørnet af Enghavevej og Søndervigvej.

Nu kan man så igen møde den finurlige englænder, der i mellemtiden er blevet ringkøbingenser, har fået job her, og er blevet knyttet til Galleri 5 i Smedegade.

De næste to måneder udstiller han hos Bit Kjeldsen, der fortæller, at det nye i hans udvikling som maler, er portrætter. De 12 vævere, der holder til på galleriet, viser også deres værker.

Den 49-årige Reuben White stammer fra den engelske sydkyst og er noget af en globetrotter; han har boet og arbejdet i lande så forskellige som Portugal, Cypern og Japan - det sidste sted i syv år.

Selv om han har levet af at være engelsklærer, har kunsten hele tiden fyldt meget i hans liv.

Som barn følte han sig lykkeligst med skitseblok og en pen i hånden. I mange år havde han et lidt anstrengt forhold til malerkunsten; han fandt den en anelse skræmmende og ærefrygtindgydende. Men at han siden har taget revanche, kan man selv konstatere ved at besøg galleriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce