Annonce
Hvide Sande

Energiklagenævnet afviser klager: Foreninger opgiver kampen mod at stoppe de kystnære Vesterhav Syd-møller

Vattenfall har fået ja fra Energiklagenævnet til at stille vindmøller op ni kilometer ud for vestkysten. Billedet her er dog fra vindmølleparken Horns Rev, der stod færdig i 2002. Arkivfoto: John Randeris
Afgørelsen betyder, at Vattenfall får den ønskede placering af de 20 stk. 196 meter høje vindmøller ni kilometer fra kysten ud for Holmsland Klit.

Vestkysten: Energiklagenævnet har truffet afgørelse over de klager, blandt andre foreningen "Sammenslutningen af sommerhusgrundejere på Holmsland Klit" (SU) og foreningen "Møllerne ud på havet" har indgivet over Energistyrelsens tilladelse til etablering af havvindmølleparken Vesterhav Syd.

Afgørelsen betyder, at Vattenfall får den ønskede placering af de 196 meter høje vindmøller ni kilometer fra kysten ud for Holmsland Klit.

SU skriver i en pressemeddelelse, at Energiklagenævnet stadfæster Energistyrelsens etableringstilladelse, idet nævnet vurderer, at tilladelsen ligger indenfor rammerne af den lovgivning, der gælder. Nævnet finder ikke grundlag for at gå ind i en nærmere vurdering af den politiske proces, der oprindelig blev besluttet i 2012.

Annonce

- Ingen fornuftige politikere ville have truffet beslutning om de kystnære havmøller i 2021 med den prisudvikling, der har været siden 2012 på havmøllestrøm, men der har åbenbart ikke været politisk mod til at revurdere beslutningen fra 2012, siger Tage Schmidt, formand for SU, i pressemeddelelsen.

Foreningen, der i den her sag har været talerør for omkring 3500 grundejere langs vestkysten, skriver videre:

"Vi kan konstatere, at de statslige myndigheder ser stort på de mange velbegrundede indsigelser, der er fremkommet i den seneste VVM-procedure. Energiklagenævnet har ej heller forholdt sig reelt til de mange indsigelser, men i alt væsentligt konstateret, at Energistyrelsen har ageret indenfor den gældende lovgivning. SU må desværre konstatere, at løbet nu er kørt. Vi ser ingen mening i at køre en retssag og har ej heller ressourcer hertil. Vi kan så trods alt glæde os over, at vi har fået flyttet møllerne ud på ni kilometer fra kysten i forhold til de oprindelige planer".


SU må desværre konstatere, at løbet nu er kørt. Vi ser ingen mening i at køre en retssag og har ej heller ressourcer hertil. Vi kan så trods alt glæde os over, at vi har fået flyttet møllerne ud på ni kilometer fra kysten i forhold til de oprindelige planer.


Glæden overskygger ærgrelsen

Formanden for foreningen "Møllerne ud på havet", Jens Bollerup, skriver følgende til Dagbladet om Energiklagenævnets afgørelse om placeringen af de 20 vindmøller:

"Glæden over at have fået de nærmeste møller flyttet fem kilometer længere ud - til ni kilometer fra kysten, i stedet for de oprindelige kun fire kilometer - overskygger langt ærgrelsen over, at møllerne ikke placeres længere ude mod de 20 km fra kysten".

Samtidig skriver Jens Bollerup, at "Møllerne ud på havet" vil arbejde videre på andre fronter end selve placeringen af vindmøllerne.

"Der er nogle regler om fx. visualiseringer og støj, der tydeligvis bør strammes op, for at beskytte beboere og husejere. Dette er også opmærksomhedspunkter, vi vil følge til dørs i projektet, selvom det ikke ændrer ved placeringen", lyder det i meddelelsen fra Jens Bollerup.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Fra taktisk kegle til muligt comeback: Rutineret stregspiller er med i Skjerns trup på torsdag

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk

Civile betjente trak pistolerne mod geværbevæbnet mand: - Han troede, de var nogle banditter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gintberg og Agger på charmeoffensiv hos erhvervslivet: Derfor skal de smide penge i grøn folkefest

Ringkøbing-Skjern

Nu skal besøgende og medarbejdere bære mundbind på ældrecentre og sociale bosteder

Hvide Sande

Gitte og Esther tager sig godt af børnene i Kloster: Vi vil skabe den bedste barndom og opvækst

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Videbæk

Byrådstrio fra Videbæk og konservativ strittede imod at skære i tilskud til Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Ringkøbing-Skjern

Kun for børn: I Ringkøbing afsættes der ekstra tid, når de mindste skal have et coronastik

Annonce