Annonce
Ringkøbing

Endnu et topnavn i Ringkøbing: Malurt klar til sidste tur i manegen

Når Malurt - med Michael Falch i front - i starten af det nye år tager hul på en omfattende Danmarks-turné, sker det som en markering af, at det er 40 år siden, at bandet udgav dets debutalbum. Pressefoto
Arrangørerne bag Rock i Ringkøbing har netop offentliggjort yderligere fire navne: Malurt, Outlandish, Pattesutter og Laksemafia. Musikken brager løs lørdag 4. juli næste år.

Ringkøbing: Det siges, at der ikke gror mos på en rullesten, og i den kategori er 63-årige Michael Falch et godt bevis. Han er uhyre aktiv på musikscenen, hvor han næste år skruer lidt ekstra op for lydstyrken, når rockbandet Malurt gendannes.

Det bliver til glæde for blandt andre de mennesker, der vælger at købe en billet til Rock i Ringkøbing lørdag 4. juli, hvor Malurt netop er præsenteret som et af de absolutte hovednavne.

Det overraskende comeback markerer, at det i 2020 er 40 år siden, at Malurt debuterede med albummet 'Kold krig.' Året efter indtraf det absolutte gennembrud ved udgivelsen af albummet 'Vindueskigger', der rummer Malurt-klassikeren 'Superlove.'

Til næste års udgave af Rock i Ringkøbing indtager Michael Falch & Co. toppen af plakaten sammen med Carpark North, der søndag middag blev offentliggjort som første hovednavn.

Alt i alt kommer éndags-festivalen til at præsentere 16 navne, og indtil videre er der nu lanceret otte - blandt andre også Outlandish, DJ Aligator, Pattesutter og Nonsens.

Annonce

Også med på Bork Festival

Da Malurt tidligere på året meldte ud, at der var et 2020-comeback på vej, blev billetterne revet væk det til, der var planlagt til kun at være en forårsturné. Derfor er der nu også plottet stribevis af koncerter ind i efteråret, lige som Malurt dribler forbi flere af sommerens festivaler.

Faktisk bliver det til to shows i det vestjyske på under en måned, da Malurt også er hyret til Bork Festival, der begynder 29. juli.

Når kalenderen viser 23. oktober 2020, er det endegyldigt slut for Malurt, der runder det store comeback af med en koncert i K.B. Hallen i København. Derfra vender Christian Arendt, Peter Mors og Dia Nielsen tilbage til deres civile job, mens Pete Repete og Michael Falch fortsætter deres virke i musikkens tjeneste.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];