Annonce
Tarm

Endnu et kulturhus ønsker at finde melodien: - Jeg synes, vi har kommunens bedste spillested

Et billede af to mænd, der på hver deres måde takkede af i november 2017: Allan Olsen (t.v.) havde den tvivlsomme ære af at være sidste koncertnavn i Vostrup Musik, hvor Henrik Laurvig (t.h.) - efter mange års virke - samtidig takkede af som musikarrangør i landsbyen sydvest for Tarm. Arkivfoto: Jørn Deleuran
Efter fire års tavshed er der nu atter liv i Vostrup Musikhus, hvor der indtil videre er booket fire, danske koncertnavne.

Vostrup: - Det her sted er helt specielt. Man laver det vel ikke bare om til en svinestald?

Det var det, han sagde, Allan Olsen, da han i starten af november 2017, stod som sidste navn på plakaten i Vostrup Musikhus.

Fire måneder tidligere var landsbyens efterskole gået konkurs, og med i faldet røg også - ganske uforvarende - den velfungerende forening Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord. Der kan ikke slås muntre toner an i et konkursbo, så koncertprogrammet tonede langsomt ud, og musikhuset gik i sort.

Annonce

Jeg tror, mange synes, det er lækkert at komme her

Finn Fugl Nørby, kasserer, Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord

Men nu lysner det atter. Ildsjælene i den snart 25 år gamle forening er tilbage i arbejdstøjet, og derfor kan Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord torsdag 20. januar præsentere Lis Sørensen i Vostrup Musikhus:

- Jeg tænker, der er mange, der godt kan huske os, siger foreningens kasserer, Finn Fugl Nørby.

Hans tankevirksomhed synes at være ok. I slutningen af september præsenterede han og de andre i bestyrelsen en ny hjemmeside, hvorpå det blandt andet er muligt at tegne medlemskab af foreningen:

- Jeg tror, vi er oppe på 380 medlemmer, tilføjer Finn Fugl Nørby.

Fadøl og Folkeklubben

Musikhusets genopstandelse skal ses i lyset af, at OK Fonden i dag driver Vostrup Højskole på matriklen, hvor der altså er givet grønt lys til, at Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord gerne må afvikle koncerter:

- Jeg synes, vi har kommunens bedste spillested. Koncertsalen er bygget til musik, og man sidder godt. Jeg tror, mange synes, det er lækkert at komme her, siger Finn Fugl Nørby.

Med de nye toner i Vostrup har kommunen nu fire spillesteder med et vist format: Generator i Ringkøbing, Mejeriet i Tarm, Remisen i Skjern og Vostrup Musikhus mellem Tarm og Hemmet.

- Kan I være der alle sammen?

- Det tror jeg faktisk godt, vi kan. Det kommer an på, hvor hårdt Remisen bider sig fast i kanten - og hvad, de vil derovre, svarer Finn Fugl Nørby og tilføjer:

- En af de lækre ting ved Remisen er, at de har mulighed for at arrangere stå op-koncerter, hvor der kan være flere mennesker end hos mig. Det betyder, at vi lokalt kan få Folkeklubben til at spille en rigtig rockkoncert, hvor folk står og drikker nogle fadøl. Det er lækkert for området.

Kassereren i Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord synes, at drivkræfterne på Remisen er gode til at henvende sig til det lidt yngre publikum; senest er det sket med offentliggørelse af, at det danske band Patina påskelørdag gæster Remisen.

Annonce

Dodo og Allan Olsen

Udover Lis Sørensen har Jazz & Rock ved Ringkøbing Fjord i første halvår 2022 programsat Allan Olsen, Dodo & The Dodo's samt duoen Anne Dorthe og Maria med efternavnene Michelsen og Bramsen.

- Mit største håb var, at Allan Olsen kunne komme til at åbne Vostrup Musikhus igen, men logistisk kunne vi ikke få det til at hænge sammen. Men sagt med et glimt i øjet, kan vi sagtens nøjes med Lis Sørensen. Hun er i den grad en stjerne, siger Finn Fugl Nørby om den udsolgte koncert 20 dage inde i det nye år.

Foreningen bag koncerterne i den fine sal i Vostrup har også fire navne klar til efteråret 2022, men det er for tidligt at melde noget ud endnu:

- Det bliver primært danske navne, vi kommer til at præsentere. Men vi åbner efteråret med en svensk kunstner, tilføjer Finn Fugl Nørby.

Ved hvert arrangement i Vostrup Musikhus er målet at sælge 370 billetter.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

70-årige Ove har fisket fra Tyskerhavnen i over 50 år: Jeg ville være glad, hvis laksefabrikken blev væk

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

Freja kunne ikke få en dagplejeplads til datteren Saga: Nu kæmper Hvide Sande for en vuggestue

Navne For abonnenter

Christina fra Skjern fandt en konkylie på stranden: Det fund har sendt hende i det internationale modemagasin Vogue

Ringkøbing-Skjern

TP Kjoler fik navn på tyv på ét døgn

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Danmarkspremiere: Arkitekt Flemming Bay-Jørgensen designer stole af vand-rør og andre glimt fra Gamle Dage

Morten Messerschmidt ny formand for Dansk Folkeparti

Sport For abonnenter

Nogen jagter det perfekte slag hele livet: Jytte fra Hover lavede 'hole in one' to gange på fire måneder

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Ringkøbing-Skjern

Kjoleforretning offentliggør video af fræk tyv: - Jeg ved godt, det er ulovligt

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Debat

Troen og tvivlen: Inger skal opstå fra de døde, siger Johannes. Hvis blot der er én af de tilstedeværende, der har troen!

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Ringkøbing

Samler underskrifter mod Raunonia: Så mange har nu skrevet under

Annonce