Navne

Endnu en pris til verdens bedste Sara: En præstation på niveau med VM-guldet i håndbold

Sara Hjalager fra Idom er verdens bedste militære femkæmper, hvilket nu har indbragt hende Forsvarets Idrætspris 2018. Arkivfoto: Morten Stricker

- Det er et helt enestående resultat, som efter min opfattelse er på niveau med det, vi så i går ved VM i håndbold, udtalte forsvarschef general Bjørn Bisserup i forbindelse med overrækkelsen.

København: Lige siden Sara Hjalager fra Idom i slutningen af august blev verdensmester i militær femkamp, er priser og rosende ord væltet ned over hende.

Og selvom det er snart et halvt år siden hun satte konkurenterne til vægs ved VM i Østrig, fortsætter denne tendens. I mandags modtog Sara endnu en anerkendelse af sit imponerende verdensmesterskab i sommers, da hun ved en ceremoni hos Forsvarschefen på Svanemøllens Kaserne blev tildelt Forsvarets Idrætspris 2018.

- Du vandt verdensmesterskabet og brød dermed kinesisk dominans, og du satte dansk rekord med over 5400 point. Det er et helt enestående resultat, som efter min opfattelse er på niveau med det, vi så i går ved VM i håndbold. Samlet set tror jeg ikke, at der er nogen person, der fortjener den pris mere, end du gør, udtalte forsvarschef general Bjørn Bisserup i forbindelse med overrækkelsen.

For Sara selv giver den fornemme pris endu mere motivation til træningen frem mod dette års World Games i Kina.

- Det er kæmpe stort for mig at få prisen. Det er en stor anerkendelse for mig og for sporten, at jeg får lov at få den. Jeg går lige som sidste år efter at blive så god, som jeg overhovedet kan blive, og så må vi se, hvad det kan række til. Jeg kan ikke gøre noget ved mine konkurrenter, men hvis jeg træner hårdere, end jeg nogenside har gjort, så kan det være, at jeg kommer derop af, siger Sara Hjalager.

0/0

Tophistorier

Annonce
Mindeord For abonnenter

Kaj Munks organist er død: Stadil har mistet Fru Stinus

Annonce
Annonce
Navne

Erfaren kok bestyrer i museumscafé

Navne

Ny regionskonsulent i Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland

Tophistorier

Navne

Præst på hospice: Påskeugen kan noget særligt

Navne

Guldkonfirmation i Lønborg Kirke

Jubilæum

Jubilar har lavet omkring 2000 regnskaber

Jubilæum

Pludselig er der gået 40 år

Navne

Skjern-præst blev Årets Teolog 2019