Annonce
Ringkøbing

Endnu en HHX-elev er covid-19-ramt: Nu er 50 elever sendt hjem

Omkring 50 elever på handelsgymnasiet i Ringkøbing er sendt hjem, efter to elever er testet positive for covid-19. Arkivfoto: Johan Gadegaard
To handelsgymnasieelever er sandsynligvis blevet smittet ved samme fest – rektor vil ikke lukke skolen helt endnu, men følger udviklingen nøje.
Annonce

Ringkøbing: Det er blevet nemmere at følge retningslinjerne om at holde afstand på gangene på handelsgymnasiet i Ringkøbing.

En elev i en 3.g-klasse er nemlig testet positiv for covid-19. Det sker, efter en anden elev i en 2.g-klasse i weekenden ligeledes blev testet positiv.

- Det drejer sig om en elev, som med stor sandsynlighed er blevet smittet ved samme fest i Holstebro sidste weekend, som den første elev blev, siger rektor på handelsgymnasiet Jens Præstegaard.

Derfor har man taget samme forholdsregler som første gang, og eleven er sendt hjem, indtil vedkommende ikke smitter mere, og resten af klassen og dens lærere må blive hjemme, indtil alle kan vise negative coronatest.

Annonce

Holder skolen åben

Med den nye klasse sendt hjem må omkring 50 elever og fem-seks lærere deltage i undervisningen hjemmefra. Men også andre klasser er ramt af virtuel undervisning, da de har timer med de hjemsendte lærere.

Rektor Jens Præstegaard har valgt ikke at sende alle elever hjem:

- Det beror på konkret vurdering. Hvis der kommer rigtig mange smittetilfælde, vil vi selvfølgelig lukke. Hvorvidt vi skal isolere andre elever og lærere afhænger af, hvor meget smitten er spredt, siger Jens Præsetegaard og fortæller, at man følger udviklingen nøje og følger gældende retningslinjer.


Hvis der kommer rigtig mange smittetilfælde, vil vi selvfølgelig lukke.

Jens Præstegaard, rektor, HHX Ringkøbing


Det vil sige, at hvis en enkelt klasse bliver ramt af flere tilfælde, vil man måske godt kunne fortsætte undervisningen på skolen og virtuelt, men hvis flere forskellige klasser bliver ramt, vil det forårsage så mange hjemsendte lærere, at al undervisning vil være nødt til at foregå online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Annonce