x
Annonce
Hvide Sande

Endnu en fond skyder penge i vestjysk vandsportsfestival

Vandsportsfestivalen Waterz er år efter år med til at markere Ringkøbing-Skjern Kommune i almindelighed og Hvide Sande i særdeleshed som et mekka for mennesker, der ynder at dyrke sport på vandet. Foto: Brian Engblad/Waterz
Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever for tiden stor succes med at modtage støtte fra fonde.

Hvide Sande: Hempel Fonden, der blandt andet giver støtte til aktiviteter inden for vandsport, har netop besluttet at bevilge 100.000 kroner til Nordens største vandsportsfestivalm Waterz i Hvide Sande.

- Hempel har en mangeårig tradition for at støtte dansk sejlads qua deres produktion af maling til blandt andet skibe, og vi er utroligt stolte og glade over, at de har valgt at støtte netop Waterz-festivalen i år, siger projektleder Katrine Frandsen.

Hun oplyser, at fondsstøtten vil blive brugt i forbindelse med årets festival, der i dagene fra 6. til 14. september får bølgerne til at gå højt i Hvide Sande:

- Støtten gør, at vi får lidt flere muligheder for at optimere nogle ting i forbindelse med selve festivalen, tilføjer Katrine Frandsen.

De mange penge fra Hempel Fonden kommer direkte i kølvandet på en tilsvarende stor donation fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, der for tre uger siden sendte 100.000 kroner i retning mod den vestjyske havneby.

Det royale tilskud er øremærket udvikling og gennemførelse af en 2030 Waterz-masterplan, der som mål har at gøre Ringkøbing-Skjern Kommune til Nordens førende center for vandsport.

Annonce

Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre

Katrine Frandsen, projektleder, Waterz

Også lokal opbakning

På det seneste har Holmsland Klit Turistforening og Feriehusudlejningsbureauet Feriepartner i Hvide Sande meldt sig som lokale hovedsponsorer til årets festival. Om dette skulderklap siger direktør hos Feriepartner, Lykke Høj:

- I takt med, at ferieperioderne rundt omkring i Europa bliver mere og mere fleksible, får vi mulighed for at forlænge sæsonen i fremtiden. Vi har nogle fantastiske vandsportsfaciliteter, der endda står overfor at skulle udvikles yderligere. Det vil uden tvivl trække endnu flere turister til året rundt, og det er Waterz med til at styrke. Derfor giver det god mening for os at bakke op omkring festivalen.

Sådan en udmelding glæder naturligvis projektleder Katrine Frandsen:

- Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre. Det gælder Holmsland Klit Turistforening, Feriepartner, Ringkøbing Fjord Turisme, Hvide Sande Hotel og Foreningen Havnen, som er nogle af de store sponsorer - og så alle de virksomheder og forretninger, der også bakker op. Der er en fantastisk opbakning fra alle sider, som vi er rigtig glade for, siger Katrine Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Politiker sendt hjem: - Jeg er privilegeret, for jeg behøver ikke være bange for at miste mit arbejde, inden det her er ovre

Annonce