Hvide Sande

Endnu en fond skyder penge i vestjysk vandsportsfestival

Vandsportsfestivalen Waterz er år efter år med til at markere Ringkøbing-Skjern Kommune i almindelighed og Hvide Sande i særdeleshed som et mekka for mennesker, der ynder at dyrke sport på vandet. Foto: Brian Engblad/Waterz
Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever for tiden stor succes med at modtage støtte fra fonde.

Hvide Sande: Hempel Fonden, der blandt andet giver støtte til aktiviteter inden for vandsport, har netop besluttet at bevilge 100.000 kroner til Nordens største vandsportsfestivalm Waterz i Hvide Sande.

- Hempel har en mangeårig tradition for at støtte dansk sejlads qua deres produktion af maling til blandt andet skibe, og vi er utroligt stolte og glade over, at de har valgt at støtte netop Waterz-festivalen i år, siger projektleder Katrine Frandsen.

Hun oplyser, at fondsstøtten vil blive brugt i forbindelse med årets festival, der i dagene fra 6. til 14. september får bølgerne til at gå højt i Hvide Sande:

- Støtten gør, at vi får lidt flere muligheder for at optimere nogle ting i forbindelse med selve festivalen, tilføjer Katrine Frandsen.

De mange penge fra Hempel Fonden kommer direkte i kølvandet på en tilsvarende stor donation fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, der for tre uger siden sendte 100.000 kroner i retning mod den vestjyske havneby.

Det royale tilskud er øremærket udvikling og gennemførelse af en 2030 Waterz-masterplan, der som mål har at gøre Ringkøbing-Skjern Kommune til Nordens førende center for vandsport.

Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre

Katrine Frandsen, projektleder, Waterz

Også lokal opbakning

På det seneste har Holmsland Klit Turistforening og Feriehusudlejningsbureauet Feriepartner i Hvide Sande meldt sig som lokale hovedsponsorer til årets festival. Om dette skulderklap siger direktør hos Feriepartner, Lykke Høj:

- I takt med, at ferieperioderne rundt omkring i Europa bliver mere og mere fleksible, får vi mulighed for at forlænge sæsonen i fremtiden. Vi har nogle fantastiske vandsportsfaciliteter, der endda står overfor at skulle udvikles yderligere. Det vil uden tvivl trække endnu flere turister til året rundt, og det er Waterz med til at styrke. Derfor giver det god mening for os at bakke op omkring festivalen.

Sådan en udmelding glæder naturligvis projektleder Katrine Frandsen:

- Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre. Det gælder Holmsland Klit Turistforening, Feriepartner, Ringkøbing Fjord Turisme, Hvide Sande Hotel og Foreningen Havnen, som er nogle af de store sponsorer - og så alle de virksomheder og forretninger, der også bakker op. Der er en fantastisk opbakning fra alle sider, som vi er rigtig glade for, siger Katrine Frandsen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce