Annonce
Hvide Sande

Endnu en fond skyder penge i vestjysk vandsportsfestival

Vandsportsfestivalen Waterz er år efter år med til at markere Ringkøbing-Skjern Kommune i almindelighed og Hvide Sande i særdeleshed som et mekka for mennesker, der ynder at dyrke sport på vandet. Foto: Brian Engblad/Waterz
Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever for tiden stor succes med at modtage støtte fra fonde.

Hvide Sande: Hempel Fonden, der blandt andet giver støtte til aktiviteter inden for vandsport, har netop besluttet at bevilge 100.000 kroner til Nordens største vandsportsfestivalm Waterz i Hvide Sande.

- Hempel har en mangeårig tradition for at støtte dansk sejlads qua deres produktion af maling til blandt andet skibe, og vi er utroligt stolte og glade over, at de har valgt at støtte netop Waterz-festivalen i år, siger projektleder Katrine Frandsen.

Hun oplyser, at fondsstøtten vil blive brugt i forbindelse med årets festival, der i dagene fra 6. til 14. september får bølgerne til at gå højt i Hvide Sande:

- Støtten gør, at vi får lidt flere muligheder for at optimere nogle ting i forbindelse med selve festivalen, tilføjer Katrine Frandsen.

De mange penge fra Hempel Fonden kommer direkte i kølvandet på en tilsvarende stor donation fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, der for tre uger siden sendte 100.000 kroner i retning mod den vestjyske havneby.

Det royale tilskud er øremærket udvikling og gennemførelse af en 2030 Waterz-masterplan, der som mål har at gøre Ringkøbing-Skjern Kommune til Nordens førende center for vandsport.

Annonce

Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre

Katrine Frandsen, projektleder, Waterz

Også lokal opbakning

På det seneste har Holmsland Klit Turistforening og Feriehusudlejningsbureauet Feriepartner i Hvide Sande meldt sig som lokale hovedsponsorer til årets festival. Om dette skulderklap siger direktør hos Feriepartner, Lykke Høj:

- I takt med, at ferieperioderne rundt omkring i Europa bliver mere og mere fleksible, får vi mulighed for at forlænge sæsonen i fremtiden. Vi har nogle fantastiske vandsportsfaciliteter, der endda står overfor at skulle udvikles yderligere. Det vil uden tvivl trække endnu flere turister til året rundt, og det er Waterz med til at styrke. Derfor giver det god mening for os at bakke op omkring festivalen.

Sådan en udmelding glæder naturligvis projektleder Katrine Frandsen:

- Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre. Det gælder Holmsland Klit Turistforening, Feriepartner, Ringkøbing Fjord Turisme, Hvide Sande Hotel og Foreningen Havnen, som er nogle af de store sponsorer - og så alle de virksomheder og forretninger, der også bakker op. Der er en fantastisk opbakning fra alle sider, som vi er rigtig glade for, siger Katrine Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Udbud af ambulancekørsel: Den gode idé opstår i samarbejdet

Læserbrev: I løbet af januar tager Region Midtjylland vigtige skridt i retning af at fastlægge fremtidens ambulancekørsel, når der tages stilling til det kommende udbud af kørslen. Der er meget på spil i regionsrådets måde at skrue udbuddet sammen på: Grundlæggende spørgsmål om, hvilken pris og kvalitet borgerne kan få for skattekronerne i de kommende år, og mulighederne for at bruge offentlig-privat samarbejde som driver for innovation i den offentlige sektor. I disse år går en stor generation på pension med udsigt til at leve længere, og færre er tilbage til at forsørge flere. Lige som vi står overfor udfordringer med at få sundhedskronerne til at række, fordi folk lever længere, og flere får kroniske sygdomme. Der er med andre ord grundlag for at tænke nyt og bruge det store potentiale, der ligger i samarbejdet mellem sektorerne, til at få mere for pengene og levere ny og innovative løsninger. De gode ideer og intelligente løsninger på sundhedsområdet er allerede mange – og regionerne er grundlæggende gode til at række ud til offentlig-privat samarbejde i udviklingen af nye innovative teknologier og måder at løse sundhedsudfordringen på. Historisk gælder det også indenfor det akutte og det præhospitale område, hvor vi har set forsøg med el-køretøjer, kunstig intelligens, stabilisering eller færdigbehandling af KOL-patienter. Og mange nye tiltag er for længst implementeret, som for eksempel den elektroniske patientjournal, der optimerer patientforløbet, eller EKG taget allerede i ambulancen, som sikrer, at hjertepatienter kommer til det rigtige hospital. Langt flere bliver i dag hjulpet hurtigere og bedre, fordi den fælles innovation fungerer. Region Midt står overfor de kommende udbud på ambulanceområdet, og her har regionen gode muligheder for at stille krav i udbud til andet og mere end blot økonomien. Udbud bliver dermed en vej til at omsætte innovationen og de smarte løsninger hos leverandørerne til realitet til gavn for borgerne. Man behøver ikke se længere end til Norge, hvor flere kommuner gik sammen om at stille krav om CO2-neutrale byggepladser til leverandørerne i forbindelse med et stort fælles byggeri. På den måde kommer offentlige økonomiske muskler i spil og bliver en driver for innovationen. På samme måde har Region Midtjylland med udbuddet gode muligheder for at skubbe på innovation på sundhedsområdet til patienternes og borgernes fordel.

Annonce