Annonce
Hvide Sande

Endnu en fond skyder penge i vestjysk vandsportsfestival

Vandsportsfestivalen Waterz er år efter år med til at markere Ringkøbing-Skjern Kommune i almindelighed og Hvide Sande i særdeleshed som et mekka for mennesker, der ynder at dyrke sport på vandet. Foto: Brian Engblad/Waterz
Nordens største vandsportsfestival, Waterz i Hvide Sande, oplever for tiden stor succes med at modtage støtte fra fonde.

Hvide Sande: Hempel Fonden, der blandt andet giver støtte til aktiviteter inden for vandsport, har netop besluttet at bevilge 100.000 kroner til Nordens største vandsportsfestivalm Waterz i Hvide Sande.

- Hempel har en mangeårig tradition for at støtte dansk sejlads qua deres produktion af maling til blandt andet skibe, og vi er utroligt stolte og glade over, at de har valgt at støtte netop Waterz-festivalen i år, siger projektleder Katrine Frandsen.

Hun oplyser, at fondsstøtten vil blive brugt i forbindelse med årets festival, der i dagene fra 6. til 14. september får bølgerne til at gå højt i Hvide Sande:

- Støtten gør, at vi får lidt flere muligheder for at optimere nogle ting i forbindelse med selve festivalen, tilføjer Katrine Frandsen.

De mange penge fra Hempel Fonden kommer direkte i kølvandet på en tilsvarende stor donation fra Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, der for tre uger siden sendte 100.000 kroner i retning mod den vestjyske havneby.

Det royale tilskud er øremærket udvikling og gennemførelse af en 2030 Waterz-masterplan, der som mål har at gøre Ringkøbing-Skjern Kommune til Nordens førende center for vandsport.

Annonce

Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre

Katrine Frandsen, projektleder, Waterz

Også lokal opbakning

På det seneste har Holmsland Klit Turistforening og Feriehusudlejningsbureauet Feriepartner i Hvide Sande meldt sig som lokale hovedsponsorer til årets festival. Om dette skulderklap siger direktør hos Feriepartner, Lykke Høj:

- I takt med, at ferieperioderne rundt omkring i Europa bliver mere og mere fleksible, får vi mulighed for at forlænge sæsonen i fremtiden. Vi har nogle fantastiske vandsportsfaciliteter, der endda står overfor at skulle udvikles yderligere. Det vil uden tvivl trække endnu flere turister til året rundt, og det er Waterz med til at styrke. Derfor giver det god mening for os at bakke op omkring festivalen.

Sådan en udmelding glæder naturligvis projektleder Katrine Frandsen:

- Uden lokal opbakning fra vores sponsorer kunne det slet ikke lade sig at gøre. Det gælder Holmsland Klit Turistforening, Feriepartner, Ringkøbing Fjord Turisme, Hvide Sande Hotel og Foreningen Havnen, som er nogle af de store sponsorer - og så alle de virksomheder og forretninger, der også bakker op. Der er en fantastisk opbakning fra alle sider, som vi er rigtig glade for, siger Katrine Frandsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce