Annonce
Ringkøbing

Endnu en elev er smittet: Handelsgymnasium lukker ugen ud

De glade, ubekymrede dage i sommeren 2019, da rektor Jens Præstegaard ønskede tillykke med eksamen til blandt andre Regina Engelbrecht Overkær, synes langt væk. Arkivfoto: HHX
270 elever og 32 medarbejdere skal blive hjemme resten af ugen, efter at endnu en elev på handelsgymnasiet i Ringkøbing er testet positiv.
Annonce

Ringkøbing: Rektor Jens Præstegaard har tirsdag eftermiddag taget en drastisk beslutning. Samtlige 270 elever og de 32 medarbejdere på Gymnasiet HHX Ringkøbing skal blive hjemme resten af ugen og gennemføre undervisningen online.

Det sker efter at endnu en elev på skolen er testet positiv for covid-19. I forvejen er to andre elever smittede.

Det nye tilfælde har ramt en elev i klassen 2D. Ifølge Jens Præstegaard er eleven sandsynligvis blevet smittet af en elev i 2A, der var til en fest i Holstebro, hvor også en elev i 3B blev smittet.

De øvrige elever i 2D, lærere og andre nære kontakter er blevet informeret og alle bliver testet. Kammerater og lærere til de to andre smittede er også sendt hjem.

- Vi kunne godt fortsætte undervisningen i de øvrige klasser med en blanding af virtuel og fysisk undervisning, men som situationen er, finder vi det mest fornuftigt og hensigtsmæssigt at fortsætte virtuelt ugen ud. Det handler om at undgå yderligere smittespredning, siger Jens Præstegaard.


Vi kunne godt fortsætte undervisningen i de øvrige klasser med en blanding af virtuel og fysisk undervisning, men som situationen er, finder vi det mest fornuftigt og hensigtsmæssigt at fortsætte virtuelt ugen ud.

Jens Præstegaard, rektor


Annonce

Tidspres

Han er under tidspres for at få afsluttet grundforløbet for førsteårs klasserne.

- Eleverne skal til eksamen, og det skulle de have været onsdag, torsdag og fredag i denne uge, men eksamen kan ikke gennemføres, for jeg har været nødt til at sende lærere hjem i dag, fordi de har været i klasserne med smittede elever. Derfor flytter vi eksaminer til næste tre dage i næste uge, siger Præstegaard og fortsætter:

- Det er mig magtpåliggende at få eksaminer afholdt så hurtigt som muligt. Mareridtsscenariet er, hvis der kommer mere smitte. Så kan jeg ikke se, hvordan hvordan vi skal få dem holdt. Derfor skal vi pinedød have dem gennemført i næste uge.

I forvejen er tre klasser sendt hjem og modtager virtuel undervisning.

- Grundlæggende skader vi ikke undervisningen så meget ved at gøre det virtuelt, og vi sikrer, at vi ikke får problemer i de kommende uger. Det har været af væsentlig betydning for beslutningsgangen, siger rektor Jens Præstegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce