Annonce
Ringkøbing-Skjern

Endnu en corona-restriktion: Nu også påbud om, at botilbud skal begrænse besøg ude fra

Formanden for social- og sundhedsudvalget, Lennart Qvist (K), finder beslutningen fornuftig. Foto: Johan Gadegaard
Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Ringkøbing-Skjern Kommune påbud om også at forbyde besøgendes adgang til private og kommunale tilbud; beboere må vælge én til to nære besøgende.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Nu har Styrelsen for Patientsikkerhed også givet Ringkøbing-Skjern Kommune påbud om at udstede midlertidigt forbud mod besøgendes adgang til private og kommunale botilbud.

Påbuddet kommer efter, at formanden for social- og sundhedsudvalget, Lennart Qvist (K), her i Dagbladet i mandags udtrykte undren over, at styrelsens corona-relaterede påbud tilsyneladende kun omfattede plejehjem, ikke botilbud, der hører ind under Socialstyrelsens ansvarsområde.

I fredags fik de 11 kommunale ældrecentre og de tre selvejende plejehjem og to friplejehjem i kommunen således påbud om at låse dørene og udstede midlertidigt forbud mod besøg af alle andre end én til to af de allernærmeste pårørende.

Men nu bliver de kommunale og private botilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune altså også omfattet af påbuddet, der udløses af et generelt højt smittetal i kommunen samt det forhold, at der corona-smitte blandt minkbesætninger.

Annonce

Fornuftig beslutning

Lennart Qvist finder beslutningen fornuftig.

- Når man af sundhedsfaglige grunde beslutter sig for at indføre restriktioner på vore plejehjem, så giver det også mening at gøre det på bostederne. Jeg håber da, at man fremadrettet vil koordinere den slags indgreb, siger han.


Når man af sundhedsfaglige grunde beslutter sig for at indføre restriktioner på vore plejehjem, så giver det også mening at gøre det på bostederne. Jeg håber da, at man fremadrettet vil koordinere den slags indgreb.

Lennart Qvist (K), formand for social- og sundhedsudvalget.


Lennart Qvist tilføjer, at han stadig har svært ved at se, hvorfor smitte på minkfarme er en faktor, når styrelserne skal beslutte, om der skal gives påbud til en kommune.

Påbuddet betyder i praksis, at der igen kommer begrænsninger på besøg til beboerne på botilbuddene i kommunen, dog således, at den enkelte beboer i samarbejde med ledelsen af botilbuddet kan vælge én til to nære gæster eller pårørende, der fortsat må komme på besøg.

Besøgsrestriktionerne omfatter ikke professionelle besøgende som for eksempel fodterapeuter og trænede terapeuter, der komme på botilbuddene.

I øvrigt er 69 borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune de seneste syv dage testet positive for Covid19, hvilket giver en såkaldt incidensrate på 122,1 pr. 100.000 indbyggere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce