Annonce
Ringkøbing

Endnu en bid af det 50 år gamle Rådhus får en ansigtsløftning

Rådhushallen bliver shinet op med bl.a. nyt loft. Foto: Johan Gadegaard
Først fik borgmesterens kontor en overhaling, nu er Rådhushallen næsten klar - næste stop bliver byrådssalen.
Annonce

Ringkøbing: Mens der nærmest udbrød borgerkrig, da politikerne for 50 år siden traf beslutningen om at opføre en kolos af et rådhus ved Ringkøbing Fjord, så går en igangværende renovering noget mere stille for sig.

Den seneste tid har håndværkere haft travlt med at give Rådhushallen en moderniserende overhaling. Det betyder, at der blandt andet er sat nyt loft op i lokalet.

- Loftet er jo lige så gammelt som resten af Rådhuset, så det trængte til en omgang. Det skal samtidig give en bedre akustik, og så bliver det hele lysere, fortæller borgmester Hans Østergaard.

Rådhushallen bliver shinet op med bl.a. nyt loft. Foto: Johan Gadegaard

Det vil formenlig glæde de mange mennesker, som i fremtiden deltager i koncerter og foredrag i Rådhushallen.

Annonce

Cigarkasse-look

Den renoverede Rådhushal er ikke den eneste planlagte ændring. Til næste år bliver håndværkerne sendt op i byrådssalen oven over Rådhushallen for at lave en light-udgave af den masterplan, som borgmesteren søsatte for et par år siden.


Loftet er jo lige så gammelt som resten af Rådhuset, så det trængte til en omgang. Det skal samtidig give en bedre akustik og så bliver det hele lysere

Hans Østergaard (V), borgmester


Den gang drømte Hans Østergaard om at skifte de mørke cigarkasse-look fra 70'erne ud med et lysere udtryk og samtidig sende det originale møblement og gulvtæppet på pension. Den helt store model fik dog ikke politisk opbakning.

Derfor nøjes man i denne omgang med at fjerne palisandervæggene og erstatte dem med lyse træ-stave. For at sikre endnu mere lys i byrådssalen, vil der blive etableret tre store vinduer ned mod Rådhushallen, og så bliver der etableret ventilation.

Vinduerne var på tegnebrættet, har arkitekt Flemming Bay-Jørgensen tidligere fortalt.

- Faktisk blev byrådssalen først planlagt, da byggeriet var i gang. Og dengang var idéen, at der skulle være glas, så lyset kunne strømme igennem. Det blev dog aldrig til noget. Så det ville være fint at tilføje, sagde arkitekten i forbindelse med 50-året for vedtagelsen af byggeriet.

Annonce

Vinduer mod Rådhushallen

Bay-Jørgensen har generelt ingen problemer med ansigtsløftningerne af sit markante byggeri fra 1970'erne.

- Det eneste, jeg vil undgå, at de laver om, er glaspartiet ud mod fjorden. Det må de ikke fjerne. Og så ønsker jeg mig, at der bliver fyldt sand eller sået græs i partiet foran Rådhushallen. Springvandet blev fjernet for nogle år siden, og det ser ikke godt ud, at man har udsigt til en tom betonkumme. Jeg har snakket med borgmesteren om det, lød det den gang.

Byrådets mørke vægge bliver erstattet af lyse træstave og tre store vinduer, hvor det gamle fiskerbillede hænger. Arkivfoto: Tommy Kofoed

For to år siden var det borgmesterens eget kontor, som blev forvandlet fra en mørkebrun tidslomme med palisander-møbler til lyse og klassiske møbler fra Ringkøbing-virksomheden One Collection, der producerer Finn Juhl-møbler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Annonce