Annonce
Skjern Håndbold

Kæmpe galleri: Endelig tilbage efter coronapausen - håndboldarenaen åbnede med spilleglæde og sejrsrus

René og Jørgen Rasmussen blev fredag genforenet på banen og bænken, da tvillingerne var med i Skjerns første kamp med tilskuere siden 4. marts. Foto: Søren Palmelund
Kamppause i månedsvis blev fredag afløst af spilletid til mange spillere og en kneben sejr til Skjern Håndbold.
Annonce

SKJERN: 4. marts. Så længe skulle man tilbage for at finde den seneste kamp med tilskuere i Skjern Bank Arena, men fredag aften var der så igen liv i hallen. Det skete, da Skjern vandt 24-23 i en træningskamp mod Skanderborg Håndbold.

500 mennesker måtte blive lukket ind. Det gav plads til omtrent 400 tilskuere, og det var svært at afgøre, om glæden på tribunerne eller på banen var størst over endelig at være i kamp med folk på lægterne igen.

- Det var en ubeskrivelig følelse. Det kan jeg også mærke på spillerne. Håndboldproduktet også et fællesskab. Det er noget, man kan være sammen om, man kan diskutere og forhåbentlig også være stolt over. Det skaber man sammen med andre, og der bidrager tilskuerne til en stor enhed – måske mere end de lige selv ved, siger Skjerns cheftræner, Claus Dalgaard-Hansen.

Fløjspiller René Rasmussen synes da også, det var ganske særligt at komme tilbage til en kamp med fans, efter man sluttede sidst sæson med en tilskuerløs kamp mod Aalborg Håndbold.

- Da vi spillede i Aalborg, skulle vi selv skabe stemningen. Det var meget frustrerende. Det var trods alt noget klap og jubel i den her kamp. Det er fedt at være tilbage og at mærke stemningen, uanset om det så er et par hundrede, eller hvor mange tilskuere vi må have. Det er altid dejligt at træde ind på banen med den stemning, siger René Rasmussen.

Annonce

Kortene blev virkelig blandet

Den første træningskamp i denne sæson for Skjern bar da også præg af, at mange spillere skulle have lov at vise den kamplængsel, som har hobet sig op over foråret og de første sommermåneder. Cheftræneren blandede med egne ord kortene:

Spillerne var tilsyneladende ikke de eneste, som længstes efter at komme på banen. Claus Dalgaard-Hansen har i hvert fald sneget sig væk fra bænkens område her. Foto: Søren Palmelund

Fire forskellige spillere blev prøvet i midterforsvaret, alle fire fløje fik spilletid, nytilkomne Oliver Norlyk spillede meget på højre back frem for sidste sæsons bedste Skjern-spiller, Eivind Tangen. I angrebet fik Jonathan Würtz og Jonathan Stenbäcken langt mere spilletid på venstre back, end man så i sidste sæson, og det normale førstevalg på venstre back, Elvar Örn Jónsson, fik i stedet ofte pladsen som playmaker. I målet fik keeperne omtrent 35 og 25 minutter hver.


Det var en ubeskrivelig følelse. Det kan jeg også mærke på spillerne.

Claus Dalgaard-Hansen, cheftræner, Skjern Håndbold


Claus Dalgaard-Hansen er da også godt klar over, at så store udskiftninger kan føre til, at nogle spillere ikke præsterer helt så godt, som de kunne have gjort, hvis de spillede med nogle, der kendte hinanden lidt bedre. Men det er en investering i fremtiden.

- Det kan sagtens gøre, det bliver mere hakkende fra start, men jeg er sikker på, det bliver en gevinst for holdet på den lange bane. Vi kan accelerere udviklingen, med at alle lærer hinanden at kende, når vi spiller på kryds og tværs fra begyndelsen. Det gavner os, når vi kommer længere hen, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Annonce

Vigtigt med snæver sejr

Både han, René Rasmussen og de cirka 400 tilskuere kunne fredag glæde sig over en hjemmesejr på et enkelt mål. Selvom der ikke blev spillet om point, og træningskampen også var en mulighed for at skabe et håndboldlaboratorium med tid til eksperimenter, betød det noget at vinde.

Skjern Håndbold kunne for første gang siden 4. marts igen byde tilskuere inden for til en kamp i Skjern Bank Arena. Vestjyderne vandt træningskampen med et enkelt mål, og både på og uden for banen var der glæde at spore over endelig at være tilbage. Foto: Søren Palmelund

Det var vigtigt at begynde med en sejr, mener både fløjspiller og cheftræner.

- Det var fedt at være i gang og særligt med en sejr, siger René Rasmussen.

- Vi vil rigtig gerne vinde mange kampe, og når man vinder en tæt kamp og har prøvet det nogle gange, giver det også tro på, vi kan gøre det næste gang. Jeg kan ikke sætte en finger på noget. Der var plusser hele vejen rundt, siger Claus Dalgaard-Hansen.

Kampfakta

Træningskamp

Skjern Håndbold 24 – 23 Skanderborg Håndbold (11-10)

Målscorere Skjern: Anders Eggert 5 (2), René Rasmussen 4, Bjarte Myrhol 3, Jonas Tidemand 3, Jonathan Würtz 2, Oliver Norlyk 2, Jesper Konradsson 2, Jørgen Rasmussen 2 og Oliver Juhl 1.

Straffekast: Skjern 3 (2 mål), Skanderborg 5 (4 mål).

Udvisninger: Skjern tre, Skanderborg fire.

Knap 500 mennesker i Skjern Bank Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce