Sport

Endelig point igen til Ringkøbing IFs damer

Fodbold: Ringkøbing IFs U17 drenge fik en fin sejr i liga 1 torsdag aften, hvor de vandt 6-3 ude over Ikast.

- Lidt af en oplevelse. Vi spillede på det gamle stadion i Ikast med linjedommere og det hele. Det var fint, fortalte træner Henrik Jensen.

RIF spillede godt, og de lod sig ikke gå på af, at Ikast scorede til 1-0 efter 16 minutter. Ti minutter senere udlignede Jeppe Graversen med velplaceret skud efter flot oplæg fra Kristian Børgesen. Og to minutter senere sendte Tobias Plauborg Jensen bolden i mål med et højt skud fra kanten af feltet efter oplæg fra Jeppe Graversen. Inden pausen blev det 3-1 ved Mads Kirkegaard Nielsen på en løs chance efter indlæg.

Kort efter pausen så det ud til, at kampen var afgjort, da Jeppe Graversen øgede til 4-1 med skud fra distancen. Men Ikast kom tilbage med hovedstød efter frispark og på straffespark begået af Anders Vesterbæk.

- Det var ved at blive spændende, men så scorede vi heldigvis kort efter til 5-3 ved Tobias Plauborg Jensen. Thor Bøndergaard sled sig igennem til scoring til slutresultatet 6-3, fortalte Henrik Jensen.

Fodbold: Ølstrup G&U skulle have spillet hjemme i serie 4 pulje 61 mod FodboldHoldet Herning søndag eftermiddag.

- Men vi måtte melde afbud. Vi har ganske enkelt for mange skader med mere, så vi kan ikke stille hold, fortalte træner Jonas Kjeldgaard. Dermed bliver Ølstrup taberdømt med 3-0.

Håndbold: Skjern Håndbold ser ud til at gå videre til DM-semifinalerne. Det kan afgøres allerede søndag med en sejr i Holstebro. Så man kan lige så godt sætte kryds i kalenderen ud for de dage, der skal spilles semifinaler. Første semifinale er onsdag den 22. maj, hvor Skjern i så fald skal spille på udebane. Returopgør på hjemmebane bliver søndag den 26. maj. En eventuel tredje kamp på udebane skal spilles torsdag den 30. maj. Og lad os bare tage finaledatoer med. Første DM-finale spilles søndag den 2. juni med returkamp torsdag den 6. juni.

Fodbold: Efter tre nederlag i træk kom Ringkøbing IF endelig på pointtavlen igen i kvindeserien, da det fredag aften blev 1-1 ude mod Skive.

- Det var rart at få point igen. Og det var tæt på, vi havde fået alle tre, fortalte RIFs træner Claus Scotwin.

Han vidste, Skive ville stå defensivt og så satse på omstillinger. Derfor skulle RIF gøre det samme i håb om at lokke Skive frem.

- Vi fik lukket dem ned, og de havde ikke de vilde chancer. Derfor begyndte jeg også at tro på en sejr, da vi kom på 1-0 efter 61 minutters spil. Og det var et fremragende mål. Tanja Bernhard stjal bolden, som hun trillede på tværs til Louise Beltoft Smidt Olesen. Louise skudfintede flere gange, inden hun roligt trillede bolden i mål. Årets mål, fortalte Claus Scotwin.

Kort efter blev der dog udlignet, da en lang bold snød RIF, som forsømte at få sparket væk af to omgange.

Ti minutter før tid slap Louise Beltoft Smidt Olesen alene igennem, men denne gang reddede målmanden, så kampen endte 1-1.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Erhverv

Udsigt til at blive servicehavn: Horns Rev 3 bliver indviet i Hvide Sande

Annonce