Annonce
Ringkøbing IF

Endelig - Martin Egelund sikrede Ringkøbing IF den første sejr på hjemmebane med to flotte mål

Martin Egelund har netop sendt bolden forbi Sydvests målmand til den forløsende scoring til 2-1. Foto: Jørgen Kirk
Martin Egelund sørgede med to fremragende scoringer for sæsonens første hjemmesejr til Ringkøbing IF i 2. division. Sejrsmålet faldt inde i overtiden i bundkampen mod FC Sydvest.

Ringkøbing: Endelig gik det Ringkøbing IFs vej.

For bedst som det hele så ud til, at RIF måtte nøjes med uafgjort i den vigtige bundkamp søndag formiddag hjemme mod FC Sydvest, så slog topscorer Martin Egelund til.

Nikolaj Pape sendte en lang bold frem på højrekanten. Lidt heldigt nåede bolden frem til Martin Egelund, der havde taget et godt løb bag om en forsvarsspiller. Det betød, Martin Egelund slap fri til skud, og iskoldt blev bolden sendt i mål ved fjerneste stolpe til slutresultatet 2-1.

Inden den scoring havde man været vidner til noget, man har set alt for ofte i denne sæson - en god første halvleg, føring ved pausen, og så har man lukket et dumt mål ind i anden halvleg. Denne gang var forskellen bare, at RIF ikke gik helt ned. Defensiven holdt stand, og helt fremme kom der lige akkurat den ene chance, der skulle til for at vinde for første gang på hjemmebane i denne sæson.

Alle sejl var sat til for at gøre den sidste hjemmekamp ekstra festlig med musik, ølsmagning og et vildmarksbad med mere. Pigerne i karret havde det varmt, men spillerne på banen var på en måde også i vildmarksbad. Vandet var bare koldt, og det gjorde banen tung og mudret. Det gav en del tilfældigheder, men til spillernes ros skal det siges, at de alligevel forsøgte at spille fodbold under de vanskelige forhold.

RIF havde et par fine muligheder i løbet af den første lille halve time. Efter indlæg fra Jacob 'Jay' Andersen headede en meget velspillende Lennard Lauridsen bolden retur ind midt foran mål, hvor Jesper Dalsgaard var uheldig med at få sit forsøg blokeret. Senere slap Lennard Lauridsen til baglinjen. Hans indlæg gav et hjørnespark, og efter hjørnesparket blev der jublet af tilskuerne på tribunen, der troede, bolden gik i mål. Bolden gik i nettet, men det var i sidenettet til endnu et hjørnespark.

Sydvest havde et par forsøg fra distancen. De fik også en del hjørnespark efter talrige opløb i deres højre side, men heldigvis gav det ikke åbne chancer.

Det lignede 0-0 ved pausen, men Martin Egelund ville det anderledes.

RIF sendte et frispark ind foran mål. Sydvest fik headet væk til et par meter uden for feltet, hvor Martin Egelund fik fat i bolden. Og så var det tid til en Egelund-specialitet. Skudfinte til venstre, bolden over til højrebenet, langskud i målhjørnet. Ganske enkelt fremragende. 1-0.

Målet betød, Sydvest skulle længere frem på banen efter pausen. Det passede RIF fint. Der kom flere gode muligheder for at komme i angreb. Generelt manglede der dog skarphed i de afgørende afleveringer, så der blev ikke skabt åbne chancer nok.

Et par afslutninger kom der dog. Efter dribletur fik Lennard Lauridsen et skud blokeret, og Mikkel Jakobsen sendte langskud forbi mål efter dribletur.

Lidt senere var der et godt indlæg, som Jacob 'Jay' Andersen ikke nåede først på.

- Han kommer kun foran, når han løber offside, mente en tilskuer.

Det så på en måde fint ud. Altså ind til endnu et af de der pismål. En dødbold gav en skudmulighed i kanten af feltet. Bolden blev rettet af, så målmand Mads Petersen kun fik nåede at strække et ben ud efter bolden, der langsomt trillede i mål til 1-1.

Så skulle RIF igen forsøge at skabe noget fremad mod et hold, der trak sig længere tilbage. Det kneb - som sædvanligt. En enkelt gang lignede det lidt, da Mikkel Jakobsen fra midterlinjen fik frit løb, men inden han nåede feltet, var han overhalet af to forsvarsspillere, der let fik tacklet bolden fra angriberen.

Det lignede mere og mere endnu en skuffelse. Det fik Martin Egelund heldigvis lavet om på med scoringen til 2-1. Pludselig var stemningen i top, musikken lidt bedre, der blev trampet lidt ekstra i pedalerne til spinning, øllene smagte bedre, og det blev tørvejr med lidt solskin.

Ja det blev faktisk en helt god dag i Ringkøbing IF.

Det her klumpspil endte med en meget tilfældig udligning til 1-1. Foto: Jørgen Kirk
Martin Egelund blev den store helt med to flotte scoringer. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce