Skjern

En varm nyhed: Skjern Fjernvarme sænker prisen

Skjern Fjernvarme byggede i 2015 et nyt anlæg på Nykærsvej. Det er en af årsagerne til, at fjernvarmeværket nu kan sænke prisen, oplyser formand Bjarne Bødtker. Arkivfoto: Søren Palmelund

Mens andre fjernvarmeværker har måttet sætte prisen op, fordi et tilskud er ophørt, har Skjern Fjernvarme udvist rettidig omhu.

SKJERN: Kommer der isvinter eller snestorm, kan borgerne i Skjern roligt skrue lidt ekstra op for varmen uden at bekymre sig om varmeregningen.

Skjern Fjernvarme har nemlig sænket varmeprisen, og det sker vel at mærke i en tid, hvor flere fjernvarmeværker har måttet hæve prisen.

- Vi sætter prisen en lille smule ned. Det er ikke så meget, men alligevel er det 300 kroner for et standardhus, fortæller Bjarne Bødtker, formand for Skjern Fjernvarme.

Fjernvarmeværkerne er nemlig udfordrede, da et fast grundtilskud er ophørt.

For Skjern Fjernvarmes vedkommende var det i 2017 et tilskud på 3,4 millioner kroner, og i 2018 var det faldet til 1,5 millioner kroner. Begge beløb eksklusiv moms, og tilskuddet har været der, fordi Skjern Fjernvarme har været med i et beredskab, der med naturgasmotorer har stået klar til at sikre strøm og varme i tilfælde af, at vindmøller ikke har kunnet levere strøm nok.

Fjernelsen af grundtilskuddet har gjort, at omkring 200.000 forbrugere på landsplan står til en større udgift på flere tusinde kroner årligt.

Der er endda steder, hvor prisen stiger med 60 procent. I Skjern har man i flere år vidst, at det gik den vej, og der har været tid til at finde en løsning.

Konkret betyder det, at Skjern Fjernvarme har et tæt samarbejde med Skjern Papirfabrik om at aftage virksomhedens overskudsvarme, og desuden blev der bygget et nyt flisfyret værk.

Det er løsninger, der er blandt de allermest økonomiske.

Derfor er det også stærkt begrænset, hvor meget naturgassen bliver brugt på Skjern Fjernvarme.

- Det er kun i spidsbelastninger og nødlast, at naturgassen bliver tændt, for det er dobbelt så dyrt at bruge, forklarer Bjarne Bødtker.

Om der bliver yderligere prisnedsættelser i fremtiden, er for tidligt at sige endnu. Det afhænger af sæsonen, og om der sker bevægelser på det energipolitiske område.

0/0
Ringkøbing

Unge ville ikke kendes ved larmende højttaler: Endte som hittegods

Skjern

Alufælge og Michelin-dæk blev taget

Skjern

To personer snuppet for narkokørsel og ulovlige knive

Kultur

Vores Smag: En simreret til en kold martsdag

Skjern For abonnenter

To fløje smelter sammen til én efterskole: - Vi har fået nogle fantastiske områder til vores ansatte og vores elever

Ringkøbing

Bilister kører med narko

Skjern

Vestjyder gad ikke retromusik: Arrangør ville sælge 1000 billetter – solgte 90

Skjern

Beskyttet værksted lukker: Nu har Brian og Brian fremtiden på plads

Erhverv For abonnenter

Aktionær i Skjern Bank tabte en milliard: - Jeg har penge nok til at nyde resten af livet

Skjern

Ud i naturen - med privat cykelchauffør